Здравейте!Искам да ви попитам кой джип е по добър избор: Land Rover Discovery или Nissan teranno 2.7
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Land Rover Discovery Vs Nissan terrano 2.7
Свий
X
-
От: Land Rover Discovery Vs Nissan teranno 2.7
Добре дошъл !
Първо ще започна с изискванията на този форум. Това не е форум като другите форуми дето питаш въпрос с 1 изречение и те засипват с отговори от некомпетентни по-некомпетентни. Тук решиш ли да питаш нещо трябва да се изразиш максимално точно ясно и разбираемо, особено щом става въпрос за избор на джип. В такъв случай започваш да пишеш по следните точки :
1) За какво ще се ползва автомобила ?
2) Какво искаш от машината - проходимост, комфорт, бързина на пътя, сигурност ?
3) Колко праи е бюджета ?
* тук нещата са малко субективни, но към отделената за целта сума сложи минимум още 25-30 % .
4) Досега имал ли си допир с 4x4 машини ?
5) За бюджета споменах ли
За начало отговори на тези въпроси. Ще ти бъде от полза да се информираш какво е цял мост и какво е независимо окачване, както и техните предимства и недостатъци. Не си посочил Дискаврито коя генерация е и с какъв двигател. След като се информираш, разгледаш интернет пространството и излезеш насно със себе си пиши тук, за да ти отговорим
Поздрави !
п.п. Имай в предвид, че офроуда е едно от най-скъпите хобита, а заразиш ли се откачане няма
-
Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнениеАз очаквам верния отговор на дилемата от Джамбазов....???От тези двата аз избирам Диското
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнениеЖълтия ли???От тези двата аз избирам Диското
[ATTACH=CONFIG]537769[/ATTACH]
Да ти казвам от тия трите кое избирам аз, или нЕма нужда?
Та, по темета - кое диско, кое терано, и за какво ще го ползваш?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Диското и патфайндъра, също както и тераното нямат множество общо черти... по същество. Но има и тема дифендър или паджеро 2... Та нищо вече не може да ме учуди, май по-добре от тези двете да се избере по-запазеното
Коментар
-
Ако половината от въпоса е за 2.7 мотор на Диско - то става дума за Диско 3 - 2.7 ТД V6 (от 2005 нататък). Което прави сравнението още по-сложно, поради раличните години и генерации на моделите.
С две думи - виж горния пост
Коментар
-
Здравейте колеги,да не отварям нова тема,питането ми е същото като на колегата Discovery 1 300TDI 5вр. или Terrano 2 2.7tdi.ДБ.
Джипката ще се ползва 80% on и 20% off(ходене до вилата и на риба) Искам да чуя и вашите мнения по въпроса,защото сам не мога да преценя кой е по-добър.Нещата които ме карат да клоня към Диско-то са:
+ евтини части от Англия(готови китове за лифт)
+ цял мост отпред,блокаж,фул таим 4х4(по-стабилно пътно поведение от Терано-то)
+ по-малък разход на гориво
+ никаква електроника(механична помпа и т.н.)възможност да се кара с алтернативни горива(олио,масло и т.н.)
- външният вид е малко ръбат(някак си като за по улегнали хора,на 29г. съм),но не чак толкова.
- некомфортен на дълъг път
За Терано-то:
+ няма ангренажен ремък
+по-удобно за дълъг път
+по-голям багажник
- по-голям разход(незнам дали може да се кара с алтернативни горива(без газ и метан)
-електронна ГНП(датчици,дебитомер...)
- по-скъпи части
В момента по сайтовете за автомобили има само 1-2 Дискавърита,които ми хващат окото и те са близо на цената на ТД5.Докато при Терано има доста по-голям избор.Да кажа,че не съм карал нито един от автомобилите,и може,някои от нещата изброени по-горе да не са верни.Съшо и дизел не съм карал досега,всичките ми коли са били бензин-газ.
Мерси предварително за отговорите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение(по-стабилно пътно поведение от Терано-то)
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение+ по-малък разход на гориво
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнениевъзможност да се кара с алтернативни горива(олио,масло и т.н.)
За Терано-то:
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение+ няма ангренажен ремък
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение- по-голям разход(незнам дали може да се кара с алтернативни горива(без газ и метан)
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение-електронна ГНП(датчици,дебитомер...)
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнениеДокато при Терано има доста по-голям избор.
Това за да разясня каквото знам по въпроса. Колегите с лендровъри ще ти разяснят тяхната си част.
Понеже няма пълно щастие - търси, опитвай, искай си кръгчета, гледай габарити и прочие. Коя от тия двете е твоята джипка трябва в крайна сметка ти да избереш.
Впрочем, защо дискавъри едно, а не дискавъри 2? Единиците не са ли въздъртички вече? Ако да - това обуславя както ограничения избор, така и евентуални проблеми после (образци на много километри и т.н.).
ПП: Какво еограничението във финансите, горе-долу? Защото ако иде реч за 4-5000лв. въпроса с намиране на читаво терано е леко проблемен - трябва много обикаляне и много късмет. 6-7000 е по-реалне вариант. Каквото и да купиш (тарано или друго), първоначално си отдели едни 1000+ (а по-добре x2) за първоначално обслужване и привеждане нормално експлоатационно състояние. Филма "всичко е на 6 - качваш се и караш" сме го гледали - не вАжи вече. Само смяната на всички течности и консумативи + едни хубави гуми, и директно си стигнал 2-та бона, че може и отгоре.Последно редактирано от sparkybg; 21-07-14, 21:26.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Мерси за бързия отговор.Явно не съм изчел целия форум,защото имаше неща,които незнаех за Терано-то.
Бюджета е до 5500-6000лв. макс.
Не искам Диско 2 заради многото електроника.(иначе ми харесва и то)
Ако ще е Терано ще търся 2.7ТДИ дълга база,ръчни скорости.
Коментар
-
За цена на придобиване 6000, с малко обикаляне и малко късмет, може и да се сдобиеш с прилично (не перфектно) терано. 2-та бона след това никой не ги отменя. Заради ръждите - търси италианско. Случват се екземпляри без точица ръжда. Малко ръжда тук-там по шасито не е проблем. Но не и гнилоч. Видима ръжда по купето (арки на калници, прагове и подобни части), макар ималко, значи доста ръжда при разкостване. Тераното е с фабрична защита от ръжда, която на критичните места е от няколко слоя, още преди боядисването. Наличието на видима ръжда по посочените части значи че това покритие отдавна си е заминало и какво ще откриеш отдолу като тръгнеш да го правиш си е като фиш от тотото - може да е само това ръждата, а може и под пластмасите изобщо да няма ламарина.Намирането на нови калници и вежди е проблематично от страна на цена (700 и кусур кинта за оригинален преден калник, оригинални вежди изобщо не се произвеждат - произвежда се цялата задна външна ламарина, която предполагам е на още по-зловеща цена). Тоест - отива се на вариант търсене по моргите, а и там тия части са дефицит. От друга страна, ако намериш читаво, без ръжди, и му направиш една хубава антикорозионна обработка, състояща се в пръскане на всички гредички, кухини, и целия под и шаси обилно с "парафин", и я подновяваш преди всяка зима (лесно и бързо е - не се подновява цялата - предимно само около гумите) - дълго време няма да имаш проблеми с ръжди и гнилочи.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнениеДискота има и във форума за тези пари.
Коментар
-
Намирането на нищо по ЛР не е проблем. Когато купуваш гледай само едно - да е гледано. Ще познаеш по продавача. Всичко останало лесно се оправя, но изморената база - никога!
Че ги купуват, юркат 3 години, запознавайки се само с дуБката за тунджа и после продават.
А 300 ТДИ издържа на кански мъчения.Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение...За Терано-то: ...+по-голям багажник...
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар