Спрял съм се на този модел, понеже от опита ми досега, прецених че именно Дискавъри 3/4 отговаря на всичките ми изисквания. Живея в планински район, където придвижването през зимата като сега е почти невъзможно, в момента съм с Навара D40, но поради ред причини ще се разделяме. Абсолютно всякаква информация би ми била от полза, тъй като из форума е доста оскъдна за този модел.
Главните ми критерии са:
- Клиренс поне 23-24см, не знам дали Диското отговаря
- 6 пълноценни места
- Автоматична скоростна кутия
- Парт-тайм или Фул-тайм, но с централен блокаж и истински диференциал, а не някакви съединители
- Заден блокаж, или поне добър тракшън контрол
- Някакъв комфорт при движение по шосе (Наварата ми сега е ОК)
- Резервоар поне 80л (живея далече от бензиностанции, най близката е на ~45км)
- Разход не по-голям от 12-13л/100км
- Проходимост в дълбок сняг
- Прикачен товар от ~1000кг да не го спъва сериозно
- Надеждност - да не е в сервиза всеки месец
Ако има по-подходящ модел, ще се радвам да науча кой, понеже проходимостта е главният фактор, но не търся Дифендър или Вранглер.
Като горна граница за цена не съм си поставял, но максимума, който бих отделил е 30 000евро, евентуално може и отгоре за добър модел, но колкото по-малко, толкова по-добре.
Главните ми критерии са:
- Клиренс поне 23-24см, не знам дали Диското отговаря
- 6 пълноценни места
- Автоматична скоростна кутия
- Парт-тайм или Фул-тайм, но с централен блокаж и истински диференциал, а не някакви съединители
- Заден блокаж, или поне добър тракшън контрол
- Някакъв комфорт при движение по шосе (Наварата ми сега е ОК)
- Резервоар поне 80л (живея далече от бензиностанции, най близката е на ~45км)
- Разход не по-голям от 12-13л/100км
- Проходимост в дълбок сняг
- Прикачен товар от ~1000кг да не го спъва сериозно
- Надеждност - да не е в сервиза всеки месец
Ако има по-подходящ модел, ще се радвам да науча кой, понеже проходимостта е главният фактор, но не търся Дифендър или Вранглер.
Като горна граница за цена не съм си поставял, но максимума, който бих отделил е 30 000евро, евентуално може и отгоре за добър модел, но колкото по-малко, толкова по-добре.
Коментар