Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery Vs Nissan terrano 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery Vs Nissan terrano 2.7

Здравейте!Искам да ви попитам кой джип е по добър избор: Land Rover Discovery или Nissan teranno 2.7

От: Land Rover Discovery Vs Nissan teranno 2.7

Добре дошъл !
    Първо ще започна с изискванията на този форум. Това не е форум като другите форуми дето питаш въпрос с 1 изречение и те засипват с отговори от некомпетентни по-некомпетентни. Тук решиш ли да питаш нещо трябва да се изразиш максимално точно ясно и разбираемо, особено щом става въпрос за избор на джип. В такъв случай започваш да пишеш по следните точки :
    1) За какво ще се ползва автомобила ?
    2) Какво искаш от машината - проходимост, комфорт, бързина на пътя, сигурност ?
    3) Колко праи е бюджета ?
    * тук нещата са малко субективни, но към отделената за целта сума сложи минимум още 25-30 % .
    4) Досега имал ли си допир с 4x4 машини ?
    5) За бюджета споменах ли

За начало отговори на тези въпроси. Ще ти бъде от полза да се информираш какво е цял мост и какво е независимо окачване, както и техните предимства и недостатъци. Не си посочил Дискаврито коя генерация е и с какъв двигател. След като се информираш, разгледаш интернет пространството и излезеш насно със себе си пиши тук, за да ти отговорим

Поздрави !
    п.п. Имай в предвид, че офроуда е едно от най-скъпите хобита, а заразиш ли се откачане няма

Коментар

Аз очаквам верния отговор на дилемата от Джамбазов....
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        Аз очаквам верния отговор на дилемата от Джамбазов....
        Жълтия ли???От тези двата аз избирам Диското
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:www.monitor.bg.jpeg
Прегледи:1
Размер:6.7 КБ
ID:5444990
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
          Жълтия ли???От тези двата аз избирам Диското
          [ATTACH=CONFIG]537769[/ATTACH]
          Това на снимката оригинално е PATHFINDER. Ето ти и съвременника на диското ти:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tumblr_mbpxt7dumg1rufh05o1_500.jpg
Прегледи:1
Размер:14.3 КБ
ID:5444993

Да ти казвам от тия трите кое избирам аз, или нЕма нужда?

Та, по темета - кое диско, кое терано, и за какво ще го ползваш?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Диското и патфайндъра, също както и тераното нямат множество общо черти... по същество. Но има и тема дифендър или паджеро 2... Та нищо вече не може да ме учуди, май по-добре от тези двете да се избере по-запазеното

Коментар

Ако половината от въпоса е за 2.7 мотор на Диско - то става дума за Диско 3 - 2.7 ТД V6 (от 2005 нататък). Което прави сравнението още по-сложно, поради раличните години и генерации на моделите.

С две думи - виж горния пост

Коментар

Здравейте колеги,да не отварям нова тема,питането ми е същото като на колегата Discovery 1 300TDI 5вр. или Terrano 2 2.7tdi.ДБ.
                Джипката ще се ползва 80% on и 20% off(ходене до вилата и на риба) Искам да чуя и вашите мнения по въпроса,защото сам не мога да преценя кой е по-добър.Нещата които ме карат да клоня към Диско-то са:
                + евтини части от Англия(готови китове за лифт)
                + цял мост отпред,блокаж,фул таим 4х4(по-стабилно пътно поведение от Терано-то)
                + по-малък разход на гориво
                + никаква електроника(механична помпа и т.н.)възможност да се кара с алтернативни горива(олио,масло и т.н.)
                - външният вид е малко ръбат(някак си като за по улегнали хора,на 29г. съм),но не чак толкова.
                - некомфортен на дълъг път
                За Терано-то:
                + няма ангренажен ремък
                +по-удобно за дълъг път
                +по-голям багажник
                - по-голям разход(незнам дали може да се кара с алтернативни горива(без газ и метан)
                -електронна ГНП(датчици,дебитомер...)
                - по-скъпи части
                В момента по сайтовете за автомобили има само 1-2 Дискавърита,които ми хващат окото и те са близо на цената на ТД5.Докато при Терано има доста по-голям избор.Да кажа,че не съм карал нито един от автомобилите,и може,някои от нещата изброени по-горе да не са верни.Съшо и дизел не съм карал досега,всичките ми коли са били бензин-газ.
                Мерси предварително за отговорите.

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                  (по-стабилно пътно поведение от Терано-то)
                  По-стабилно по отношение на какво? На пързаляне занасяне и т.н. - да, за всичко останало - не.
                  + по-малък разход на гориво
                  Силно ли си убеден в това? Защото аз не съм.
                  възможност да се кара с алтернативни горива(олио,масло и т.н.)
                  Въсможността за използване на алтернативни горива е точно една и съща и при двете.
                  За Терано-то:
                  + няма ангренажен ремък
                  И не само - няма и алуминиева глава, няма повдигачи и т.н. Всичко е чугун, което по отношение на надеждността е +, по отношение на теглото е минус.
                  - по-голям разход(незнам дали може да се кара с алтернативни горива(без газ и метан)
                  Пак - убеден ли си в това. И да - може да се кара със всякакви боклуци. Проблем с двигателя няма да имаш. С тоците му - случва се, но рядко.
                  -електронна ГНП(датчици,дебитомер...)
                  Електромеханична. Няма електроника в нея - само управляващи механизми и датчици. Няма общо с вездесъщата VP44., ако това те притеснява.
                  Докато при Терано има доста по-голям избор.
                  Има като общи бройки. Наистина читавите (най-вече по отношение на ръжда) - не са чак толкова много и трябва яко обикаляне и малко късмет. Хубавото на тераното е че намериш ли читаво откъм ръжда, ако е 2.7ТДИ е малко вероятно да има скъп проблем за решаване другаде. А дори и да има - по моргите двигатели, скоростни кутии, раздатки и прочие има на смешни цени - просто рядко се търсят.

Това за да разясня каквото знам по въпроса. Колегите с лендровъри ще ти разяснят тяхната си част.

Понеже няма пълно щастие - търси, опитвай, искай си кръгчета, гледай габарити и прочие. Коя от тия двете е твоята джипка трябва в крайна сметка ти да избереш.

Впрочем, защо дискавъри едно, а не дискавъри 2? Единиците не са ли въздъртички вече? Ако да - това обуславя както ограничения избор, така и евентуални проблеми после (образци на много километри и т.н.).

ПП: Какво еограничението във финансите, горе-долу? Защото ако иде реч за 4-5000лв. въпроса с намиране на читаво терано е леко проблемен - трябва много обикаляне и много късмет. 6-7000 е по-реалне вариант. Каквото и да купиш (тарано или друго), първоначално си отдели едни 1000+ (а по-добре x2) за първоначално обслужване и привеждане нормално експлоатационно състояние. Филма "всичко е на 6 - качваш се и караш" сме го гледали - не вАжи вече. Само смяната на всички течности и консумативи + едни хубави гуми, и директно си стигнал 2-та бона, че може и отгоре.
                  Последно редактирано от sparkybg; 21-07-14, 21:26.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за бързия отговор.Явно не съм изчел целия форум,защото имаше неща,които незнаех за Терано-то.
                    Бюджета е до 5500-6000лв. макс.
                    Не искам Диско 2 заради многото електроника.(иначе ми харесва и то)
                    Ако ще е Терано ще търся 2.7ТДИ дълга база,ръчни скорости.

Коментар

Дискота има и във форума за тези пари.
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

За цена на придобиване 6000, с малко обикаляне и малко късмет, може и да се сдобиеш с прилично (не перфектно) терано. 2-та бона след това никой не ги отменя. Заради ръждите - търси италианско. Случват се екземпляри без точица ръжда. Малко ръжда тук-там по шасито не е проблем. Но не и гнилоч. Видима ръжда по купето (арки на калници, прагове и подобни части), макар ималко, значи доста ръжда при разкостване. Тераното е с фабрична защита от ръжда, която на критичните места е от няколко слоя, още преди боядисването. Наличието на видима ръжда по посочените части значи че това покритие отдавна си е заминало и какво ще откриеш отдолу като тръгнеш да го правиш си е като фиш от тотото - може да е само това ръждата, а може и под пластмасите изобщо да няма ламарина. Намирането на нови калници и вежди е проблематично от страна на цена (700 и кусур кинта за оригинален преден калник, оригинални вежди изобщо не се произвеждат - произвежда се цялата задна външна ламарина, която предполагам е на още по-зловеща цена). Тоест - отива се на вариант търсене по моргите, а и там тия части са дефицит. От друга страна, ако намериш читаво, без ръжди, и му направиш една хубава антикорозионна обработка, състояща се в пръскане на всички гредички, кухини, и целия под и шаси обилно с "парафин", и я подновяваш преди всяка зима (лесно и бързо е - не се подновява цялата - предимно само около гумите) - дълго време няма да имаш проблеми с ръжди и гнилочи.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Дискота има и във форума за тези пари.
                          Видял съм ги,но моето не го намерих.

Коментар

Намирането на нищо по ЛР не е проблем. Когато купуваш гледай само едно - да е гледано. Ще познаеш по продавача. Всичко останало лесно се оправя, но изморената база - никога!
                            Че ги купуват, юркат 3 години, запознавайки се само с дуБката за тунджа и после продават.
                            А 300 ТДИ издържа на кански мъчения.
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

...За Терано-то: ...+по-голям багажник...
                              Може би си искал да напишеш "-" и "по-малък" ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X