Здравейте колеги,нов съм във форума и съм изчел почти всички теми относно този автомобил или СУВ.Молбата ми е колкото може и вие да ми помогнете с най точна информация при закупуването със съвети и мнения като ме интересува относно бензин и ръчни скорости.Автомобилът на който съм се спрял е БМВ Х5 -Е 53 бензин ръчни скорости 231кс. 2001г. - 2005г.Много ми харесва а и цените вече са достъпни.Другите два автомобила който ми харесват са Нисан Патрул и Тойота Лен Крузер от 2001г. до 2005г.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете при закупуването на моя първи Сув,като предимно ще го карам в градски условия,и рядко до някой и друг язовир за риба или някоя хижа.Знам че трите автомобила са различни.Интересуват ме основно силните и слабите им страни,какви са най често срещаните проблеми и евентуално скъпи ли са като подръжка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет при покупка на Сув или така наречения Паркетник.
Свий
X
-
От: Съвет при покупка на Сув или така наречения Паркетник.
Малко ще са хората във форума, които биха препоръчали БМВ-то.
Иначе отговаря точно на определението от заглавието.
За градски условия и дълго междуградско каране ще е добър, но на риба с него няма да Ви се иска да отидете.
Ако първото е в София, предполагам, доста бързо ще доведе до ремонти по окачването, които ще са най-скъпи от изредените три марки/и най-чести/, особено, ако екземпляра има някаква активна ниворегулация.
Патрола е един хубав камион, какъвто карам ежедневно из София вече 12-13 години.
Ако ще е 2-ри автомобил - по-добре къс.
Лендкрузъра от посочените години е най-добрия компромис за описаното предназначение.
Все пак да не забравяме, че за много от нас това са "религиозни" теми и мненията ще се различават доста.
Успех в избора!Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
От: Съвет при покупка на Сув или така наречения Паркетник.
Колега, давам направо - за нисана нямам преки впечатления, но за другите два ще ти кажа:
-нямат нищо общо;
-БМВ-то от 2004 нататък има фейслифт и цените стават по-различни;
-като цяло ако е до 2003 вкл. наистина е по-добре с ръчни, защото автомата много често води към скъпи ремонти, след фейса кутията е друга и много повече си заслужава. Като цяло обаче мисля, че автомата доста му приляга- луксозен сув е все пак.
-всеобщо мнение е, че е доста тромав, но според мен това е субективно;
-без хубави зимни гуми, не се качвай дори и на Витоша;
- като човек, който вече 5 години поддържа БМВ и базирайки се на опита на мойте майстори и това, че при тях се поддържат не една и две Х5-ци и други коли, които съм виждал (туарег, файтон, Х3, А8, най новата Е-класа, Рейндж Ролвър и др. -все луксозни коли), ще ти кажа: първо Х5 е много хубава кола, по скъпа е за поддръжка, но вечи има достатъчно части за тях и то не толкова лоши, и то не на тези цени, които бяха, а доста надолу. Уви бих ти препоръчал да е от фейслифта и то автомат, а като задължително е условието да я прегледаш при някой, който наистина разбира (може и официалните дилъри - пък ако имаш човек и при тях...), защото после тази достъпност на модела ще ти излезне знаеш от къде;
-за Тойотата, какво да ти кажа и от къде да започна, вече незнам, но може от това, че имаме такав (2001г.) а и просто не мога да я сравня с нито една друга кола или джип - или с други думи НАЙ - ДОБРАТА. Вече е над 300 000км (реални - взех я от приятел, който я беше взел чисто нова) и то в България, и се кара доста по обекти извън пътя (нищо фрапиращо - обикновенно);
-никога не е влизала в сервиза авариино (дано не се и налага), консумативите са на прилични цени, като за такъв автомобил, при всички положения делиш на 2 спрямо Х-са, има и бая скъпи части, но има и алтернативи за тях. (Един преден мигач беше 250лв. оригинален - което обаче ми се видя доста, но затова си има каско)
-трябва да сипваш малко добавка в горивото, чат-пат като се сетиш, за да нямаш проблем с дюзите;
-за малко да забравя - разхода на гориво за такъв габарит и тегло е напълно приемлив, да не кажа нисък;
-и определено бух ти преоръчал да е с LSD диференцял, за мен това, че ефекта му е постоянен е в пъти по добре (за начина, по който го използваме) от блокажа (леле какво ще настане,а?) и бих казал, че е "юзърс френдли";
-нашия е с ръчни скорости и нямаме оплаквания, може би обаче повечето от тези, които я караме (не сме много) имаме доста опит зад волана и все още никой не е успял да изпече едно хубаво съединителя, което пък е доста вероятно при определен терен.
-говоря за напълно оригинален вид на автомобилите, без нищо допълнително по тях и поддръжка такава каквато я виждам аз (оригинален сервиз или поне оригинални консумативи и части, с много малки изключения неоригинални).
Това е моето субективно мнение, нека пусналия темата сам да прецени дали му е полезно или не!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар