Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JEEP Grand Cherokee 5.2 V8,Land Rover Discovery 3.5 V8 или нещо до 4000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: JEEP Grand Cherokee 5.2 V8,Land Rover Discovery 3.5 V8 или нещо до 4000лв.

Първоначално публикуван от Vmax Преглед на мнение
    ...
    Ще кажете вземи си Патрул или Тойота,но искам бензин,защото с тези цени на горивата LPG-то си остава най-конкуретното гориво
    .....
    Най-конкурентно е когато си близо до газостанция. Ама в гората няма много... За извънградско по асвалт си е "далавера" спор няма, както и за барбекю-офроуд, но ако смяташ да се завираш из пущинаците, сметката може да излезе крива.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      И аз си мисля, че 4000лв не са достатъчни за нещо читаво.
      Преди две години търсех за такива пари и положението беше много зле. Единствено можех Фронтера къса база да си взема, като говоря за читава бройка в добър вид и здраве.
      В последствие имах много мерак за Дискавъри 2.5 дизел, но пак не случих на екземпляр, а не ми се чакаше.
      Накрая си взех чероки, защото просто ми хареса колко е запазено и в какво здраве бе. Взех най-скъпият възможен вариант за стоков вид , но наистина си заслужаваше и в момента продължава да ме радва.

Според мен наистина трябва да се повозиш в набелязаните машини, да провериш цените и начините за поддръжка. Така ще ти е ясно какво искаш. След всичко това остава да намериш читава бройка.
      Читавата бройка съм я сложил на последно място в предното изречение, но според мен е най-важният момент при покупката.
      Защото точно така се набират негативни впечатления от даден модел или марка - като си вземеш гроб.
      Ами аз дебнах около месец и нещо... За оглед на края сведох джиповете до два броя (останалите направо не си струваха бензина за ходенето до продавачите) и в крайна сметка купих най-скъпия на пазара към него момент! Имаше един много добър екземпляр на много добри пари в Монтана - внос от Холандия, но имаше някаква драма с документите и се отказах от него. В крайна сметка отличното състояние на джипа, ми позволи да го карам, без да го пипна почти шест месеца (след като му сложих газовия инжекцион се занулих тотално), докато не му дойде реда и на него. В Полша имаше един перфектен Магнум 5,9 и доста медитирах върху идеята дали да не си вдигна чукалата до там и да го купя (4500 евра беше с газова инжекция, с две бутилки, но говорих с продавача и според мен щеше да го даде за 4000), но на края се отказах.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Най-конкурентно е когато си близо до газостанция. Ама в гората няма много... За извънградско по асвалт си е "далавера" спор няма, както и за барбекю-офроуд, но ако смяташ да се завираш из пущинаците, сметката може да излезе крива.
        На теб колко километра ти е прехода на ден в пущинака..?!! С 80 литрова бутилка (събира 65) както и да го карам в гората, минавам минимум 150 км. ти ми кажи кой е тоя нашенски балкан и кое това място в него, дето в радиус от 150 километра няма газостанция..?!! А като прибавим и резервоара от 120 литра, като резерв - бичим из пущинака без никакъв проблем. За извънградското също зависи как го караш, ако го пържиш със 180 км/ч и изпреварваш със "кика" отива на 24-25/100. Иначе нормално каране 100-120 км/ч гори 13-14/100
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-09-12, 23:29.

Коментар

Хайде да не обръщаме темата в поредната "за и против газта/нафтата", а ... Вече има достатъчно такива. Разход 30-40/100 газ/бензин не е особено на сметка както и да го сучеш. Остават само негативите от липсата на багажник (или резервоар, според монтажа). Просто давам идея за размисъл на автора на темата, а ти си карай на бензин в гората колкото щеш (или поне колкото можеш да си позволиш ). Аз не мога и предпочитам бюджетен вариант.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ооо! Далече съм от спора - просто ти казвам, че има достатъчно пробег и без да се налага да го карам на бензин, но това важи за нашите си реалности! В Африка, Аляска или Австралия със сигурност би било проблем! А че не е особено на сметка - си прав, ама нали искаме хем да караме осмаци, хем да е евтино - още не е измислен такъв вариант (поне аз правя разлика между "евтино" и "не толкова скъпо")! С нетърпение и надежда чакам деня в който ще мога да си позволя, да махна "газовата" и да си поръчам един 300 литров резервоар (човек все за нещо трябва да мечтае...) и на бензиностанацията да има само "до горе"...
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 21-09-12, 06:29.

Коментар

Естествено - ако си се ориентирал точно към джийп - звънкай му на Марто. Ако избора ти е сведен само до Джийп или Ленд Ровер - Дядо Владо мезга лимонови резанчета с кафето
              Но ако искаш да видиш и други марки - идва сезонът - ела на някоя от разходките - има всякакви марки.
              Успех!
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Хайде да не обръщаме темата в поредната "за и против газта/нафтата", а ... Вече има достатъчно такива. Разход 30-40/100 газ/бензин не е особено на сметка както и да го сучеш. Остават само негативите от липсата на багажник (или резервоар, според монтажа). Просто давам идея за размисъл на автора на темата, а ти си карай на бензин в гората колкото щеш (или поне колкото можеш да си позволиш ). Аз не мога и предпочитам бюджетен вариант.
                Без да влизаме в спорове - малко статистика. Ако автора на темата търси осмак - може да му е полезно.

Засичано при много тежки разходки - дизелите вдигат разхода до 25-30 л/100 км, осмака до 50-60 л/100 км (газ). Става въпрос за много тежки, бавни преходи с много боксуване и дърпане, същото трасе за двата вида двигатели. Конкретно сме засичали (относително прецизно) разхода на Терано 2.7 дизел и РР 3.9. Паджеро дизел харчи повече. Икономично - в никакъв случай. Има осезаема разлика във вървежа.

Коментар

Първоначално публикуван от Vmax Преглед на мнение
                  Ами в София живея,....
                  Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  .....а може и до Дядо Владо да се разходим, да пием по кафе, .....
                  Днес (по изключение) до 16,30 че съм канен на рожден ден....

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                  ^^ Присъединявам се към групата със същите въпроси, мераци, идеи и един все още стоков млад и зелен гранд )
                  И за теб, звънни и ела.......
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                    Без да влизаме в спорове - малко статистика. Ако автора на темата търси осмак - може да му е полезно.

Засичано при много тежки разходки - дизелите вдигат разхода до 25-30 л/100 км, осмака до 50-60 л/100 км (газ). Става въпрос за много тежки, бавни преходи с много боксуване и дърпане, същото трасе за двата вида двигатели. Конкретно сме засичали (относително прецизно) разхода на Терано 2.7 дизел и РР 3.9. Паджеро дизел харчи повече. Икономично - в никакъв случай. Има осезаема разлика във вървежа.
                    Не не,не съм казал йок осмак,но се оглеждам за бензин,който да мине на газ и да има нютони защото мощния мотор може с "газ" може и с малко,докато слабия трябва само с газ ,както и също така не съм си ограничил избора до гранд или диско.Просто те са ми хванали окото за сега,а и ако съм пропуснал да отбележа предпочитам отпред да е с цял мост.

Коментар

относно разхода.имам пажеро кьса базас 5 човека две резачки и пьлен набор инструменти за дьрводобив без никьде дасе ползва предно и бавни, обаче предимно на 1 ваи много малко на 2 ра, разхода е кьм 25на 100.включишли предно ибавни прескочи 30 задьлжително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X