Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да си купя? - помощ при избор на джип.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв джип да си купя? - помощ при избор на джип.

Здравейте,
    Моля за малко помощ при избор на джип, че се колебая от доста време на какво да се спра, а вече стана и належащо след като продадох Лада Нивата.
    Джипа ще се кара най-общо 80-90% на асфалт и останалото по черни пътища, но без сериозен офроуд. Бюджета е до към 8К само за закупуване.
    Ще се ползва като втори автомобил, за разходки през уикендите. Обикаляме доста из планините и ми се иска да мога да изминавам малко км и по-черните пътища.. Няма да се кара, чак толкова много(така си мисляJ май) около 200-500км максимум на месец.
    Тъй-като ще се ползва основно като втори автомобил, много вероятно е да взема и с десен волан, че избора ми да стане по-голям. Критериите по който търся са да ми хареса на външен вид + следните неща:
    - трябва да е дълга база, задължително.. просторен , ще се возят почти винаги 4 или 5 човека + багаж за тях, а децата помъкват какво ли не..
    - комфорт на асфалт е хубаво, ако е възможно да има някакъв J
    - мощен по-възможност (мин 130к.с.), и определено предпочитам бензинов V6 или V8, лекия ни автомобил е V6 с 230к.с. и не бих искал да се чуствам, че джипа е спрял..като се кача и тръгна на път с него.
    - добре окомплектован заводски за лек офроуд и добра система 4х4, мисля да инвестирам в него постоянно, докато стане добра експедиционна машина.
    - здраво окачване, а не да се разбие още на пътя J

Не робувам на конкретна марка, макар че имам някакви предпочитания, които споделям по-долу. Основния критерии ще е състояние на екземпляра.
    Чета постоянно из темите, но така и иначе не съм се спрял на конкретна марка и модел. Ще почна тест драйф на различните модели, за да видя, коя ще ми „пасне“ най-много. И все пак един първоначален съвет е винаги добре дошъл, за което ви благодаря предварително!
    Ето и на какво съм се спрял за момента.

Toyota Land Cruiser 80 (от много години това ми е мечтата!, сега с възможността за доставка от Англия е вече достъпен, незнам кой от двата двигателя е правилния избор – 4,2 дизел или 4,5 бензин; освен това гледам , че има и някакви модификация с букви, които не са ми ясни), почти невъзможно да се намери в БГ за този бюджет, но е UK не е мисията невъзможна, макар, че
    Toyota Land Cruiser 90 – и той както и 80-а са на ръба на бюджета, но не е чак мисията невъзможна, даже има няколко бройки с десен волан да се продават из БГ. Съмнявам се, че ще мога да намеря читав екземпляр за бюджета.
    Land Rover Range Rover – от това, което изчетох, разбирам че правилния според много места избор е 4,0l V8. Притеснява ме, че няма бройка в БГ, а май си имат и те проблеми, гледайки в Ибей голямо количество РР с проблеми да се продават. Хубав на вид, с добри оф възможност, макар че трябва май на пружини да е,за сметка на комфорта.
    Land Rover Discovery – чета че е комфортен, като за предпочитане е Тд5 двигателя. Безниновите, както и автоматика стават ли? Коя комбинация е за предпочитане – бензин автомат или дизел ръчка/автомат?
    Nissan Patrol GR Определено клоня към Y60-та в бензиновата версия, има една бройка само на пазара, скоро мисля да я посетя за оглед. Иначе мога да гледам и в Англия за такъв, макар че са рядкост.
    Toyota 4Runner/Hilux Smurf – много ми харесва на външен вид, намират се лесно в Англия, моля за съвет към кой двигател да се насоча (подсказвам 3л. Бензин J)
    Mitsubishi Pajeroхубав джип, с добри оф възможности, труден за намиране читав екземпляр и все пак коя модификация е за предпочитане?
    Mitsubishi Pajero Sportдоколкото разбрах от четене, нямат добри оф възможности (блокажи)
    Jeep Cherokee и Jeep Grand Cherokeeтука буквално се изгубих в превода, много ми допадат и двете модификации, имат сериозни бензинови мотори, голямо разннобразие от двигатели, добри оф възможности, мн.приемлива цена, моля посъветвайте ме, коя модификация си струва най-много.
    Ford Explorer – допада ми хамериканския грозник, има едно такова брутално излъчване. Разбирам, че автоматика им е проблемен (европейската версия), от американските май трудно се намират. Не бил достатъчно висок, но май пък е здрав като окачване. От това, което чета разбрах, че ако взема такъв, трябва да е поне 206к.с., като безпроблемен е 5 литровия, който пък го няма никакъв на пазараJ
    Ако някой има идея за някой, който се доближава до критериите ми и съм го пропуснал, моля да предложи.
    Благодаря предварително на отзовалите се!

Поздрави,
    Михаил
    Range Rover Classic '94 300Tdi

От: Какъв джип да си купя? - помощ при избор на джип.

Колега карам второ "диско" 1 300 ТД лично ми мнение че това е автомобила заводски пригоден най добре за лек офроуд, а и в момента е неоснователно подценен на пазара/считай качество цена/ не се ангажирам с марка, защото госпожата ми има Хонда но Диското за този вид офроуд който пишеш е /според мен/ оптимален вариант, още повече, че и частите от "Падок" са доста ефтини и пристигат за три, четири дни от UK/ за сведение: амбрияж комплект: 43паунда, пружина с 2.5 инча лифт:15.3 паунда, доставка до България: колет до 30кг. 15 евро/ но всеки сам си взима решението...успех.

Коментар

според мен, отиди и карай всяка от изброените, за да видиш коя ще ти хареса по принцип, а после търси най-запазената за тези пари. единствено трябва да помислиш дали търсиш парттайм или фултайм /карал си НИВА/

за Гранд Черокитата, комплектацията е 4,7 бензин с КУАДРА ДРАЙВ /1999-2002/, 5-литров ФОРД продава еддин съфорумник от Горна Оряховица, ако се споразумеете за цена, ще ти е идеален!!!

другия вариант е, даваш паричките на Яро за неговата Тойота като първа вноска, взимаш готов джип, отоговарящ на всичките ти изисквания и наместо после да губиш време и нерви да правиш някоя бангия, си доплащаш лизинга

Коментар

Благодаря колеги!
        + За диското, имам го в предвид, ще покарам една, може би ще бъде бензинова. Има един човек в Карлово, който вкарват от Англия и има бензиново Диско за продаване, и ЛендКруизер в моя бюджет. При възможност ще отскоча да пробвам.

За IvanIvanovi: Нивата беше фул-тайм ама си замина, тъй-като не отговаряше на доста от условията . Ако изпадне в добро състояние фул-тайм, такова ще е.
        Черокитата основно са он-диманд, доколкото си спомням. Благодаря за съвета за 4.7 литровия. Това ли е върха на сладоледа? Гледам, че има един в Перник за продаване. Някоя от другите модификации не става ли? Легендата ? (http://www.offroad-bulgaria.com/show...=ford+explorer).

Този Форд - 5 литровия още ли се продава? Спомням си, че съм чел обявата преди време. Беше някакво специално изпълнение с много коне. Иначе има още един такъв в София. Всички 5л. ли са американско изпълнение и по-безпроблемни?

Това на Яро ми е мечтата, особенно в бензиновата версия. Карал съм веднъж такъв, макар и стоково изпълнение - голям танк ! За съжаление, в момента немога да си го позволя, не по една причина.
        Субарото е много ниско, няма да стане за моите нужди, нали? Че ми предлагат 3-литровата версия, ама мисля, че трябва много да се съобразявам откъде да минава извън пътя...
        Последно редактирано от michael128; 06-10-12, 05:52.

Коментар

Има разлика между Чероки и Гранд Чероки, Черокито до 2001г. не е он-деманд, а си е пълноценна раздатка, с която може да караш и само на задно, може и фултайм, най-добре с 4.0 л. двигател.

Гранда, който си показал е първия модел /93-98г/ като специално този 5,9 е произвеждан само 98г., тези, за които аз ти споменах са следващите WJ с KUADRA DRIVE е комплектация на диф и раздатка, която е може би най-доброто заводско изпълнение за такива нужди.

Форда е на колегата Ivotosod, не съм чул да го е продал, но му иска сериозна сума /миналата година не стигнахме до сделка, много го исках/ и да, не ти трябва европейския 4.0 литров, заради кекавите скорости от Сиера и слаба раздатка.

Субаруто също подлежи на лифт и оригиналния 18см, клиренс се увеличава с подложки /около 300лв с работата/ 3 литровото е върховата комплектация 99-2003г. но мисля че са само автоматици и нямат бавни, но тяхното 4Х4 позволява движение там, където доста съвременни СУВчета ще се окъкат. имай предвид че 6 цилиндровия боксер /209кс/ върви изверски но си и похапва добре

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            Има разлика между Чероки и Гранд Чероки, Черокито до 2001г. не е он-деманд, а си е пълноценна раздатка, с която може да караш и само на задно, може и фултайм, най-добре с 4.0 л. двигател.

Гранда, който си показал е първия модел /93-98г/ като специално този 5,9 е произвеждан само 98г., тези, за които аз ти споменах са следващите WJ с KUADRA DRIVE е комплектация на диф и раздатка, която е може би най-доброто заводско изпълнение за такива нужди.

.............................................................................
            Да допълня- Jeep Cherokee Liberty KJ /2002 - 2007/ също не е ondemand, а е с раздатъчна кутия. Могат да се превключват както в режим само заден мост, така и в режим 4х4 Part time /Command-Trac (раздатка NV231 или NP231) /, 4x4 Full time /Selec-Trac (раздатка NP242)/, а така също и в режим 4х4Low - бавни. В случая 242 е за предпочитане.
            Не зная до колко този модел се вписва в представите на колегата за джип, като размери и възможности, но все пак да го спомена. Бензиновите двигатели са два -I-4, 2,4 литра, 150 к.с. четирицилиндров редови- сравнително слабичък за модела. Другият бензинов е 3,7литра, V -образен, 6-цилиндров, който е за предпочитане при бензиновите мотори и е 210 к.с.
            Поздрави!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Тойота ЛК 80 и 90 няма да намериш на тази цена..
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                Да допълня- Jeep Cherokee Liberty KJ /2002 - 2007/ също не е ondemand, а е с раздатъчна кутия. Могат да се превключват както в режим само заден мост, така и в режим 4х4 Part time /Command-Trac (раздатка NV231 или NP231) /, 4x4 Full time /Selec-Trac (раздатка NP242)/, а така също и в режим 4х4Low - бавни. В случая 242 е за предпочитане.
                Не зная до колко този модел се вписва в представите на колегата за джип, като размери и възможности, но все пак да го спомена. Бензиновите двигатели са два -I-4, 2,4 литра, 150 к.с. четирицилиндров редови- сравнително слабичък за модела. Другият бензинов е 3,7литра, V -образен, 6-цилиндров, който е за предпочитане при бензиновите мотори и е 210 к.с.
                Поздрави!
                Благодаря Алекс.
                Определено не е моя Jeep , няма го грубото излъчване, а и малък ми се вижда на външен вид.
                Поздрави и на теб!
                Последно редактирано от michael128; 07-10-12, 10:29.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                  Тойота ЛК 80 и 90 няма да намериш на тази цена..
                  С десен волан се намират и от двата модела, макар и за може би малко повече от моя бюджет, но постоянно има и се продават до 4000 паунда в зависимост от състоянието, мили изминати и годината.
                  Но с ляв волан си прав, наистина неможе да се намери за такава цена..

Коментар

Първоначално публикуван от michael128 Преглед на мнение
                    С десен волан се намират и от двата модела, макар и за може би малко повече от моя бюджет, но постоянно има и се продават до 4000 паунда в зависимост от състоянието, мили изминати и годината.
                    Но с ляв волан си прав, наистина неможе да се намери за такава цена..
                    В бюджета ти влиза Митсубиши Паджеро Спорт. Добър също е и Хайлукс сърф, гадно е, че е с дясна дирекция.
                    Успех !
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ако се разтърсиш, има предлагане на гранд чероки WJ, с 4.7 двигател и quadra drive за 8-9000 лева. Това е заключване на диференциалите плавно до 100% при разлика в оборотите на колелата.
                      Ако не държиш на заключването има и по евтини. При положение че ще каращ само 10% офроад, сам прецени какво ти трябва. Гранда (ако не е лифтнат), седи доста стабилно на асфалта.

Ако се спреш на гранд, в никакъв случай не взимай 2.7 или 3.1 дизел - ако се разтърсиш във форума има доста теми по въпроса.

С десен волан има и за по малко пари, но не бих препорчал - при гранда обръщането е много скъп филм, граничещ с ненаучната фантастика.
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

С 1000 паунда за Шогун 2,8 дизел от Англия ще караш двойно и ако ли не тройно повече време от което и да е Паджеро 2 серия в България

Коментар

Съжалявам за отговора сега като препрочетох наново и видях ,че търсиш бензинов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X