Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за конкретен автомобил 4х4 Мицубиши

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса за конкретен автомобил 4х4 Мицубиши

Здравейте, чисто нов съм във вашия форум и както се подразбира съм пълен с въпроси. Лично мпс 4х4 не съм притежавал никога, имал съм само леки коли, повечето от които, както и настоящата със задно предаване. Опитът ми с джиповете е повече от скромен. Карал съм доста в миналото едно Чероки 2.5 бензин, сега се случва да покарвам Рекстън 2.7 нафта, но не мога да се разполагам с него като със собствен автомобил.
    Решил съм да се сдобия за идната зима с автомобил 4Х4, бюджетът ми е скромен, около 3000лв но все пак това няма да ми е основна кола, а кола за уикендите в планината, качване през зимния сезон до Витоша (ако пистите работят де) и (ако доживее) лятото на язовира за риба. Трябва ми голям обем, разни Витари и т.н. джипове с една педя багажник не ми вършат никаква работа. Трябва ми нещо здраво и не скъпо за поддръжка, външен вид почти не ме интересува, стига да не е надупчено от ръжда.
    Скоро (преди няколко месеца) мой познат се сдоби с Mitsubishi Space Wagon 4x4 и е свръх доволен. Но и той като мен не разбира почти нищо от високопроходими автомобили, а и още не е минала първата зима. Иначе на изискванията за място и обем мицубишито отговаря напълно.
    Въпросите ми обаче са как е с проходимостта този автомобил, извън пътя няма да излизам, поне зимата, обаче в планината често ситуацията изън и на пътя е еднаква .
    Здрави ли са, какви са им слабите места, какво да очаквам от такова мицубиши.
    Като цяло добре ли съм се ориентирал, ако някой има свежа идея, за друг модел или марка може да я сподели.
    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

От: Няколко въпроса за конкретен автомобил 4х4 Мицубиши

Дългата база на Витара, има място за багаж. Според мен за тези пари, Витарата ще ти върши най-добра работа!
    Поздрави!
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Space Wagon е общо взето Лека кола (Ван) със система 4х4. От същия клас са Хонда Шатъл и Нисан Прерия (и двете ги има във версия 4х4), Голф 3 комби синхро и т.н. Проблемът при първите три е ръждата - старички японки, няма как. Голфа сякаш по-малко го яде. Общо взето нямат шаси и бавни предавки. Не могат много да се повдигат и модифицират. Е, има тука един Голф който опровергава горното, но той е изключение.

От по-истинските джипки като за 3000 лв се намират Сузуки Витара (дълга база), Кия Спортидж, Нисан Терано 1, Jeep Cherokee, Паджеро 1, Исузу Трупър, Опел Фронтера. Тези вече са на шаси, с бавни скорости, Черокито е с цял преден мост - все шукарии, които допринасят за по-високата проходимост. Търпят промяна в окачването, за да станат по-високи и да поберат по-големи гуми и да станат по-проходими.
      За толкова пари трудно ще намериш нещо не много изгнило, но не е невъзможно.

Дадох ти първоначални насоки, а ти се залавяй с четене на форума. Писано е толкова много, че ще ти се завие свят. Аз от 5 години чета всеки работен ден и все има по нещо ново и интересно. Не бързай с избора. Чети внимателно и задълбочено. Ясно е, че всеки си хвали своето, но ти пречупи нещата през твоята призма. Ти ще караш, ти ще сипваш гориво и ти ще поддържаш машината.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

За посочените цели Митсубишито ще върши работа, ако е изправно 4х4. Този модел е доста рядък и ползва вискомуфа за междуосев диф, доколкото знам. Въпросната джаджа при други японски марки- Сузуки, Субару е доста кекав детайл, и струва майка си и баща си. Споменатото Синхро е на същия принцип, като виското е на практика вечно. Тройките Вариант Синхро имат съвсем приличен багажник, и се срещат доста често. Разгледай и Рено Еспас Куадра-също е с виско, учудващо безпроблемно за френска кола...багажника побира новородено слонче.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

До тук по изискванията отговаря почти всичко което има гуми и е до 3к. Няма ефтин за подръжка пълноприводен автомобил. Шибана Корола 1.8 или Импреза горят по 12/100
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Разхода не го броя към поддръжката
            12/100 не е никак голям разход, поне според моите разбирания, свикнал съм на по-харчещи коли, 12 е добре
            Добре де да не е мицубишито, Кия Спортидж гледах, ама нещо чета за проблеми с "хъбове", обяснете ми на невежата какво точно дефектира в тия хъбове икакво да гледам при огледите, щото за под 3'000 сигурно има 10-ина бензинови Спортидж-а

Коментар

Колега един съвет от мен, влез в раздел "Продава" и виж Ленд ровър Дискавъри в момента един колега продава доста лъскав за 4000лв
              Иначе и аз продавам една джипка евтина но тя е само за в гората, не е удобна за пътуване (поне според мен).
              Успех.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Още един глас за Диско!
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                  Разхода не го броя към поддръжката
                  12/100 не е никак голям разход, поне според моите разбирания, свикнал съм на по-харчещи коли, 12 е добре
                  Добре де да не е мицубишито, Кия Спортидж гледах, ама нещо чета за проблеми с "хъбове", обяснете ми на невежата какво точно дефектира в тия хъбове икакво да гледам при огледите, щото за под 3'000 сигурно има 10-ина бензинови Спортидж-а
                  Имат си проблеми с хъбовете. Не знам точно какви, но оригиналните автоматични често не работят. Продават се ръчни хъбове - има и по-евтини китайски и по-хубви на АВМ, които решават проблема. Има начин повредените автоматични да се зацепят постоянно. Дори един колега беше пробил дупка, нарязал резба и като навива някакъв болт, хъбовете зацепват (демек преправил е автоматичните на ръчни). Абе има решения на проблема - не е толкова фатално. Всъщност автоматичните хъбове на повечето 4х4 правят такива проблеми и винаги се препоръчва да се сменят с ръчни.

От бензиновите кии има 8 и 16 клаванови. Съответно 95 и 128 коня. Избираш между нисък данък и повече моност.

А споменатото Дискавъри за 4000 лв определено изглежда много добра оферта.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Споменатото Дискавъри, ходих, гледах го, карах го.... джипката ми хареса, като за целите които ми трябва, но далеч не останах очарован. Горката или е много тежка или нещо не и беше наред, на завой на втора, ако не я изфорсираш започва да претриса.... умрела работа, или съм свикнал на сравнително мощна лека кола, или това дискавъри наистина е труп на пътя.
                    Освен това, пляскането от раздатката си беше доста силно и отчетливо, задните дискове контактуваха с накладките на половината си площ, в другата половина бяха яко ръждясали. Антифриза..... не беше нито син, нито червен, по-скоро черен (несменян никога) с плуващи "парцали" в казанчето. Пробката за обезвъздушаване на радиатора цялата залепена със силикон, като стъпих на степенката под шофьорската врата тя поддаде, изгнила.. а съм само 93-4кг..... абе не беше най-читавата кола която съм виждал, но щеше да ми върши прекрасна работа за момента и за ходене на ски, риба, лов.
                    Както и да е, диското е продадено, почти мога да кажа че го изпуснах, но никога не бих взел подобна кола, без да я закарам на сервиз, да ми кажат какво още ме чака което не съм видял..... иии колко пари ще струва щото 4 за дискавърито и още 1-1,5 за ремонти отива много над бюджета заделен за тази цел.
                    Което ходене до сервиз можеше да стане най рано в петък, което пък вече се явява късно.
                    Всъщност по препоръка на мой приятел щях да ходя в сервиз "Рам Партс" в кв Люлин, който сервиз е специализиран за марката Ленд Ровър. Дайте мнение за този сервиз ако някой има опит с тях.
                    Здрави да сме ще изскочи по-хубава.

Иначе след като малко прочетох тотално се отказах от типа лека кола с 4Х4... идва малко безмислено.
                    Джип ще е ако е гарга да е рошава!!!

Коментар

Е не, джипа е гардже, рощавата гарга е Унимогченце.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Субару Форестър, но за тези пари задължително се лишаваш от климатик и пак трудно ще попаднеш на читав. Но Субаруто е по-проходимо от Спейс Вагона (лично мнение), има бързи и бавни, по-високо е, фабрично с по-големи гуми.
                        '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                        '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                        И разни BMW-та...

Коментар

Джипка ще е, просто още не съм решил каква, ще разгледам, ще прочета и ще пусна нова, друга тема за избор на джип.
                          Иначе субаруто е хубава кола

Коментар

Споко, такива са правилата. Относно вървежа на споменатия джип-не можеш да очакваш динамика на лека кола, това се отнася за всяка джипка. Кайен или Х5 примерно вървят много, ако можеш да си позволиш поддръжката на подобна машина. Колко са джипове, е друга тема.
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Вземи си L-200, опростена подръжка, място колкото изкаш, за лов е супер може да натовариш и 10 прасета, разхода е около10 литра дизел за планински преход.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X