Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на паркетник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на паркетник?

Здравейте,

моля за съвет, предстои ми покупка на паркетник, като за сега съм се спрял на Murano 3.5 2007 или Lexux rx300 2005. Цените са съпоставими, интересува ме най-вече здравината и безпроблемната поддръжка. Първата година, така или иначе, ще сме с гаранция, но по-нататък?!?
    Поизчетох форума, но тук съветите са основно относно високопроходимост (аз ще карам само по асфалт, най-вече на ски ще се ходи), градско почти не шофирам, с изключение на веднъж седмично до супермаркета, извънградско - само по хубави пътища, става въпрос за Швейцария. Бях се спрял на Lexus rx400h, но електрическите батерии ме отказаха, твърде висока технология, все нещо ще се скапе...А, да - в тази връзка - тук цените в сервизите са умопомрачителни, целта е да се избегнат на всяка цена

Благодаря предварително!

От: Избор на паркетник?

От около 2 седмици съпругата ми вече се движи напред-назад с чисто ново Мурано 2.5Dci, но засега нямам никакви впечатления за поддръжка или здравина, иначе изглежда солидно изработен и е доста комфортен, като интериора е като на двойно по-скъп автомобил, а возията е мека и не се накланя като големите джипове. Нещо средно е между луксозна кола и паркетник - не е никак висок, но достатъчно, за да не опира по разни бордюри или дупки. като цяло за сега съм само положително настроен.

Коментар

Тези паркетници има ли ги много в Швейцария? Задачата със скъпите сервизи и надеждността вероятно е решена от местните с избора им. Избирай между най-често срещаните там.
      ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
      Е250 1998-продаден
      Субару Пустош

Коментар

От двете? +1 за Мураното. Много плавна возия и динамика, когато потрябва.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Благодаря за отговорите!

За да избегнат сервизите, хората тук карат...нови коли, които са в гаранция, а премиум марките се продават и с 10 год. или 100,000 км безплатно обслужване (което, естествено, е калкулирано в цената).
          Имам чувството, че всяка втора кола е ауди, следват БМВ и ФВ, предимно нови, естествено. Има и доста Субару-та, предимно Outback и другото комби (забравих как се казва - Legacy?), като и аз се заглеждах по 1-2 B9 Tribeca, но...доста ми грознеят
          От друга страна, доста хора не карат коли изобщо, а разчитат на перфектния градски транспорт, а старата кола се смята за нещо малко като излагация, но аз нямам такива притеснения.
          Все още се чудя - искам 4х4, но да не е комби (не ми харесват!), хечбеците са ми малки вече, седан 4х4 - освен Ауди куатро, за друго не се сещам...да, ама Б8 ми е скъпа, Б7 ми е грозна, а Б6 ми е стара, остана някакъв паркетник...X3 е скъпо, някаква друга идея?
          Сори за хаотичния пост!

Коментар

Евентуално и Форестър (новия) влиза в сметката...Съвет за приличен седан 4х4, модел след 2007?

Коментар

Аз предпочитам да ми грознее (ееееех Трибека) пред това да вися по сервизите с "най-красивия джип на света" и да плащам хиляди лева за отстраняване на конкструктивни и всякакви инженерни безумия или маркетинг решения на големите фирми - МПС-то да издържи 3-те си гаранционни години и да си купиш новият модел на големия автопроизводител на безумно завишена цена (примерно от 60000 евро и нагоре, само защото е МБ, БМВ, АУДИ, Лексус и т.н.). Вземи Трибека и няма да сбъркаш.
              Сори и за моя хаотичен пост

Коментар

Всичкото хубаво, но как можа да си помислиш за Ауди Куатро и останалите БМВ-та и ФВ-та? Повярвай ми, не прави тази грешка! Когато седнеш в този Фолксваген с надута цена-Ауди ще усетиш евтината изработка и недомислените детайли. С тези въздушни окачвания и електрониката свързана с тях има много проблеми. Ако искаш нещо, с което не искаш да висиш по сервизите-не си купувай от тези коли.
                Някой спомена Форестер. Това е може би най-практичната кола. Имаш нещо като ван, джип и кола в едно. И е японска. Макар, че ако стане проблем с двигатела (в което се съмнявам) щом казваш, че цените в сервизите са големи, не ми се мисли за боксера как ще те одерат. Подкрепям и Мураното.
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Благодаря за отговорите, въпреки че въпросите ми не са много оф-роуд !
                  Затова питам тук, понеже в конкретните форуми (по марки) хората са предубедени.
                  За сега, като за ерген със ски-мераци: 1. Мурано 2. Форестър 3. Трибека (твърде голяма и предполагам лакома и с най-скъпа поддръжка?)

Коментар

Първоначално публикуван от Seker Преглед на мнение
                    Благодаря за отговорите, въпреки че въпросите ми не са много оф-роуд !
                    Затова питам тук, понеже в конкретните форуми (по марки) хората са предубедени.
                    За сега, като за ерген със ски-мераци: 1. Мурано 2. Форестър 3. Трибека (твърде голяма и предполагам лакома и с най-скъпа поддръжка?)
                    Взимай си един Форестър Турбо и се готвия за много ски и хубава зима

Мураното не е лошо, както и Лексусът, но ми се струва, че Форестърът е най-подходящ за теб. Ако знаеш в Турбо версията какво удоволствие доставя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X