Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой джип е най-подходящ за разходки из планината?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой джип е най-подходящ за разходки из планината?

Първоначално публикуван от boris_sakalev Преглед на мнение
    6/7 души са достатъчни.
    Mitsubishi Delica 2800 дизел, на базата на Паджеро 2, отгоре удобно като миниван.

Какви УАЗки? Човека хора трябва да кара, па и да му плащат. Трябва да е удобно и на закона да е угодно.

Коментар

Първоначално публикуван от boris_sakalev Преглед на мнение
      А и да не забравяме, че полицаите имат и ниви.
      Те Ниви може да имат, но правомощия нямат извън републиканската пътна мрежа. Извън пътя можеш да караш на 6 ракии и без регистрационни номера, защото ЗДвП се прилага само за движение по републиканската пътна мрежа и не важи извън пътя. Единствения контролен орган извън пътя е горския или полския. Иначе в първия си пост си писал, че маршрутът е от с. Ягодина до Орлово Око.Аз знам че ги причакват на пещерата, но помислих, че твоя случай е друг.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Те Ниви може да имат, но правомощия нямат извън републиканската пътна мрежа. Извън пътя можеш да караш на 6 ракии и без регистрационни номера, защото ЗДвП се прилага само за движение по републиканската пътна мрежа и не важи извън пътя. Единствения контролен орган извън пътя е горския или полския. Иначе в първия си пост си писал, че маршрутът е от с. Ягодина до Орлово Око.Аз знам че ги причакват на пещерата, но помислих, че твоя случай е друг.
        Защо така се заблуждаваш?
        При извършване на стопанска дейност подлежиш на контрол дори в пещера.
        При подаден сигнал към полицията - дори да си под водата имат правомощия.
        Стига заблуди, ами си връзвайте гащите с акъл.

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
        Точно кой модел визираш, че ми стана любопитно?
        Например този модел:http://vbox7.com/play:0b9f73548e
        Това е Тойотата на колега от Житница - Краси. (Красимир Начев http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=16708)
        За повече подробности попитай него или знаещите.
        За проба - Краси е голям образ и добър колега. Няма да ти откаже.
        И само между другото - на клипа наклоните са 35 градуса.
        Краси - поздрави !
        Последно редактирано от bgbul; 21-11-12, 09:49.

Коментар

Един два жокера може ли
          кой от вас се е возил на трети ред седалки на джип?
          Щото аз и хора съм возил и своя гъз също (тлк80 дето не е от тесните) и да ви кажа - за тва пари нема да дам нивгаш. По-неудобно нещо няма.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            Например този модел:http://vbox7.com/play:0b9f73548e
            Това е Тойотата на колега от Житница - Краси. (Красимир Начев http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=16708)
            За повече подробности попитай него или знаещите.
            За проба - Краси е голям образ и добър колега. Няма да ти откаже.
            И само между другото - на клипа наклоните са 35 градуса.
            Краси - поздрави !
            Не познавам колегата, което в случая не е от значение, но съм чел за модела. Това е ТЛК 80 4.2 ТД - шест цилиндров /видно и от подписа на му/, за това те питах, какво имаш в предвид.

По една щастлива случайност пък и аз притежавам 80-тка
            Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
            BMW F650CS
            Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Има в мобилето, едни три броя в една обява Isuzu Trooper 2,8TD. Продават се по 5000лв, и явно са ползвани за превоз на туристи(може и към някакъв хотел да са били). Изглеждат добре на външен вид, пише че са със 7 места, печки и климатици(ценни екстри). Отдавна ги заглеждам, ама не мога да се наканя... и финансово де . Доколкото знам са корави машини, а и тоя двигател се има за много добър.

ПП: Нямам нищо общо с обявата, и не съм ходил да ги гледам дори... Да не излезе, че ги рекламирам нещо.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Препоръчвам ти да прочетеш Чл. 1 и Чл. 2 от ЗДвП.

Разбира се друг въпрос е колко често ще срещнеш патрулка на черен път. Но право да проверяват и глобяват/пишат актове имат.

П.П. Малко е вероятно полицаите да направят превантивно проблем на джипките по маршрута от пещерата до Орлово око. Все пак този бизнес храни една голяма част от хората там. Но ако стане гаф и някой турист пострада, нещата ще се обърнат на 180 градуса.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Защо така се заблуждаваш?
                  При извършване на стопанска дейност подлежиш на контрол дори в пещера.
                  При подаден сигнал към полицията - дори да си под водата имат правомощия.
                  Стига заблуди, ами си връзвайте гащите с акъл.
                  Няма никакви заблуди по отношение на приложното поле на ЗДвП. То изключва пътищата извън републиканската пътна мрежа. Дефиницията за път е доста широко понятие, но ЗДвП се прилага само за част от тях. Тук се говореше за брой места по талон и евентуални проблеми с полицаи по отношение на тази разпоредба от ЗДвП. Е няма как да има проблеми във връзка със ЗДвП, защото той е неприложим извън пътя. Друг е въпросът ако друг закон касаещ други действия на водача реферира към ЗДвП и изрично прилага някой текст от него във връзка с конкретна дейност, но аз не знам за такъв. По отношение на друг вид нарушения или престъпления по други закони, естествено че полицията има правомощия навсякъде на територията на РБ. И още един пример: ЗДвП не се прилага и на паркинга на Билла примерно. На такова място ако ти трябва протокол за ПТП полицаите отказват да го съставят, защото територията не е част от РПМ. По същата причина отказват съставане на протокол за ПТП и на частен платен паркинг. Ако обаче на такъв паркинг ти разбият колата ти съставят протокол без проблем. Схващаш разликата, нали?
                  Последно редактирано от elbgt; 21-11-12, 10:58.

Коментар

Няма никакви заблуди по отношение на приложното поле на ЗДвП. То изключва пътищата извън републиканската пътна мрежа.
                    Аре бее
                    верно ли?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      ...
                      П.П. Малко е вероятно полицаите да направят превантивно проблем на джипките по маршрута от пещерата до Орлово око. Все пак този бизнес храни една голяма част от хората там. Но ако стане гаф и някой турист пострада, нещата ще се обърнат на 180 градуса.
                      именно, щото "храни" местните - защо да не "храни" и полицаите - ако знаят, че някой качва 7 човека в петместен автомобил, що да не го "преслушат"?

ПС: За третия ред седалки - возил съм се в Галопер и в Санта Фе - не е широко като на първите 5 места, но и не е по-тясно от седалка в маршрутка или от задната седалка на малолитражка с 2 врати... Да не говорим, че в групите туристи често има и деца, а те си умират от кеф да са отзад!!!
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

На мой много добър приятел, родителите му работеха в горското стопанство. Ходеха и маркираха горите и горските площи.

Понеже почти винаги са били група от 5-6 човека, любимото им превозно средство бе Mitsubishi L300

Другото му наименование е Delica (за японския и друг пазар, предполагам с обратен за нас волан).
                        Трябва да се внимава в избора на такова, защото по спомен не всички са с двойно задвижване!

Имал съм възможност да се возя в това чудо и смятам, че е страхотно като замисъл. На практика е малко бусче с еднообемна каросерия. Има 7 места и е удобно и същевремено компактно. Не е по-дълго от Паджеро, защото е на същата база. Двигателят му беше 2.5 чист дизел и мисля бе напълно достатъчен, здрав и прост.

Едно такова мисля ще е доста подходящо, а и са евтини.

Пикап Mitsubishi L200 за последно видях на връх Ботев. Докара една гора туристи с раниците им. В кабината има 4 места, а другите бяха отзад в открития леген. Чувството да се возиш в откритата част на пикапа е невероятно. Изпитвал съм го, но за групов туризъм като занимание не е добра идея. Може някой да падне и да се нарани.
                        Последно редактирано от verter; 21-11-12, 11:10.
                        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                        0888/00-55-37

Коментар

Знаят, знаят. Няма как да не знаят. Но някак не върви да секнеш бизнеса на брадчеда ей така, за да напишеш един акт. После как ще си пиеш с него ракията? Па и племенниците гладни ще оставиш.
                          За сега слава богу инциденти няма. Уви все някога ще се случи - статистика. Е тогава ще почнат едни проверки. ЦЦ ще се размърда. Гледали сме го вече тоя филм - просто на този епизод не му е дошло времето...
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ето и малко по-новото поколение (oт 1994 нагоре) на тази поредица на Mitsubishi - Delica Space Gear Exceed

7 - места
                            2.8 Turbo Diesel, 4WD Super Select
                            има и десен и с ляв волан.

Според мен супер походяща машинка за високопланински групов туризъм
                            Последно редактирано от verter; 21-11-12, 11:36.
                            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                            0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Аре бее
                              верно ли?
                              Да защото:

Закона за Движение по Пътищата реферира към специализирания Закон за Пътищата.

1. От Закон за Пътищата
                              Чл. 1. (1) (Доп. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) С този закон се уреждат обществените отношения, свързани със собствеността, ползването, управлението, стопанисването, изграждането, ремонта, поддържането и финансирането на пътищата, както и с управлението на безопасността на пътната инфраструктура в Република България.
                              (2) Този закон не се прилага за:
                              1. (доп. - ДВ, бр. 75 от 2009 г.) улиците в населените места и селищните образувания, с изключение на онези от тях, които едновременно са участъци от републикански или общински пътища;
                              2. селскостопанските пътища, осигуряващи достъп до земеделски земи;
                              3. горските пътища;

4. частните пътища, неотворени за обществено ползване.
                              2. От Закон за Движение по Пътищата

Чл. 2. (1) Отворен за обществено ползване е всеки път, условията за използване на който са еднакви за всички участници в движението. Лицата, стопанисващи пътища, които не са отворени за обществено ползване, са длъжни да ги обозначат.
                              (2) Всеки има право да се движи по пътищата, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила за движение.
                              (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Този закон се прилага и за пътищата, които не са отворени за обществено ползване, освен ако с други правни разпоредби или от собственика или администрацията, управляваща пътя е определено друго. Компетентността на органите за контрол по този закон не се разпростира върху пътищата, които не са отворени за обществено ползване.
                              В Правилника за прилагане на Закона за Пътищата пък са поставени изисквания към пътищата отворени за обществено ползване и 99.9% от горските и полски пътища не отговарят на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                                Ето и малко по-новото поколение (oт 1994 нагоре) на тази поредица на Mitsubishi - Delica Space Gear Exceed

7 - места
                                2.8 Turbo Diesel, 4WD Super Select
                                има и десен и с ляв волан.

Според мен супер походяща машинка за високопланински групов туризъм
                                Перфектна за целта.
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-11-12, 15:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X