Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип до 4000 лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип до 4000 лв.

Здравейте колеги, колебая се между :
    Kia Sportage 2.0 TDI, Opel Frontera къса база 2.8 тди или в много краен случай 2.2/2.5 тди и Терано(Маверик) 2.7 пак дизел къса база.

Забелязвам по обяви че има екземпляри в ценовия диапазон, който ме интересува (3500-4000) и преди да ми кажете, че за тези пари няма да намеря читав екземпляр, искам да попитам кой от трита модела е най-евтин за подръжка и най-икономичен. Предполагам Кията, но все пак... Колата ще се използва за различни неща - основно в града особено зимата и за леки разходки извън пътя.
    Александър

От: Джип до 4000 лв.

Кия. За повече информация- питай Пенчо.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Защо всеки пита за джип и за икономии.Е няма такова нещо.А сега по темата.Вземи си нисан или маверик което е почти едно и също.Успех
      Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Фронтерата не е евтина за поддръжка. Иначе 2,8 ТДИ е най-правилния дизел за модела.

Кията е 83 коня и около 1450 кила. Ако всичко е наред има много прилична динамика за толкова малко кончета. Поддръжката не е скъпа. Цените на неоригинални нови резервни части са едни от най-евтините за джип.

Късото дизелово Терано за тия пари вероятно ще е 99 коня и към 1750 кила. Двигателя е здрав и надежден, чугунен. Няма ангренаж или верига, със зъбни колела е.

Кията има доста прилично пространство за шофьора и пасажерите. Кара се леко и удобно, много приятна возия. Тераното - има "малко по-камионско" поведение. Стои някак по-тежко и с всичко се борави някак по-грубо.

За 4000 можеш да вземеш Кия след фейслифта (1998 г.) с климатик. За същите пари Тераното ще е около 1994-5 и много трудно ще намериш с клима.

Тераното фабрично е с по-големи гуми. Кията е с по-малки. И при двете има начини да влезнат по-големи гуми, като при Тераното е по-лесно.

И трите за които питаш са ситема Парттайм. При Тераното отзад серийно има LSD, при Кията е опционално (ако е поръчал първия собственик). За Фронтерата не знам.

Не искам да ти препоръчвам една от трите. Най-добре е да ги покараш и да прецениш сам. Виж дали са от значение 3 или 5 врати, климатик, комфорт. Или пък здравината е по-важна.

И когато оглеждаш - задължително гледай ръждите по шасито. Особено отвътре около задните гуми. Ако е гнило - въобще не се захващай
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Здравей колега,ще ти отговоря по въпроса с икономиите.
          Аз също в момента си търся 4х4,ако ще е втора кола,за ползване през зимата има ли смисъл да е с 5 литров бензинов двигател и с данъци и застраховки от по 1000 лева на година.
          В момента търся нещо,къса база с по малък мотор което няма да ми натоварва бюджета.
          Не знам защо всички се дразнят като някой напише ИКОНОМИИ,и че такова нещо НЯМАЛО.
          Искам да задам въпроса ,разлика в подръжката на една Витара и Г-класа еднакви ли са?
          Хората питат за икономии защото им е ИЗТЪНЯЛ,джоба, всеки иска да кара най доброто и да не му пука колко са му застраховки данъци и тем подобни РАЗХОДИ.
          Извинявам се ако засягам някого но това е положението на този етап.
          Без лоши чувства ,надявам се и аз в скоро врема да намеря това което търся.
          0896 396 700 Димчо Костов.

Коментар

Засега съм се возил и съм гледал по-подробно кията на Пенчо. Нисана и фронтерата ги познавам малко по-отдалече. Нещата с ръждата по шасито и купето ги знам. Вратите - по-добре 3. Климатик е добре, но не е задължително. Комфорт - всичко от гореизброеното ще е по-комфортно от нивата, така че...

Изобщо като цяло в този ценови диапазон Кията си остава най-логичното решение. Ако все пак някой е на друго мнение - ще се радвам да го чуя.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от sniper elite Преглед на мнение
              ... Не знам защо всички се дразнят като някой напише ИКОНОМИИ,и че такова нещо НЯМАЛО. ...
              Защото, ако икономиите са основното при избора на кола, си купуваш малка малолитражка, а не джип. Като си с джип, даже на автомивката ще ти вземат повече, въпреки че реално миенето на един малък джип може да е по-малко, отколкото на някоя лека кола среден клас.

П.П. Освен това, изобщо не е задължително джипът с по-голям двигател да гори повече от този с малък мотор. Примерно, като пари, един 4-литров (газифициран) и на градско и на извънградско гори по-малко от двойно по-слаб 2.5 турбодизел.
              Вярно, че данъкът ще е по-голям, но това изобщо не е задължително да е така за другите разходи по поддръжката.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-11-12, 10:28.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А защо си купуваш жип/сув като ти трябва лека кола в максимум средния клас?
                Знаете ли колко сува на глава от населението има в Бавария (че там са селяни основно и на теория им трябва нещо такова)
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да поясня - втора лека кола не мисля, че има смисъл след като имаме една. Търси се диверсификация - затова и джип, иначе поне половината от този форум по логиката на Търтея трябва незабавно да си продадат джиповете. Сега за газифицирания голям мотор - газ не обичам, не ми се обяснява защо, иначе знам че е ефтинджос.
                  От трите посочени май е ясно, че кията е варианта. Ами дайте да видим нещо извън трите в този ценови клас, за което не съм се сетил. На ум ми идва Дайхатсу роки, ама е екзотика откъм чаркове май.

П.П. В Бавария пътищата им като тези у нас ли са?
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    На ум ми идва Дайхатсу роки, ама е екзотика откъм чаркове май.
                    Имаш жив каталог в лицето на Иван Горчев! Казвай кога ще пием кафе и ще се возиш на Джипче Роки?
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      иначе поне половината от този форум по логиката на Търтея трябва незабавно да си продадат джиповете.
                      Минимум 2/3. Ама то у нас си е гъзария де да се кефим на 15 -20 годишни кошници ...

Иначе Рокито става, тва на Евгени даже е убаво ))
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Понеже напоследък обиколих бая салони да видя доста джипки, не искам да те отчайвам, но за тези пари ще си купиш или ръждясал дръгел или десен волан, ама с клизма.
                        Целта на задачата каква е? Да замениш нивата ли?

И аз като другите - защо не идеш да разглеждаш Джипче Роки?
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Колега от трите посочени според мен е най здраво тераното,аз съм с тоя 2,7 тд мотор,здрав и безпроблемен тежък е,носи доста багаж дърпа тежки ремаркета,качествено сглобен джип.Когато търсих джип тогава покарах и киа,отказах се веднаха не ми хареса,но всеки с вкуса си.Но както си писал повече градско ще караш то киата е по икономична.Ако бях на твое място тръгвам да обикалям и търся читав ексемпляр,това 4000 е покупна примерно минимум 1000 отгоре за регистрация застраховки и други,а ако сложим и ремонти които възникват,масла,гуми,свещи.Аз моя го купих за 4400 беше с много добър вид,с нови гуми перфектен външен вътрешен вид,но след употреба почнаха дефектите,спукан радиатор на 100 км 1 литър течеше,2 изгорели свещи,термостат,и най-лошото когато натиснах рамата с пръсти до задните гуми метала го нямаше под грунда.Като цяло съм доволен,с нови гуми теглич и багажник на покрива го купих неща които ми трябваха,и всичко работеше което има в джипа,без течове и звуци по трансмисия дифове раздатка,така че огледай всичко преди покупка колага.Успех!
                          Terrano 2 2,7td 1994
                          Keeway atv 100

Коментар

Да, и аз заглеждам роки-то. Единствено ме притеснява намирането на чаркове, но предполагам няма много да се чупи така че... Целта е да заменя нивата естествено, а по автокъщите цените са 1000 лв отгоре, това го забелязах преди няколко месеца като купувах кола - намерих по-добра с над 1000 лв. надолу спрямо горублянските "перфектни".
                            Александър

Коментар

Гледам да не пиша в тези теми, ама понеже познавам и автора и собственика на "джипче Роки"........мисля че това е най-добрия вариант, като знам как е правено и поддържано, сега ако си търсех джипка, нямаше да се замислям.
                              Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X