Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Peugeot 4007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Peugeot 4007

Здравейте колеги.

Собственик съм на ML 270 CDI от 2002 година. Тъй като от две години ML-ът непрекъснато дава проблеми, като му се развалиха сума ти неща по електрониката, ходовата част и маркучите и какво ли още не, както и ме остави на пътя няколко пъти в критична ситуация.

Решил съм да го сменя с едно Peugeot 4007 ръчка, дизел, 2008 края. Карах го малко, даде отличен разход, хареса ми возията, чух слухове за поддръжка на раузмни цени. Трябва ми кола да си карам детето на екскуризия, надеждна и голяма и се замислих, че може би Пежото е добър избор. Офроуд ще се излиза само на някоя поляна или на плажа, а и искам стабилност в снеговете, които ни затрупват в настоящите месеци.

Според вас това добър избор ли е, имате ли наблюдения върху колата, обслужването, здравина, цени, надеждност?
    Благодаря ви предварително за съветите. Поздрави,
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-12-12, 16:13.

От: Peugeot 4007

А пита ли търсачката преди да пускаш нова тема и да чакаш какво ще се случи. Едва ли си първия човек в България и тук във форума, който си задава подобен въпрос. Потърси попрочети и после заповядай с въпросите. Сигурен съм, че тук ще се радват хората да ти помогнат. Предварително и ние ти благодарим

Поздрави

Коментар

По лични впечатления от преди 1 година: Ауди Б4 куатро се оказа класа над такова Пежо за движение в сняг.Става дума за опит на Пежото да влезе в неотъпкан сняг,около 15-20см.Закъса въпреки,че реално в снега бяха двете десни колела,а левите бяха на пътя(почистен,но с отъпкан сняг).Не можа да помръдне и излезе след доста бутане. Малко по-късно набутах изцяло Ауди-то на същото място,защото трябваше да обърна.Излезнах си без проблем макар,че реално клиренса ми бе по малък от на Пежото и леко опирах.

Коментар

Благодаря за отговорите.

@sick
        Да, пробвах с търсачката преди да пусна темата.
        Намерих няколко теми, в които се сравняват C Crosser, Outlander и Peugeot. Там бяха изтъкнати предимствата на шаси на Mitsubishi с френски дизел, нещо с което и аз съм съгласен. Това, което търсех бе повече конкретика за Peugeot 4007, най-вече се надявам на мнения на притежатели на такава кола - какви проблеми дава, как е обслужването, цените на частите. Моето затруднение е, че вече усещам как започвам да робувам на ML-a поради честите повреди, а бюджетът ми е ограничен. Стигнал съм до ситуацията, в която бих жертвал марката в полза на надеждност, ниски експлоатационни разходи и икономичност и се чудех дали изборът ми за замяна е правилен. Въпросното Пежо ми се връзва изгодно. Освен това дочух, че въпросните 4007 и C Crosser са спрени от производство в полза на Aircross и 4008, нещо на което никак не искам да се кача след ML.

Коментар

За возията, повози се на задната седалка по път с дребни неравности - разочароващо е. Имаше разлика в просвета на различните окомплектовки. Дизела е някъде около 180 мм. Слаба шумоизолация.
          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
          Е250 1998-продаден
          Субару Пустош

Коментар

Аз с този автомобил не съм се сблъсквал, но ще ти дам един съвет- какъвто и паркетник да си вземеш- не излизай с него на плажа. Повярвай ми на пясъка се кара трудно но за сметка на това се заравя лесно.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от vigil123 Преглед на мнение
              Благодаря за отговорите.

@sick ....
              .
              Приемам, че това горното е за мен.
              (Благодаря здрав съм още ... а все така не са ме и освидетелствали, така че и под черупката не се водя на отчет).

Всяка една кола си има своите болежки .. от 2002 досега са си 10 години и всяка една кола си иска своето. За съжаление това се случва винаги в неподходящ момент. Според мен всеки вдига мерника на колата ако се понатрупат чести ремонти. За това вероятно трябва (не твърдя че не си го правил) и повече внимание при профилактиката.
              Другото което можеби е излишно да казвам е че почти винаги такава "принудителна" смяна си идва със своите разходи и загуби. Сметни за колко би продал МЛ-а , и колко ще ти струва смяната на колите. Каква е гаранцията че новата (дори и чисто нова) няма да излезе не това което си очаквал. Дали не си ваправил вече по-големите ремонти по МЛ-а и сега просто да ти е останала горчилката от изваждането.
              Ако търсиш препоръка и по-ниско бюджетен вариант - защо да не е Outlander наместо Пежо (японска е все пак, sans френски подобрения). Или пък огледай други по-разпространени модели СУВ и кросоувъри, които има обсъждани тук.

Успех в избора.
              Последно редактирано от Slick; 20-12-12, 22:08.

Коментар

4007 си е Аутлендър
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

...Едно "l" се е изплъзнало

Често пъти си мисля, че вече съм направил големите ремонти по ML-а и отлагам замяната, само за да ме джасне някаква смахната авария, разбира се винаги в най-неподходящия момент. Мерцедесът има извратено въображение кога и какво да му се развали. Тъкмо си мислиш, че всичко си сменил и оправил и той ти смига: "Така ли си мислиш?''
                  Дори и не смятам двата пъти, в които ми свиха страничното огледало, вторият път при изпилени болтове. Да им приседнат дано.

Относно аутлендъра, определено предпочитам френския HDI common rail пред двигателя на Мицубиши.

Коментар

.
                    Дори и не смятам двата пъти, в които ми свиха страничното огледало, вторият път при изпилени болтове. Да им приседнат дано.
                    .
                    Извинявам се предварително за офтопик , но само за тази календарна година 2пъти ми крадоха преден десен мигач , един път мигачлето на калника ,един път стъклото на шофьорското огледало , преди месец чистачката ,а снощи счупен прозорец на шофьорската врата и липсващ акумулатор и щеката за мерене на маслото !

Коментар

Относно аутлендъра, определено предпочитам френския HDI common rail пред двигателя на Мицубиши.
                      Френските дизели са класика в жанра. Аз се возих на такова Пежо и ми хареса. Мисля, че няма да сбъркаш, като го вземеш.

П.С.- За френските дизели- Вчера виждам една жена да чисти,от снега, едно Пежо 206 HDI и и казвам- ''Защо не го запалиш, да ти е топло като го изчистиш?''
                      А тя ми каза- '' Запалено е от 15 минути.'' Като се заслушах, останах потресен! То наистина си беше запалено! На Пежо, шапка им свалям, относно двигателите! Обаче имат проблеми в окачването. И не се чудете откъде знам-карам Пежо от 15 години.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

на 4007-цата надали има нещо френско в окачването...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          на 4007-цата надали има нещо френско в окачването...
                          По-добре даже. Ще споделиш ли какво е ?
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

как какво - мицубУши
                            Франсетата дават мотори, а шасито е джапанка... Кооперация...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Имаме такова служебно - за 55 хил.км не е имало проблеми.
                              За това което е е добро. С добри зимни гуми е достатъчно проходимо. Скороростна кутия с 2 съединитела - харчи от 8 до 10.

пс: колегата ако още чете да земе да си поразчисти пощата - неможе да получава лс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X