Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee 2.8 CRD 2006-2007/8 г. ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee 2.8 CRD 2006-2007/8 г. ???

Привет на Форума. Отново имам нужда от вашия съвет относно Черока, защото не съм в час а и нещо не ми се връзва. Гледам сайтовете за автомобили и съм се спрял на няколко Черокита и Грандове. Озадачиха ме 2 обяви за Чероки 2006 г. , който са с двигател на Мерцедес 2.7 CRD. Да, не са Грандове, а Черокита. Има ли такова животно, или продавачите нещо бъркат? Или има нещо гнило? И Всички Черокита ли са Либерти или това е модификация? Надявам се да не ми се смеете на въпросите и благодаря предварително.

От: Cherokee 2.8 CRD 2006-20078 г. ???

няма Чероки 2,7

Коментар

Не видях навреме тази твоя тема, та затова съм ти отговорил на въпроса от Л.С. в другата твоя такава. Като младши участник имаш ограничен брой Л.С. и нямаш право на нови, докато не изтриеш вече получените.
      Успех.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Алекс, благодаря. Както казах - лаик съм. Раздатката, ако съдя по снимката на таблото и лостовете е 242 - малкият лост е с 4 позиции. Или това не е признак? Всъщност всички автомобили, които съм гледал са с еднакви лостове. Мисля, че ти беше обяснявал това в друга тема, сега ще я потърся. Пак благодаря за отзивчивостта.

Коментар

За да е Full Time NP242 трябва да е с лост като този:

Ако е Part Time с NP231 е като този:

Ето и нещо, което вече съм писал за различните режими на раздатъчната кутия:
          .....лост за превключване позициите на full time раздатка 242. Тя е с диференциал в нея, който може да е действащ /отворен/ или блокиран. Съответно в единия случай раздатката става full time, а в другия part time. При нея може да се избира из между всички режими 2WD - включен е само заден мост; 4PartTime -включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е блокиран - за движение само на сняг, лед, кал или друг хлъзгав терен /не трябва да се използва на сух твърд терен с добро сцепление/; 4FullTime- включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е отворен - за движение на всякакъв терен, през цялото време /full time/; N - neutral - изключена е трансмисията към двата моста - ползва се за да те теглят /особено при автоматична скоростна кутия/; 4LO -включени са и двата моста, междуосевия диференциал е блокиран, включена е понижаваща предавка с предавателно отношение 2,72:1. Това са т.н. "бавни" - използва се за движение по силно пресечен хлъзгав терен, преодоляване на по-големи наклони или спускане от тях и т.н.
          Карам Jeep Liberti с точно такава full time 242 раздатка................ Наистина е голямо удобство зимно време да мога да си включа 4х4 full time и да карам без да се притеснявам непрекъснато, на какъв терен съм в момента - хлъзгав или вече е изсъхнал и ако да, то какво ще стане с раздатката, веригата в нея, карданите и т.н. А и поведението на колата на сняг и хлъзгав терен е доста добро, движението през зимата е много по-сигурно и спокойно в сравнение с това, на обикновен автомобил.
          Имаше и друга подобна тема, но за съжаление в момента не я намирам.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X