Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ: Избор на шосеен SUV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ: Избор на шосеен SUV

Привет!

Молба за помощ със мнения и препоръки.

Проблема е следния: Правя предварително проучване каква кола да си взема (ще я взимам към Февруари-Март).

Изисквания: Автоматични скорости, азиатска, SUV, втора ръка

Предназначение: Семейна шосейна кола за дълги разстояния, от време на време би имала ходене из планини, но най-много някой селски път. В никакъв случай сериозен офф-роуд.

Дотук предпочитания: Mitsubishi Outlander 2008 (подробности по-долу).

Предстои Януари/Февруари да ги пробвам под наем тия които съм загледал. Това ще ми е и решаващото. Засега съм просто на предварително проучване.

Пояснявам: Никога не съм имал кола, даже от скоро карам. Жената обаче е със сериозен опит. Решили сме да е SUV, зимните условия са си тежки, а смятаме да се размотаем и из планините, но не като офф-роудъри а като туристи. Разстоянията тук са доста големи, така че основния терен ще е шосе. Също така сме с предпочитания към Японските коли.

От 2 часа чета из разни форуми. Гледам основно сравняват Mistubishi Outlander, Subaru Forester, Honda CRV. Поне това са първите резултати в Гугъл. Не знам защо Витарата и Санта Фе-то са по-назаден план, но сигурно има някаква причина.

Дотук съм се спрял на Аутлендера, сега и казвам защо:

1) 2008 защото основно той ни влиза в ценовия диапазон
    2) Според това което дотук четох, Аутлендера спрямо ЦРВто и Форестъра води по комфорт, което мен лично ми прави впечатление предвид че го искам за дълги разстояния
    3) По разход на гориво изглежда горе-долу на едно ниво с Форестъра, следователно това не е критерий в случая
    4) По данни като чета изглежда че Аутлендера е по-голям от другите. Жената не е фенка на големи коли, но аз бих искал кола с повече място вътре
    5) До колкото четох в кофти условия се държал стабилно, макар че четох добри исказвания и за Форестъра
    6) Четох че двигателя на Хонда ЦРВ е по-слаб а и че возила по-твърдо. Впрочем някъде четох и че Форестъра бил по-твърд в сравнение с Аутлендера.

Моля който има опит с някоя от тези да каже мнение какво харесва и не харесва и препоръка.

Разбира се любопитен съм и за мнения за Санта Фе и Гранд Витарата спрямо ЦРВ/Форестър/Аутлендер. Мислих и за РАВ4 но ми изглежда доста по-малък от другите. За Нисан нямам никакви впечатления. Май не е толкова популярен, макар че Мураното не изглежда зле, поне външно.

Дотук каквото четох, излиза че повечето клонят към Аутлендер, на второ място Форестър и Хондата е на опашката.

Наши приятели неотдавна си купиха нов 2012 Форестър. Много са доволни хвалят го, обаче като ги питах за Митсубиши и казаха че дори не са ги гледали щото не ги харесвали по принцип, та мнението им е пристрастно. Нямам представа коя точно модификация са си купили, но излезнаха с доводите че диференциала бил много добър, това че е с хоризонтален двигател според тях било по-добре защото така "машината била с по-нисък център на тежеста и по-стабилна". Аз нямам идея.

Сега отивам да чета още. Гледам Аутлендера е с V-образен двигател. Един авер си купи Audi A4 и специално си я търсеше да не е с V-образен двигател защото по негово мнение после подръжката била по-скъпа. Както казах - без опит съм.

Другото което гледах че е от значение е къде е сглабяна. Специално за Аутлендер четох че си е 100% Японска.

И така. Моля дайте мнения според кой каквото е тествал и препоръки от собствен опит.

Мерси предварително.

От: Помощ: Избор на шосеен SUV

TOYOTA 4 RUNNER или NISSAN X-TERRA гледал ли си?Не приличат на дамски буби,но ако се тьрси здравина,размер,качество и Японец в Канада ги загледай и тия.

И да си допьлня - няма как да се пусне тема или да се зададе вьпрос за Японска машина,а да пропуснеш Нисан и Тойота.Нисана е на цените на Мицуто,малко повече харчи,но поне е яко,Тойотата си е Тойота,едни 3-4 000 е горница на Нисана,но пьк е Тойота 4 Рьньр,от тия кофти машини няма,имат си репутация и дьржат цена.

Нисана Екс ще е по-груб от изброените горе,не дьржи на високи скорости или поне мен ме е страх да го карам с педал в ламарината дьлго време,не е като Мураното,но за зима и разходки е добра машина.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 29-12-12, 07:24.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Привет от West Coast.

Имах същата дилема преди време ... след извество търсене и чесане се спрях на това
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=152451

Метни един белтък .. дори и да не ти допадне, се надявам да намериш малко от малко полезно инфо.
      Насреща съм ако има повече питания.

Коментар

Хм... гледам ще ти е първи автомобил, като изключим жена ти, тя има опит в карането, но пък се съмнявам за такъв в поддържането .

Та на първо място първо виж как ще са нещата с поддръжката, сервизи, цени, данъци и т.н. После вече като се уточнят тея неща, и кои марки няма да имаш гърч с поддръжката, може да се насочиш към по конкретни - марка/модел .

Там до колкото знам всичко е "бензин в кръвта" , големи разстояния => голям бензинов двигател (или поне такъв по джоба)

Незнам как е поддръжката на jeep , би трябвало да е сравнително евтина. От субару вижте и аутбак, еле пък 3.0l.
        Ама пак казвам, първо се огледай, ослушай, виж кое как е с поддръжката, цени разни и така.

Успех
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

И аз минах през същата дилема преди време. От изброените останаха Аутлендър срещу Форестър. Почти еднакъв багажник, задните седалки на Аутл не са удобни, въпреки че имат регулировка около 10 см напред-назад. На форестъра се регулира наклона на задните облегалки. Място за краката и при двата е достатъчно. Двигателя на Аутл е по шумен (2,4). Возих се и отзад. На Аутл е много твърдо окачването. Проходимостта на Форестъра е по добра и возията също.
          Моите приоритети бяха същите и погледнах и Аутбека. По голям багажник, по голям комфорт, возия, по-голям просвет. Исках като мина 400км и аз и седящите отзад да не сме уморени от път и да имам стабилност и проходимост като се наложи. Покарай и Аутбек и ще решите, само дето е по-дълъг. Версията с Н6 от тези години е с всички екстри, LSD, просвет 22 см, Si драйв.
          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
          Е250 1998-продаден
          Субару Пустош

Коментар

Мерсаж. Ще погледна и новите предложения. Все пак решаващото ще бъде като ги видя/тествам на живо.

Коментар

От Нисан, аз бих погледнал и Х-трейла, модела от 2008г...

Коментар

Понеже не видях ценово в какъв диапазон търсиш кола и критерия е да е SUV около 2008г. CR-V дизела е 140 кс. с 6 предавки и е икономичен. Прилично тих за дизел и вози също прилично. Аз карам ЦР-В първа генерация и съм леко пристрастен но шефа ми си купи Ново още през 2007г. и досега не е имал проблем с двигател или каквото и да е друго. Аз съм му сменял 2 пъти крушки на фаровете и веднъж му долях течност на спирачките че му светеше на таблото. Тогава му видях и накладките, че са понамаляли и затова е паднало и нивото в казанчето. Карал съм го няколко пъти градско и веднъж до София и обратно до Ловеч което е около 350 км. и съм доволен. Някой ден като "порастна" ще си взема такова. В останалите марки изброени от теб не съм се возил затова други да споделят опит.
                Honda CR-V I 2000 г.
                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

spoko, в Канада не внасят дизелова Хонда без значение от модела.

RaverWild, като избираш модела, провери и каква ще ти е застаховката, че в Онтарио си е тегаво.
                  Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                  Lexus LS430

Коментар

И аз съм твърдо за Хонда CRV, планирам до една година да закупя такава 2008-2009 г., дали дизел или бензин....няма нищо по-надеждно от нея, всичка друга от изброените тук са компромис като надеждност, имам наблюдения над много такива CRV-та около мен, предимно бензинови, само се возят и нищо не се разваля, през 2013 година излиза официално нов модел на CRV, надявам се този нов модел да слали малко цените на вече по-стария модел, затова си чакам подходящия момент за изгодна покупка !!!
                    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Виж какво карат местните в района
                      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

Точно това направих - вчера обиколих паркингите в района. Разбира се какво карат местните има значение и какви са местните. При мен са руснаци, евреи и филипинци.

Резултата от азиатските коли е:
                        1) Форестър
                        2) ЦРВ
                        3) РАВ4
                        4) Чат-пат Санта Фе

Единствените Митсута които видях бяха по чудо 3 Ендийвъра и понеже бяха на 1 и същ паркинг се чудя дали не ги караха хора от една рода понеже беше почивен ден и паркинга беше до ски-писта и може да са се докарали групово хората. Нямаше кьораво друго СУВ Митсу. Иначе Ленсъри доста.

Пак докато не го видя на живо няма да избирам окончателно. Все още цената на Митсуто ми е едно наум спрямо Форестър. Но се замислям и над ЦРВ.

Разбира се както казах, нямам идея какво ще видя ако надникна в азиатските квартали. Там където работя (на 18км от нас) картинката е шарена. Има 1 Аутлендър, но немога хвана кой го кара да го подпитам. Има 1 Форестър и РАВ4. Обаче и 2 ЦРВ. Зачудих се че за да карат толкова ЦРВ явно има защо. Айде за Форестъра вече знам че са качествени - всички това пишат из форумите, въпроса е къде е силата на ЦРВто. Единия колега кара един стар Пилот - вози ме 2 пъти много ми хареса, ма тия са май по-скъпи.

И така. Още съм до никъде с избора. Жената в началото твърдо искаше Аутлендъра, сега вече само за Форестър вика. Аз съм неутрален, но сигурно има нещо за да карат повече ЦРВ и Форестър, както при ванчетата примерно навсякъде където гледам всяко второ ванче е Сиена и сигурно има за какво да са толкова купувани. Впрочем и аз ги харесвам единия колега ме вози няколко пъти и не му открих кусури.
                        ...

Смятам тая седмица да почна да ходя из дилърите...

На всички обадили се дотук мерси. Който се сеща още нещо да казва.

Коментар

И пак аз и пак сьщото - така и така гледаш и тьрсиш,качи се в една 4 рьньр или Нисана,да не се пруваш после Що си взел тая тенекойка.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Да, да .. виж както Бенца казва
                            .. и аз така ... карахме с жената Аутлендър ... Санта Фе-та, после в CR-V-та неколко броя (до РАВ 4 така и не стигнах) и на финала се качих в Мицуто (ама Ендевър AWD) и ....дотам беше! После си немАх работа и качих и жената. .. Тя само ме погледна и каза : Действай.

Ако смяташ да я препродаваш след време - не ти препоръчвам да се спираш на Ендевъра (въпреки че качеството си е Мицубиши) - се води рядък модел. Мицубиши в Канада поради неясни причини няма добра остатъчна стойност - оствен ако не е Аутлендър (конкурент в малкия клас СУВ-овидни) и не е Лансер - (заради стрийтрейсър дупетата най-вече).

Успех в избора и да се похвалиш.

Коментар

Жената трябва да се слуша! Не случайно иска Форестър! Изчакай новия модел, който излиза сега и направи тестдраив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X