Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на високопроходим автомобил измежду няколко варианта на цена до около 14 000 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на високопроходим автомобил измежду няколко варианта на цена до около 14 000 лв

Здравейте,
    вече все по-често ми се налага да ходя по места, където сегашната ми кола ми е жал да я вкарвам.
    Основните изиствания са:
    - Да е пригоден за дълги пътувания
    - Имам нужда от товарно пространство
    - Някаква проходимост извън пътя - и паркетник би свършил чудесна работа
    - Добро поведение на сняг (с подходящите гуми)
    - Здрава ходова част
    - Автоматична скоростна кутия - задължително условие
    - Да има климатик
    - Ляв волан
    - Пари за колата около 14 хил лв (първо трябва да продам Ц-класата)

За сега съм се спрял на бензинови двигатели и се предвижда поставяне на газ (малко ми омръзна от капризната дизелова техника).
    до момента може да се каже, че съм си харесал няколко варианта:
    - Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2
    - Jeep Cherokee/Liberty KJ 3.7
    - Lexus RX300 - 1во поколение
    - Ще ми се Крузър 90та серия или Хайлукс, но не се вписват в бюджета

Гранда е бюджетното решение, но не знам какъв му е разхода и возията.
    Черокито ми допада като цяло - за него мисля, че имам най-много информация.
    Лексуса съм сигурен, че ще е удобен за дълъг път, но нямам представа надеждността на окачването и разходите по поддръжка.

Ще се радвам на вашето мнение, отворен съм и към други предложения.

От: Избор на високопроходим автомобил измежду няколко варианта на цена до около 14 00

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение

Основните изиствания са:
    - Здрава ходова част
    - Да има климатик
    - Ляв волан

Ще се радвам на вашето мнение, отворен съм и към други предложения.
    Погледни: Хонда-ЦРВ.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

От: Избор на високопроходим автомобил измежду няколко варианта на цена до около 14 00

Ако не те притеснява особенно разхода на гориво мисля че Гранда ще ти върши прекрасна работа.Но най добре ако имаш възможност качи се на всеки един от изброените модели от теб и сам прецени.Успех!
      Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

- Здрава ходова част
        - Да има климатик
        - Ляв волан

За сега съм се спрял на бензинови двигатели и се предвижда поставяне на газ (малко ми омръзна от капризната дизелова техника).
        до момента може да се каже, че съм си харесал няколко варианта:
        - Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2
        - Jeep Cherokee/Liberty KJ 3.7
        - Lexus RX300 - 1во поколение
        - Ще ми се Крузър 90та серия или Хайлукс, но не се вписват в бюджета

Гранда е бюджетното решение, но не знам какъв му е разхода и возията.

... за разхода ... колкото сипеш - както се казва , по данни пълно-пълно 9,0 - 9,1 ( 2.7 CRD )навън за градското разход според мен няма , защото поне в София километри трудно с е изминават - трупат се предимно моточасове.
        " Капризната дизелова техника" освен проблем с въздух в нафтопровода при мен за 1,5 год. не е създала ( надявам се и да няма - първият дизел ми е този Grand и бях много скептично настроен към дизела)
        За возията аз лично на по-добър кораб не съм се возил (пробвах различни марки и модели преди да купя Grand ).
        Място за багаж при тях много - предполагам си се убедил .
        Успех в търсенето.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Лексуса. Само, че първо покарай другите и накрая него.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
            ... за разхода ... колкото сипеш - както се казва , по данни пълно-пълно 9,0 - 9,1 ( 2.7 CRD )навън за градското разход според мен няма , защото поне в София километри трудно с е изминават - трупат се предимно моточасове.
            " Капризната дизелова техника" освен проблем с въздух в нафтопровода при мен за 1,5 год. не е създала ( надявам се и да няма - първият дизел ми е този Grand и бях много скептично настроен към дизела)
            За возията аз лично на по-добър кораб не съм се возил (пробвах различни марки и модели преди да купя Grand ).
            Място за багаж при тях много - предполагам си се убедил .
            Успех в търсенето.
            Колега, защо не четеш?! Човека е написал, че иска бензин!!!

Иначе по темата - ZJ 5,2 с газов инжекцион (2100 лева) разход на газ извън градско - 13-15 л./100 км. ако се кара кротко 100-120 км/ч. Ако го пържиш отива и на 20 л./100 км. Градско - 20-25 л/100 км. (зависи от трафика и как тръгваш по светофарите). Зимата разхода скача на горе с 3-5 литра, в зависимост от качеството на газта. В гората гори на час - 40-45 л./100 км. средно (пак зависи какви ги вършиш, може да стигне и 60/100).

Коментар

Виж Каптива и Киа Соренто. Влизат ти в бюджета и можеш да се сдобиеш с кола на 4 години за тия пари, дори проверена в сервиз.
              Иначе съм твърдо за Гранд Черокито, но за тия пари можеш да вземеш 4,7 от новите мотори след 2000 година, даже с quadra drive.
              М-да, сега се загледах, че държиш на бензина. Значи Гранд Чероки остава единственото разумно решение.

Коментар

Една фирма за лизинг продава Acura (Honda) MDX 3,5 бензин, 2003г., която отговаря на тези изисквания.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Acura-та я знам - не ми харесва това, че е малко огъната предната врата, а и ме притеснява въпроса с резервните части. Ако не се лъжа е 7 местна и ползва данъчен кредит?
                  Lexus-a честно казано ми е най-много на сърце, а имам най-оскъдна информация за него - много харесвам високо проходимите Тойоти, но в момента има по-важни разходи от пари за по-скъп автомобил. А този модел ползва ли ДДС? От какво най-често страда този модел?
                  Последно редактирано от getsov; 29-10-12, 16:57.

Коментар

А защо не се загледаш в бензиновото Киа Соренто.За съжаление не мога да ти дам инфо за разхода защото карам дизеловия вариант,но по отношение на подръжка,цени на части и качество ще останеш доволен/лично мнение/
                    Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Може, не се бях сетил за тях Даже има една червена, добре изглеждаща, в моят град. Когато намеря нов собственик на Мерджо със сигурност ще огледам и Киата.

Коментар

Ами Nissan Murano 3.5 става ли за нещо? Надеждна ли е техниката или е таралеж в гащите?
                        Загледах и Subaru Outback III, 3.0 боксер - направи ми впечатление клиренса - 21 см, мноооого добре имайки предвид, че на Лексуса е 19, разните му Х3, Х5, РАВ4 и т.н. са с по-малки стойности.

Идната седмица ще отида да гледам 2 Черокита, чиито продавачи са склонни на размяна.

Коментар

Американските версии на Outback са даже с по голям просвет.
                          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                          Е250 1998-продаден
                          Субару Пустош

Коментар

Subaru Outback III, 3.0 e добре, търси читаво обаче!!!
                            доста харчи, но пък как вървииии

Коментар

И от мен един глас за Outback.
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X