Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колеги помогнете в избор на бензинов джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• колеги помогнете в избор на бензинов джип

имам от 1 година и половина гранд витара 2,5 v6 много ми харесва ,но ми се роди дете и сега ми идва малка.
    Дайте съвет за сериозен бензинов джип който да бъде долу горе като VW sharan (какъвто имам ) по размери, същевременно да е издръжлив и относително безпроблемен.
    Спрял съм се на mitsubishi pajero 3.0 v6 ili 3.5/ land cruiser 3.4 prado / nissan terrano( ford maverick) 2.4 / друго не ми идва на ум а не може да няма затова искам съвет от вас .
    Бензин съм избрал понеже пътувам около 50-70 000км год. и искам да е с газ .Много съм доволен от витарата 10-12 извънградско с 100-120км/ч.
    Ако има по икономични дизели също съм съгласен бях си избрал 3,0 Д4Д ланд круйзер но пише в нета че има проблеми по този двигател .
    Нямам изискване за година искам климатик само.БЮДЖЕТ ОКОЛО 10-12000ЛВ НО не ме притеснява да се кача и в по евтина джипка ако отговаря на изискванията.
    Давайте мнения и съвет приемам всичко .

Благодаря ви предварително.

От: колеги помогнете в избор на бензинов джип

Щом пътуваш толкова, Паджерото е добър вариант. Изключителен комфорт като за джип. Екстри - бол.
    3,5 според мен е за предпочитане (изключителен двигател) още повече че ще е и дълга база.
    Само гледай да не е GDI, щом ще слагаш газ!!!
    Тойотата също е оферта - ТЛК си е легенда. Но да е модел с независимо окачване отпред, щом ще се пътува толкова.
    Огледай и бензиновите Гранд Чероки-та! Мощни бензинови двиг. и отличен комфорт при дълъг път.

Едно обаче да ти е ясно - нито едно от изброените няма да докара разхода на Витарата!

Коментар

Щом ти харесва тая Витара всичко горе долу дълга база ще ти хареса. Гледай да е по запазено само.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Огледай и Ленд Ровър , Диското и Рейнджа са доста просторни вътре , и с този бюджет може да вземеш доста добра машина
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

а възможно ли е ланд круйсер да гори 13.5 газ/извън града .
          Остават ми тези като фаворити круйзер 3,4 и паджеро 3,5 бензин

Коментар

Възможно е.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако евентуално те интересува бартер за Ленд Ровър Дисковери-II Td5, дай инфо и снимки за Гранд витарата.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

За такъв бюджет аз бих ти препоръчал да се огледаш за Ланд Крузер,имаш всичко-добър разход,комфорт,много екстри,изключително здрави и много добри двигатели и отлична проходимост...

Коментар

Щом изкаш да е бензинов джипа колега, прави сметка, че той няма да гори колкото Vitara-ta 10-12 газчица. Аз ти препоръчвам Grand Cherokee wj 4.0 или 4.7. Успех!

Коментар

Grand WJ 4.7 е супер (такъв карам и аз), но според мен не е подходящ за семейство с дете (деца) като му заемеш част от багажника с газовата бутилка.
                    Jeep WJ 4.7
                    Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Първоначално публикуван от velinp Преглед на мнение
                      Grand WJ 4.7 е супер (такъв карам и аз), но според мен не е подходящ за семейство с дете (деца) като му заемеш част от багажника с газовата бутилка.
                      И аз карам такъв и сложих газовта на мястото на резерванта гума, като изключим малкия обем на вместимост на бутилката багажника си го има. Резервната не е с мен, ако ще ходя извън пътя ще я взема. Може и да ви се струва непрактично, рисково или дори тъпо, но мен ме устройва идеално! Когато излизъм извън пътя е по работа и не нося много багаж, така че една гума да взема не ми е проблем, а през останалото време може да се подсигуриш с латексов спрей или някоя друга щуротия. Отделно като се наложи да я ползваш за товарна буташ седалките и вкарваш каквото можеш, а с бутилка зад седалките ще е трудна работа за по-обемистите товари.

В карайна сметка не съм купил голяма кола , харчеща като за 3 и накрая багажник като на сма(ъ)рт.

Коментар

И моят е с бутилка на мястото на резервната гума (61литра) и като пътувам извън града местя резервната гума от багажника в купето зад една от предните седалки, но така пък на задната седалка има място за един пътник да се чувства удобно. Ако са двама вече е некомфортно. В такъв случай има варианти, както казва и noname12.
                        Jeep WJ 4.7
                        Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Закона на Джамбазов за употряваните бензинови джипки гласи, че "Кефа от шофирането и разходите за подръжка са обратно пропорционални на разхода на гориво и разхода за придобиване"

Коментар

Първоначално публикуван от denkata23 Преглед на мнение
                            ... круйзер 3,4 ...
                            само ако не вдигаш повече от 110-120...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от denkata23 Преглед на мнение
                              Остават ми тези като фаворити круйзер 3,4 и паджеро 3,5 бензин
                              Дано, ама надали...Витара 2.0 шестак с ГИ извънградско е 10-11л., без много зор. Още 1.5 л. обем, и тон плюс, нема начин...
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X