Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера или Спортидж

Колеги колебая се какъв джип да си взема.Единия вариант е Фронтера 97г. дизел 115к.с.(харесал съм една такава),а другия Спортидж (бензин или дизел) до 98-99г.Имах Кия 97г. бензин 96к.с.и мога да кажа,че съм доволен.Джипката се ползва за всекидневно каране по всякакви терени.Въпреки,че познавам Кията искам вашето мнение кой от двата джипа е по-здрав и по-евтин за подръжка.

От: Фронтера или Спортидж

Аз бих взел Кия-та.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    -----------------------------------------------
    0887770735

Коментар

Зависи от това ,какво разбираш от каране по различни терени.Фронтерата просто е по голяма и позволява пъхането на 32 инча гуми без да пипаш нищо.И вече си в коловозите.Докато при кията едни такива гуми са съчетани със заигравка по окачването.Ако си фен лошо няма .Ама ако си мързелив като мен,по лесно е с фронтера.Виж при тая фронтера единия дизелов агрегат е проблемен, и можеш да имаш приключение в посока двигател.Правилния е 2.8 изузу.А по здрав и по евтин е тоя,който го караш малко и по асфалт.Но ако трябва да съм честен,частите на кията ,като че са на по нормални цени.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Абе не знам дали са нормални частите за кия-датчик за АБС-350лв и го няма;семеринг за предна главина 100лв и то идва с луф 2мм!!!;дебитомер-350лв(ментето) оригинал 500лв.Но след необходимите интервенции от едни пичове нещата си доидоха на място.Сега всичко си е наред и много и се кефя на Кията

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
          Абе не знам дали са нормални частите за кия-датчик за АБС-350лв и го няма;семеринг за предна главина 100лв и то идва с луф 2мм!!!;дебитомер-350лв(ментето) оригинал 500лв.Но след необходимите интервенции от едни пичове нещата си доидоха на място.Сега всичко си е наред и много и се кефя на Кията

Аз останах много учуден от тия цени. Специално съм ходил да питам за цени на разни части за бензинова Кия 2,0 16V. Ето какво ми казаха в колос:

Радиатор - 170 лв
          Виско за перката - 128 лв
          Комплект съединител - 260 лв
          помпи за съединител - едната беше 30-тина лв, другата към 50
          шарнир - 30-тина лв
          Накладки предни - 40-80 лв според марката (това в Аутоплюс)

Попитай тези цени за Фронтерата как са. Аз занм - няколко пъти по-високи.

Явно по-специфичните части са по-скъпи.

Питах за дебитомер - не намериха. Само оригинален за 500 лв. Но пък от някаква друга японска кола ставал - сменяла се само буксата. Този другият на Ниппартс бил към 100-тина лв. На Фронтера 2,2 Екотек, дебитомера по спомени пак беше над 300 лв.

За датчиците на АБС - нали Соти знае по-евтино решение.

Още нещо - Фронтера и Спортидж са различен клас джипки. Късата Фронтера е по-тежка с 300 кила от дългия Спортидж.

Ако Фронтерата е 2,5 ТДС - това е най-оплювания двигател в този форум, с много скъпа поддръжка, чести проблеми с охладителната система, които водят до прегряване, пукане на глави ... Тогава съм твърдо за Спортидж
          Последно редактирано от bullet_pk; 20-11-12, 10:43.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Радиатор - около 600 лв, виско - около 300, късата помпа за съединителя - около 700, комплект съединител - около 600, шарнир - около 70. Това са цени за оригинални японски части от вносителя. Всичко се намира на 3 пъти по-ниска цена от други места, само за помпата не съм сигурен. Това като се има предвид, че моделът е спрян от производство преди 10+ години. Моята е на 20 години, почти на 300 000 по километраж и още е с оригиналните части по окачването. Горните шарнири съм ги рециклирал преди 5 години, а съединителя го смених миналата година. Имам втулки на един горен носач за смяна и може би втулките на ресорите.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Oooo да Сотката реши проблема с датчици за АБС от пасат за 27лв парчето и даже работи .Да другите части са ок като цена

Коментар

Колега, търсете дизелова Кия между 1998 и 2002. Без АБС.
                Нищо не им се чупи. Даже и почти не ръждясват. Потърси, пускал съм теми тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X