Здарвейте, новорегистриран съм във форума , но го следя редовно от много време , има какво да научи човек тук . От известно време съм в дилема , доскоро си мислех , че съм избрал SUV-чето , което искам да притежвам и по-точно Honda CR-V 3-та генерация-дизел( след 2008г.) . Дотук добре , но не след дълго се сблъсках с действителноста , а именно - ограниченият избор на качествени екземпляри ( кола от автокъща , върната от лизинг и “ нов внос” не купувам ). Търсенето трае вече близ 10 месеца , и вече започвам да губя надежда и търпение . Обстоятелствата налагат да се оглеждам за алтернативи , и така стигнах до Lexus Rx 350 (2006г) . Сигурно ще кажете , че няма нищо общо между двата и ще бъдете абсолютно прави , но за сега със бюджет 35к за паркетник на това съм се спрял . Проблема е в това , че ако за Honda-та имам преки впечатления , не мога да кажа същото за Lexus-а изключая 20мин. возене и още толкова каране . Притесненията ми идват от там да не направя избор само на основа на емоцията . Търсих информация на много места , но реших да попитам и съфорумците със опит , за съвет и мнение за Lexus-а . Предварително благодаря на всички дали мнението си .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнение за Lexus Rh 350
Свий
X
-
От: Мнение за Lexus Rh 350
Първоначално публикуван от Vincentsk Преглед на мнениеНе знам и за Rh 350 колко голям ще е изборът на екземпляри. На мен ми хрумват разни неща за Mercedes Ml. За него има голям избор.
Зависи за какъв избор говорим колега .От личен опит мога да споделя , че когато даден модел автомобил си спечели добра слава(не винаги заслужено) , следва логичен ръст в търсенето , това естествено не остава скрито за спекуланти , прекупвачи , измамници и прочие измет, които запълват предлагането в низкия ценови диапазон (предимно с боклуци), докато най-накрая завършим картината със самозабравили се собственици на въпросните модели скъсали връзката м-у справедливата цена и мокрите си сънища . Товва горното важи както за CR-V-то , така и за ML-a .Само да уточня , че под качествен екземпляр разбирам джип , който е бил закупен от български дилър, с доказан произход и сервизна история . Това не носи 100% гаранция , но всеки компромис с горенаписаното ми е коствал много неприятни изживявания. Та, те така.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TurukMakto Преглед на мнение...който е бил закупен от български дилър, с доказан произход и сервизна история . Това не носи 100% гаранция , но всеки компромис с горенаписаното ми е коствал много неприятни изживявания. Та, те така.
А сега по темата, преди мнооого години се возих с един Rx. Само че беше 300(незнам доколко им е разликата), но тогава ми направи лошо впечатление разхода на гориво на конкретния екземпляр. Действието се развиваше из Хамерика а бензина още беше $1.30 за галон. Друга разлика(освен типа задвижване и размери) за което се сещам е че Лексуса е произведен в Япония, докато Ходната в Ю.К. Защо не се огледаш за 400Н (хибрида)? Скоро се возих на такъв и според собственика харчи в София около 7/100 бензин.M57D30T1
W450
Коментар
-
Първоначално публикуван от TurukMakto Преглед на мнениеЗависи за какъв избор говорим колега .От личен опит мога да споделя , че когато даден модел автомобил си спечели добра слава(не винаги заслужено) , следва логичен ръст в търсенето , това естествено не остава скрито за спекуланти , прекупвачи , измамници и прочие измет, които запълват предлагането в низкия ценови диапазон (предимно с боклуци), докато най-накрая завършим картината със самозабравили се собственици на въпросните модели скъсали връзката м-у справедливата цена и мокрите си сънища . Товва горното важи както за CR-V-то , така и за ML-a .Само да уточня , че под качествен екземпляр разбирам джип , който е бил закупен от български дилър, с доказан произход и сервизна история . Това не носи 100% гаранция , но всеки компромис с горенаписаното ми е коствал много неприятни изживявания. Та, те така.
Нямам наблюдения върху RX350, имам върху два RX300 между 100 и 150 000км. Единия за това време хвърли само лагер задна главина, другия счупи скорости(по вина на дилъра), блокира заден спирачен апарат и имаше хронични проблеми с аудио системата(електрониката която управлява интериора е вътре) и въздушното окачване..
Успех в търсенето на качествен екземпляр.
Коментар
-
Много здрава машина, доста комфортна, с качествени материали и сглобка. Важно е да е подържана правилно. Има такива на по 400+к км които нямат никакви проблеми. НЕ СТАВА за гора, високо комби е това. Разход 7-17 зависи от условията и задволанното. Определено е клас над Хондата във всичко, но и цената му е друга."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Това с което ме спечели Rh-a(350) е поведението на пътя , ускорението и работата на двигателя , но както казах по горе , това са впечатления за няма и един час прекаран с него . Като се поразрових за информация за двигателя( предимно в чужди сайтове)- само суперлативи .Разбира се наясно съм (донякъде) със завишения разход , но търся дали няма “заровено куче” някъде в подръжката на този SUV. Затова реших да се допитам до хора с опит на местна почва, каквито са много от вас . Разглеждал съм и хибридният вариант Rh400 , но той според мен е направен за хора , който правят по-чести и дълги преходи или поне ги редуват( свързано е със зареждането и препоръчителна правилна експлоатация на акумулаторните батерии) , т.е. човек като мен трудно би измъкнал реална полза ( пестене на гориво) от хибрида . Да , ако имах възможност да си купя нов , нямаше да се замисля и определено бих избрал хибрида , но....
Коментар
-
Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнениеСубаро трибека не ти ли харесва - поне ще разшириш диапазона.
Със Субару имам единствено опит с Outback 2,5i 2008г. Не ми хареса по много причини , но най ме разочарова ниското качество на вложените материали . Волана и седалката (кожа) на 70к изглеждаха като на 170к , лаковото покририе на джантите започна да се люпи ,все недопустими неща за марка с претенций и ценово равнище ,а цените на частите им - безценни .С трибека досега нямам никакъв опит , дори не съм сядал в такава ,но за всичко си има първи път
Коментар
-
Имам около две хиляди километра на Хибридния РХ, разликата с обикновения е прекрасното ускорение при изпреварване от всякаква скорост и найстина икономията при градско. Караш със 160, натискаш педала докрай и усещането е, че все едно стартираш със 60. На дълго няма голяма разлика в разхода. Хибрида е на друга цена обаче. Частите са като на 120ка и 150ка ценово. Доставката е много бърза и определно са доста здрави и рядко трябват."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Здрасти, имам навъртяни няколко хиляди км. на Rh 350 и наблюденията ми от модела са за изключително здрава, удобна и комфортна кола, която в никакъв случай не става за офроудИмам предвид и конкретен екземпляр за продажба (в случай че търсиш)- 2007г., на 68000км. , закупен и поддържан само от официалния вносител- няма го по обяви, тъй като още не са пускани такива. В случай , че се интересуваш или искаш да питаш нещо за модела- пиши ми на ЛС.
2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеИмам около две хиляди километра на Хибридния РХ, разликата с обикновения е прекрасното ускорение при изпреварване от всякаква скорост и найстина икономията при градско. Караш със 160, натискаш педала докрай и усещането е, че все едно стартираш със 60. На дълго няма голяма разлика в разхода. Хибрида е на друга цена обаче. Частите са като на 120ка и 150ка ценово. Доставката е много бърза и определно са доста здрави и рядко трябват.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Да попитам разликата спрямо RX300 2004г каква е освен в двигателя?
Изникна ми една потенциална възможност за бартер на мойта ГВ за такъв и още се колебая дали е добър вариант за комфортен СУВ... Извънградският разход в какви /горни/ граници е?помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Благодаря на всички взели участие в темата и писали ми на л.с. !
Тъй като все още не съм си намерил паркетник се налага да правя поредния компромис , а именно да търся начин за внос . Молбата ми е , ако някой може да ми препоръча конкретен човек или фирма на която мога да се доверя за внос по поръчка .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар