Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на Pajero

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на Pajero

В общи линии, след 3-месечно лутане, в главата ми е пълна бърканица от модели данни, информации.
    Преди години имах Тойота Ленд Крузър 4,2ТД HDJ-80 и бях много доволен от нея,ама като съм бунак я продадох. Да, ама сега няма финанси за такава и трябва да се прави компромис.
    Практически се бях спрял на П2-2,8 дизел-десен волан, но се разубедих от мотива/много други постове/, че е относително тромава, а и към момента не мога да си намеря читава,реших в последствие да си търся бензинова/за предпочитане/ и попаднах на добра оферта за 3,5ГДИ-П2-2003год от Англия/на 86500мили/ с газова уредба.
    Та въпросът ми е: всички казват, че такова животно нЕма, не става, има проблеми............разходите за подръжка са големи, няма резервни части и т.н и т.н. Явно и моделът е много екзотичен
    Ще се ползва основно зимата+дърпане на лодки/едната от които е 2,5-3,0тона с ремаркето-"ОФФроуд с ремарке", естествено понякога разходки из планините и т.н. Държа да спомена, че ваденето на лодка от водата е.....доста сериозно натоварване/например Опел фронтера не може да се справи/.
    Моля за аргументи за и против този модел. Ако някой го притежава да сподели и разход на гориво,консумативи, пускам темата защото много търсих из форума и не намерих нито една тема свързана с този модел.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: Помощ при избор на Pajero

Това 3,5GDI с газова уредба ме заинтригува.А и П2-2003 също ми е малко под въпрос.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

И мен ме заинтригува, в каталозите пише че се произвежда 98-99, а пък този 2003???? Лошото е, че е далеч и не върви да скокнеш до там и да се убедиш с очите си. Между другото видях и 2,8 ТДИ-2005 сигурно е от производството на Филипините....или менте някакво......http://www.autotrader.co.uk/classifi...2005?logcode=p
      Абе в този форум няма ли някой колега с такъв "Дзвер" да даде информация, а за двигателя като гледам май е 6G74
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

6G74 е много приятен мотор. В никой случай не е тромав. Като правило няма ядове с двигателя и лодките ще дърпаш без проблем.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
          ... Между другото видях и 2,8 ТДИ-2005 сигурно е от производството на Филипините....или менте някакво...
          Не, не е менте.

п.п. Искрено съжалявам, и се извинявам за спама, "по принцип".
          Последно редактирано от krasi-mir; 31-12-12, 13:54.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Абе в този форум няма ли някой колега с такъв "Дзвер" да даде информация, а за двигателя като гледам май е 6G74
            Питай... каквото те човърка?
            От 3.5 съм карал и двата мотора.
            Карах ръчка и автомат....

И весело посрещане на 2013г.

Коментар

и попаднах на добра оферта за 3,5ГДИ-П2-2003год от Англия/на 86500мили/ с газова уредба.
              Та въпросът ми е: всички казват, че такова животно нЕма, не става, има проблеми............разходите за подръжка са големи, няма резервни части и т.н и т.н. Явно и моделът е много екзотичен
              Ще се ползва основно зимата+дърпане на лодки/едната от които е 2,5-3,0тона с ремаркето-"ОФФроуд с ремарке", естествено понякога разходки из планините и т.н. Държа да спомена, че ваденето на лодка от водата е.....доста сериозно натоварване/например Опел фронтера не може да се справи/.
              Моля за аргументи за и против този модел. Ако някой го притежава да сподели и разход на гориво,консумативи, пускам темата защото много търсих из форума и не намерих нито една тема свързана с този модел.
              за и против този модел. Колегата Лъчо Ботев го е притежавал да сподели и разход на гориво,консумативи,какво да се гледа при покупката/специално за модела, не по принцип/,какво трябва да се смени веднага, освен всички масла и филтри, създават ли проблеми двигателите и скоростите.

Коментар

Ако основното нещо,което те интересува е разхода на Джипа....смени си хобито!
                Обявята на която си се спрял е леко нереална.
                Разхода на 3.5GDI е меко казано неприлично малък спрямо кубатурата си.
                Извънградско в Немско отиде до към 11л...с влизавено в България отиде на 12-12,5..
                това е с багаж...като за истински Българин прибиращ се отвън.
                Градско София 15-16-..животното беше с ръчни скорости.
                Има моменти в които ....само се ръчка.. и тогава разхода става неприличен.
                Джипката я купих от първи собственик с богата сервизна история и реален пробег.
                Горното е за къса база.
                Последно редактирано от Lacho Botev; 31-12-12, 14:38.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
                  Ако основното нещо,което те интересува е разхода на Джипа....смени си хобито!
                  Обявята на която си се спрял е леко нереална.
                  Разхода на 3.5GDI е меко казано неприлично малък спрямо кубатурата си.
                  Извънградско в Немско отиде до към 11л...с влизавено в България отиде на 12-12,5..
                  това е с багаж...като за истински Българин прибиращ се отвън.
                  Градско София 15-16-..животното беше с ръчни скорости.
                  Има моменти в които ....само се ръчка.. и тогава разхода става неприличен.
                  Джипката я купих от първи собственик с богата сервизна история и реален пробег.
                  Горното е за къса база.
                  Значи, хобито няма да го сменям, защото то не е покупка на коли и разхода на колата е основно нещо, след покупката и който не се интересува от него, значи е или много заможен, или заслепен от действието си/ и по български го е срам да си признае, че се е пре..л/. Не съм финансово цъфнал и вързал, иначе знам какво да си купя-ТЛК/чети по-нагоре/. В моя пост бе наблегнато на:
                  1. (+) и (-) на Мицубиши Паджеро конкретно с този двигател и
                  2. поведението на използван такъв/около 10год/-дават ли дефекти двигателя и скоростите/комплектацията 6G74 с автоматична скоростна кутия добра ли е/,
                  3. какво да се гледа при покупка /обикновено всеки автомобил има слаби места и при недобра поддръжка дефектират/ и
                  4. след покупката, какви важни действия се извършват
                  5. ориентировъчни стойности на периодическата подръжка /скъпо/евтино-в порядък, не точно/защото например на мой приятел смяна на ремък/ с ролки,водна помпа,семеринг щото било коплект/, и му излезе колкото една евтина кола-2300лв

Моля не бъдете саркастични, защото ако знаех нямаше да питам, знам че за някои от вас е досадно, но предполагам никой от вас не се е родил в джипката, а е минал по този път. Смятам, че не е нужно всеки от незнаещите да открива колелото на свой гръб, с цената на много разходи. Точно за това са тези форуми. На тези на които им е неприятно или досадно, да минат на друга тема.
                  Благодаря на колегата Лъчо Ботев за бързата, макар и недостатъчна информация, и на всички отзовали се. Очаквам още инфо, щото много ме сърби.

Коментар

Здравей обявата е интересна, но ме притеснява факта , че има монтиран ГИ , защото на те я мотори нещо не се получава номера. Имам близък роднината с Пинин 1.8 ГДИ и обиколи сумати сервизи , защото не повярва за газифицирането му. По скоро е добре да се види този екземпляр, но ако са го нагодили да работи на газ си е някаква яка преработка и дали си е заслужава тази интервенцията от газаджията. Весело изкарване на новата година

Коментар

Весело изкарване на празника, и много здраве и успехи през Новата година

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                        Не, не е менте.
                        Колата е JDM, т.е. за японския вътрешен пазар. Произведена е 1994, видно от рег.номер - първа буква "М". 2005-а явно е внесена от Япония в Англия.

п.п. Искрено съжалявам, и се извинявам за спама, "по принцип".
                        По молба (на ЛС) от автора на темата, малко разяснения относно това, как да познаем годината на регистрация на английска кола по рег.номер.
                        Реших да я постна тук, защото може да е полезно и на други.

До 2001-ва първата буква от номера е година на регистрация:

Prefix letter series 1983–2001
                        1 August
                        1983 – 31 July 1984
                        1 August 1984 – 31 July 1985
                        1 August 1985 – 31 July 1986
                        1 August 1986 – 31 July 1987
                        1 August 1987 – 31 July 1988
                        1 August 1988 – 31 July 1989
                        1 August 1989 – 31 July 1990
                        1 August 1990 – 31 July 1991
                        1 August 1991 – 31 July 1992
                        1 August 1992 – 31 July 1993
                        1 August 1993 – 31 July 1994
                        1 August 1994 – 31 July 1995
                        1 August 1995 – 31 July 1996
                        1 August 1996 – 31 July 1997
                        1 August 1997 – 31 July 1998
                        1 August 1998 – 28 February 1999
                        1 March 1999 – 31 August 1999
                        1 September 1999 – 29 February 2000
                        1 March 2000 – 31 August 2000
                        1 September 2000 – 28 February 2001
                        1 March 2001 – 31 August 2001
                        След 2001-ва годината на регистрация са двете цифри по средата:

Y[c] 51
                        02 52
                        03 53
                        04 54
                        05 55
                        06 56
                        07 57
                        08 58
                        09 59
                        10 60
                        11 61
                        12 62
                        13 63
                        14 64
                        15 65
                        16 66
                        17 67
                        18 68
                        19 69
                        20 70
                        21 71
                        22 72
                        23 73
                        24 74
                        25 75
                        26 76
                        27 77
                        28 78
                        29 79
                        30 80
                        31 81
                        32 82
                        33 83
                        34 84
                        35 85
                        36 86
                        37 87
                        38 88
                        39 89
                        40 90
                        41 91
                        42 92
                        43 93
                        44 94
                        45 95
                        46 96
                        47 97
                        48 98
                        49 99
                        50 00
                        п.п. За да си спестя време, и за пригледност, копирах информацията от тук:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle...as_territories
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Специални благодарности

Коментар

Комплектацията 3.5 двигател с автоматични скорости е добра . Имал съм 3.0 V6 и гореше наистина много - градско 20/100 км бензин зимата ( кара се почти само студен...). Проблемите с автоматичните скоростни кутии са редки, а и кутии се намират доста ( просто ръчните се скапват доста по-често).Ако двигателя е наистина GDI е значително по-икономичен , обаче е по-труден за обслужване ( единици са качествените сервизи които разбират от GDI двигателите).
                            Аз бих гледал обикновен 3.5 бензин ( слага му се газов инжекцион без проблем и е по-прост/стар двигател). Скоростите и диференциалите на 3.5 и 2.8 TD са усилени заводски, а окачването е малко по-високо също заводски.
                            Аз също търсих такъв, но по стечение на обстоятелствата взех 2.8 тд - просто 3.5 с ляв волан и запазен е трудно да се намери в ценовия диапазон, който си бях определил.
                            Обслужването не е много скъпо, но по мои сметки трабва да приготвиш едни 1500-2000 лв ( дори да е много запазен все излиза нещо - със сигурност няма да има добри гуми примерно).
                            ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гледай задната част на джипа за ръжда! Това е най-големия им проблем ( особено на тези от острова...).
                            Късмет!
                            Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Външно има ли съществена разлика в 3,5 V6 24 и 3,5GDI, мисълта ми е могат ли да се объркат визуално. Питам, защото не съм виждал как изглежда 3,5GDI.........
                              Става дума за двигателя, естествено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X