Обява

Свий
Няма добавени обяви.

volvo laplander или valp

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • volvo laplander или valp

    Здравейте на всички!
    Ще съм много благодарен ако някой , сподели каквато и да е информация за тези машини.
    Доколкото разбрах от ровенето из нета са с портални мостове, някой модификации с фабрична лебедка и с блокаж на задния мост.
    Така ли е?
    Някакви варианти за резервни части , или съвместимост с някоя друга машина.
    Смятам, че това е Шведския еквивалент на уазката , с разликата, че руснаците още си я произвеждат , а шведите са приключили далечната 1981 г., жалко.
    До година месец май, ще съм напълно наясно трябва ли ми или не, но предполагам , че ще се избистри идеята до нова година. Бих искал да натрупам малко теория , преди да купя нещо което ми е напълно непознато.
    Поздрави от Швеция!

  • #2
    От: volvo laplander или valp

    Поръчка на шведската армия. Всички машини и резервни части са предадени на армията. Не се произвеждат части. По голяма екзотика е от Пинца. Ако ти трябва нещо на портални мостове за работа препоръчвам Унимог, макар че аз съм решил да си взема Пинц. Къде в Швеция си и до кога?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

    Коментар


    • #3
      От: volvo laplander или valp

      А защо не провериш за наследника на Лапландера - С 101 май му беше абревиатурата. Митак, бил е на въоръжение и в куп други армии и май у нас има поне един, аз лично съм го виждал и съм се возил в детството си на него, беше аварийна машина на СОМАТ
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

      Коментар


      • #4
        От: volvo laplander или valp

        Те са няколко модела. Случайно се запознах с човек който е участвал в разработката на един от последните модели. Имало е и много малка цивилна серия от едната модификация. Дори и в Швеция е екзотика. Вторник ще съм там.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

        Коментар


        • #5
          От: volvo laplander или valp

          В същност тук не е чак толкова екзотичен, но липсата на резервни части е обезпокоителна. Все пак шведите си ги карат все още. Живея в град Явле/Gаvle/ и за сега съм тук докато не ми писне, но като гледам това едва ли ще се случи.
          Знам , че ще ви прозвучи смешно, но аз искам да си взема добра 4х4 машина, за не много пари и да си я възстановявам постепенно. Нещо като хоби за през зимата, без никакво бързане и напъване, нещо като проект за следващите 2-3 години, а в последствие добра основа за офроуд забавления. Не съм особено сигурен, че ми е нужна за да се придвижвам в зимния период/хората си почистват улиците/ , но зимата е доста продължителна , а понякога вали сняг брутално много , до степен бедствено положение , но е рядкост да се стигне до това.
          За жалост първата стъпка в тази насока е гараж, какъвто засега нямам, но имам приятели със сервиз, който ми осигуряват възможност да се бъзикам с наличните таралясници през уикенда.
          Знам си аз , че накрая пак ще си взема терано.....
          Последните години на производство са били основно цивилни версии. Били са на въоръжение както в Швеция така и в Новегия. Каросериите ги има в много варианти , като започнеш пикап, пикап с пътническа кабина, транспортен вариант за 8-9 човека покрит с брезент, микробус с твърд покрив, пикап с противотанково оръдие и т.н. Гледам има разни вариянти с хидравлична секция за примерно снегорин, с подвижна лебедка /поставя се отпред или отзад/ с вградена лебедка със задвижване от кардана, варианти със спирачка на задния кардан/цивилните версии са без/. Порталните мостове и блокажа на задния мост са при всички варианти, някой имат блокаж и на предния мост. Въобще фабричната комплектация е на ниво, ама за сега поне не съм открил да се продават резервни части /има специализиран сайт на собствениците , където си разменят/продават части/. Просто това ми се вижда интересна концепция , ще размишлявам още по темата.
          Ей това примерно изглежда подходящо като база:
          Последно редактирано от kikimora; 05-10-12, 06:35.

          Коментар


          • #6
            От: volvo laplander или valp

            Тук http://real4x4forums.com/PinzgauerBBS/index.php чета от доста време. Не съм открил по добро място за тези машини все още. Поразгледай и ти. Ето ти и сайт за части http://www.volvoc3.com/Home.asp

            Ето ти малко и от Норвегия. На втората снимка е до една 60ка, за сравнение на размера просто. http://pirate4x4.no/forum/showthread...d=1#post209435
            Последно редактирано от Джамбазов; 05-10-12, 08:55. Причина: допълнение
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X