Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко повече инфорнация за Grand Cherokee 4.7 и 5.7

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Малко повече инфорнация за Grand Cherokee 4.7 и 5.7

    УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ !
    Моля за малко повече информация и ствет относно избора на джипа. Спрял съм се на тези два модела. Малко ОФРОАД и повече по нормални пътища.
    Предварително благодаря на всичко отзовали се на питането.

  • #2
    От: Малко пвече инфорнация за Grand Cherokee 4.7 и 5.7

    Не знам за кое поколение се отнася въпроса, но ако е за последното от 2004/5 насам, то Командера, който карам е сходен. Моят е произведен 2007, но през втората половина и се води модел 2008, който пък е с подобрения 4.7 V8 с 305к.с. и 450Нм. Според мен е напълно достатъчен, за да задвижва пъргаво иначе тежкото купе, но по каталожни данни разхода с по-мощната версия 5.7 е еднакъв. Важно е, обаче, с какво ниво на оборудване е джипа, към който си се ориентирал, понеже и при 3-те нива - Sport, Limited и Overland, системите за задвижване са различни. При Спорт може да се поръча всеки двигател, а базовата система за задвижване на 4-те колела е Quadra Trac I, която е само в режим 4Н, като няма опции за избор на друг, няма и понижаващи предавки, но може опционално да се поръча Quadra Trac II, която е същата, но и с режим 4L с понижаващи предавки. За Лимитед базов двигател е 4.7 и Quadra Trac II, като и при Лимитед и при Спорт срещу доплащане се предлага Quadra Drive II, която е и с двата режима 4Н и 4L, но и с 3 електронни LSD-та(самоблокиращи се диференциали). При Оверланд е само 5.7 и Quadra Drive II. Quadra Trac са с нещо като виско-муфа, която при нормални условия изпраща въртящ момент само на задните колела и прехвърля автоматично и към предните при превъртане на задните, докато Quadra Drive си е с диференциал, което е и истинско постоянно 4х4 задвижване.

    Коментар


    • #3
      От: Малко пвече инфорнация за Grand Cherokee 4.7 и 5.7

      Извинявам се, че наистина не доуточних, но става дума за моделите на Grand Cherokee, след 2005 г. , като двигателя на 5.7 е HEMI (мисля, че е а DODGE) и спред източниците е много надежден и сполучлив.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X