Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой джип е най-подходящ за разходки из планината?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой джип е най-подходящ за разходки из планината?

Твоя джип е УАЗ. Може да избираш между 469 и 452.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

ГАЗ-66. А щом е за туристи около Ягодина -ГАЗ66 сс /кабрио/, с надлъжни пейки и туристите да стискат автоматите м/у краката
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от boris_sakalev Преглед на мнение
        Бюджета е максимум 9 000лв. А като казвам сериозен офф роуд, имам предвид пресечени местности, усуквания, коловози и пързаляне по корем, стръмни наклони, камънаци. Затова мисля, че трябва да има здрава ходова част, окачване...
        Диско 1 или голяяяма тойота. Двигател 2.5 и дизел, и бензин ги забрави.
        Трябва ти голям двигател и голям джип.
        Диското - 3.5 или 3.9 осмаци, бензинови.
        Тойота - 4.о или 4.2 беше дизела, осмак. Стават за твоите нужди.
        Малките 2.4, 2.5, 2.8 дизелаци ......със 7 човека ще си греят добре по твоите баири.
        Това си е все пак лично мнение. Единствения дизел съм карал 2.5 (Дефендър и ТЛК). Не съм доволен и от двете.
        Но това може да е защото ги сравнявам с осмаците и за това така да ми се е сторило.

Коментар

А иначе обмислям да се ползва за превоз на туристи до площадката "орлово око" над с. Ягодина. Но и до други места в планината.
          Прекрасен и лек маршрут. Отбих се през него това лято и се разминах с всякакви машини возещи туристи, но най-удачна ми се видя концепцията с пикап L300 с надлъжни пейки отзад. Единия беше натоварил най-малко 10-11 човека. Само не знам до кога е сезона, че в студовете май няма да е добре с открит пикап. Предполагам зимата не се возят хора по този маршрут.
          Последно редактирано от elbgt; 20-11-12, 20:04.
          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

И на мен ми хрумна Тойота-та, но не влиза в бюджета. Ако се вдигне малко, може би ще направиш най-добрия избор. В мобиле има 73-ка, дълга база и ако имах парите я взимах на момента.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Тойота - 4.о или 4.2 беше дизела, осмак. Стават за твоите нужди.
              Точно кой модел визираш, че ми стана любопитно?

А иначе обмислям да се ползва за превоз на туристи до площадката "орлово око" над с. Ягодина. Но и до други места в планината.
              Ако ще караш туристи следва да помислиш за нещо, което наистина и по талон може да превозва 6/7 човека. Иначе при евентуален инцидент с някой от пътниците - тежко ти. Аз не бих те съветвал да рискуваш.
              Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
              BMW F650CS
              Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Терано II, TDI 2,7.
                Освен ако нямаш бензиностанция.
                Това беше моя избор, като при мен целта е не да возя туристи а работници.
                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Да, маршрута наистина не е тежък, но едно е да го минеш веднъж годишно с паркетника и съвсем друго е да го минаваш всеки ден, по няколко пъти на ден.
                  Колкото до УАЗ-а, определено е подходящ за тази работа и няколко колеги карат с Уаз. Обаче разликата е, че тези дето карат западните джипове, след цял ден каране, цяла нощ си почиват, а тези дето карат уазките цяла нощ ремонтират.
                  Дифендъра е много добър вариант, но най-евтиния в карс-а, отговарящ на изискванията струва три пъти повече от бюджета ми.
                  Колкото до 8-цилиндровите джипове, все пак трябва да има смисъл от цялата работа, т.е. разходите ще са доста по-големи, а и самите джипове са много тежки.
                  До сега съм карал Л200, но на друг човек и определено това е перфектната машина за подобни разходки, но си е рисковано, а и полицаите никак не ни се радват като ни видят, това налага промяна в концепцията. Трябва по талон да може да превозва повечко хора.
                  Иначе тойотата в мобилето страшно много ми хареса, но за съжаление, все още не съм виждал толкова пари на едно място.
                  И в крайна сметка остават вариантите с Паджерото, Тераното, и някой патрол 2.8. Явно паричките ми са малко, ще трябва да отложа нещата за по-нататък, за по-добра машина. Благодаря за съветите.
                  Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Унимога бензинов е 5к евра преди пазарлъка.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...а и полицаите никак не ни се радват като ни видят, това налага промяна в концепцията. Трябва по талон да може да превозва повечко хора.
                      Ама не ставаше ли въпрос за движение само извън пътя? За какви полицаи говориш?
                      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

... Трябва по талон да може да превозва повечко хора. ...
                        Не мисля, че ще намериш джип, който по талон да може да вози повече от 6-7 д. Все пак, това се води лек автомобил и най-много в допълнение на 5-те места да имат по 2 седалки на 3 ред, които обаче обикновено са силно неудобни за възрастни хора и стават само за кратки пътувания.

Евентуално може да ти върши работа Toyota LC Troop Carrier (11 места), но такива по нашите краища май не се срещат често, а и цената ще е като за Тойота.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                          Ама не ставаше ли въпрос за движение само извън пътя? За какви полицаи говориш?
                          Ами туристите обикновено се взимат от Ягодинската пещера, а от там до започването на офф роуда има 4 км. А и да не забравяме, че полицаите имат и ниви.
                          Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

6/7 души са достатъчни.

0886023885

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                              Точно кой модел визираш, че ми стана любопитно?
                              то е ясно - освен ТЛК 200 друг Ленд Крузър дизел "осмак" май няма?

Що ли пиша, като няма кой да чете
                              - Мицубиши Л300 е миниван с ходова част от паджеро, 4х4 и 7 места. Не са скъпи!, Мицубиши Делика е същото, но с десен волан - в случая едва ли е фатално...
                              - Хюндай Н-1 4х4 е подобен на Мицу-то но е доста рядък...
                              Сега ми идва на ъкъла още едно МПС и то можеби е най-подходящото за целта - Фолксваген Каравел Т2 4х4... от Т3 и Т4 също има 4х4... те са 8-местни.
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Евентуално може да ти върши работа Toyota LC Troop Carrier (11 места), но такива по нашите краища май не се срещат често, а и цената ще е като за Тойота.
                                И не се кара с кат. B.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X