Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет - Grand Vitara 2.0 16V AT или Grand Vitara 2.5 V6 AT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет - Grand Vitara 2.0 16V AT или Grand Vitara 2.5 V6 AT?

Здравейте колеги,
    От доста време чета форума, но едва сега реших да се допитам до вас с конкретни въпроси. След изминалата зима и няколко седмици на „бутам или ме бутат”, с нови зимни гуми Goodrich, си намразих колата и реших, че ми е необходим по-проходим автомобил. За капак на всичко един приятел с сдоби с Гранд 5.2 V8 и след няколко тестдрайва ме зариби допълнително. Като човек реалист, воден от принципа „всяка жаба да си знае гьола”, знам че не мога да си позваля този автомобил или някой подобен на него. След дълго обмисляне спрях на посочените по-горе два модела на Сузуки, базирано на следните приоритети:
    - Дълга база – търся приличен комфорт и място за багаж
    - Климатик – след една кошмарна седмица този август в купето на „ръждин”(ака – Форд Мондео 93-та притежавано от мой приятел) е задължително условие наличието на такъв
    - АТ – мерак ми е от много време. Ако любимата жена не се престраши да започне да кара, кефа си остава за менJ
    - Добра динамика – знам, че тука нещата са доста разтегливи, но все пак ми е любопитно вашето мнение
    - Поносим разход на гориво(газ) – целта е да не се надвишава 22-23лв./100км. градско
    - Сравнително евтина поддръжка – имам кола от VAG групата и, като човек поддържащ колата си в перфектно състояние знам, че мита за евтините части е далеч от истината.
    Колата ще се ползва ежедневно и постоянно. На година изминавам около 20-25 000км. Мерак ми е да се завирам по горите, но ще бъде само за леки разходки, защото бюджета ми позволява наличието на една единствена кола. А за в бъдеще знае ли се може и да се доработи леко.

Моля за вашите мнения и съвети дали посочените автомобили отговарят на моите приоритети и кой от двата автомобила е по-подходящ? И най-вече, ако някой има възможност да ме повози или да ми даде да покарам съм готов да си платя удоволствието с $ или бираJ
    Поздрави,
    Koрмилира "колица убавица" а.к.а. GV J20A

От: Съвет - Grand Vitara 2.0 16V AT или Grand Vitara 2.5 V6 AT?

2,0 16V определено е по-сполучливия, с по-евтина поддръжка и по-малък разход. Макар и малко по-слаб.
    За евтината поддръжка - да, Витара и Гранд Витара със сравнително евтина поддръжка, спрямо останалите джипки от аналогична година. Но не очаквай да е като на лека кола. Гумите са едно от по-скъпите неща, защото трябва да са 4 еднакви, маслата за смяна са повече и т.н.. Понеже спомена за BF Goodrich - техните модели АТ и МТ са едни от добрите при джипките.
    Моделът има потенциал за "наджипване" .

Така, че определено ти е правилен избора. Но при оглед - задължително гледай добре СЪСТОЯНИЕТО НА РАМАТА - лягай отдолу или на канал. ДА НЯМА РЪЖДА, че това е най-гадното нещо при един джип. По-добре основен ремонт на двигател, отколкото изкърпване на рама (ако се прави както трябва)

Също искам да насоча вниманието ти към Кия Спортидж. Като автомобил е много близък до Гранд Витара, във всяко едно отношение. Намира се на малко по-ниски цени, здрав и с евтина поддръжка. Има версия Спортидж Гранд, която е с доста по-голям багажник (като спомена място за багаж). Има ги с двигател 2,0 16V 128 коня и с автоматик. Освен това, има един колега, който дава пробни кръгчета (ако реши, той ще те покани). На мен ми направи цяла обиколка из София и аз останах впечатлен от возията и пространството за пътниците. Че и накрая, вместо аз него, той мен ме почерпи с бира
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      2,0 16V определено е по-сполучливия, с по-евтина поддръжка и по-малък разход. Макар и малко по-слаб.
      За евтината поддръжка - да, Витара и Гранд Витара със сравнително евтина поддръжка, спрямо останалите джипки от аналогична година. Но не очаквай да е като на лека кола. Гумите са едно от по-скъпите неща, защото трябва да са 4 еднакви, маслата за смяна са повече и т.н...
      Имал съм по едно и също време и витара и Гранд Чироки, и когато купих витарата неприятно се изненадах, че цените на новите части за витарата са доста по-скъпи от цените на гранда, макар, че гранд чирокито е по-новата модификация WJ. Пиша за части по окачване, и консумативи сравнявайки части за първично вграждане от Джиип и неоригинални части за Сузуки.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А тия цени за Гранд Черокито от български магазин ли ги гледа, или ако си ги поръчаш по някакъв начин от САЩ ? Щото зад океана цените са съвсем други.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

От БГ магазини, включително офиц. представител Балкан срам-филтри, накладки, носачи, шарнири, накрайници, тампони и др.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Малко цени за Гранд Витара 2,0 16V:

Маслен Филтър - Bosch 14 лв, Clean 9 лв
            Въздушен Филтър - Bosch 20 лв, Clean 17 лв
            Горивен Филтър - Bosch 63 лв, Clean 35 лв

Предни накладки - безизвестна марка NRJ - 42 лв, Pagid - 65 лв, Textar 82 лв.
            Външен накрайник - 36 лв.

Цените са от Косер и Аутоплюс

Чак пък Балканстар да дадат по-ниски цени ...
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря за отговора колега.
              И на мен ми харесват Х'американците, но не са ми по джоба и най-вече разхода им на гориво, особенно за подходящите им двигатели V8
              Всяка жаба да си знае гъола, а за мен този гъол е неспотижим

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                За евтината поддръжка - да, Витара и Гранд Витара със сравнително евтина поддръжка, спрямо останалите джипки от аналогична година. Но не очаквай да е като на лека кола. Гумите са едно от по-скъпите неща, защото трябва да са 4 еднакви, маслата за смяна са повече и т.н.. Понеже спомена за BF Goodrich - техните модели АТ и МТ са едни от добрите при джипките.
                Моделът има потенциал за "наджипване" .

Така, че определено ти е правилен избора. Но при оглед - задължително гледай добре СЪСТОЯНИЕТО НА РАМАТА - лягай отдолу или на канал. ДА НЯМА РЪЖДА, че това е най-гадното нещо при един джип. По-добре основен ремонт на двигател, отколкото изкърпване на рама (ако се прави както трябва)

Също искам да насоча вниманието ти към Кия Спортидж. Като автомобил е много близък до Гранд Витара, във всяко едно отношение. Намира се на малко по-ниски цени, здрав и с евтина поддръжка. Има версия Спортидж Гранд, която е с доста по-голям багажник (като спомена място за багаж). Има ги с двигател 2,0 16V 128 коня и с автоматик. Освен това, има един колега, който дава пробни кръгчета (ако реши, той ще те покани). На мен ми направи цяла обиколка из София и аз останах впечатлен от возията и пространството за пътниците. Че и накрая, вместо аз него, той мен ме почерпи с бира
                Благодаря за отговора колега.
                Относно гумите съм подготвен. От гуми и спирачки икономии не правя и съм на приципа "може и да не върви, но трябва да спира". Далеч съм от мисълта, че поддръжката ще е като на лека кола. Знам обаче също така, че митът за евтините части на VAG групата е далеч от реалността, усещайки го по джоба ми. Пълно обслужване на двигател 1.9 TDI - 1200лв., а доста от частите бяха с отстъпка.
                Обмислях варианта за Спортидж Вагон, но ме спряха няколко неща, не се харесва на "банкерката" и не подлежи на по-нататъшно наджипване.
                Иначе бих се повозил за проба да видя как е

Коментар

Първоначално публикуван от croko Преглед на мнение
                  ... не се харесва на "банкерката" и не подлежи на по-нататъшно наджипване.
                  Иначе бих се повозил за проба да видя как е
                  Първата причина е много основателна, но за втората - грешиш и от много:

Това е бившата на Димо, направена с минимум средства:

А това е Кията на Соти - правена с много мерак, познания и финанси:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020574.jpg
Прегледи:2
Размер:96.6 КБ
ID:5408400
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Виноват колега,
                    Хвана ме на тясно с тези снимки. Да си призная някак си съм пропуснал тези трансформации.
                    Може ли да ми кажеш какво е правено при първия автомобил и най-вече какво е количеството на тези "минимум" средства?
                    Благодаря

Коментар

Темата на Димо - общо взето отзад са пружини и амортисьори от Омега Б и раздвижна стабилизираща щанга. Отпред на Димо е с подложки, но някои сменят предните пружини с такива от Мерцедес 190 или 124. Джантите са сменени с по-изнесени навън, гумите са за кал.Цени не мога да кажа, но по магазините/моргите можеш да провериш. Из нета се предлагат и готови китове, но са по-скъпи.

Масималният размер гуми, за който за който съм чел, със задни пружини от Вранглер TJ и бодилифт е до 32 инча. Това със независимото предно окачване.

А на Соти е с цели редукторни предни мостове, съвсем друго окачване - 37 инча. Но това вече е за болни мозъци.

Виж как е в Индонезия. На мен ми текат лигите по последната в кервана. Някъде към 1:50 се вижда:

http://www.youtube.com/watch?v=twNnPMOCEY4
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Вече съм в играта с една Гранд Витара J20A. Снимки има в раздел Сузуки.
                        Моля темата за ключ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X