Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лек автомобил с Part-time 4x4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лек автомобил с Part-time 4x4?

Здравейте, колеги!

Търсим бензинов лек автомобил 4х4 изпълнен като part-time. Бюджетът е около 3000-4000лв. Предпочитаме комби, миниван или хечбек с 5 врати. Моделите, които разгледахме (corolla, legacy, audi, nissan ) са все full-time трансмисии. Има ли изобщо такова животно? (което не е 2 тонен джип! )

Благодаря предварително за помощта!

От: Лек автомобил с Part-time 4x4?

Субару имат много добри варианти, но всичките са фул тайм. Аз не знам да има лека кола, която да е парт тайм.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Има Хонда Сивик Шатъл.

Коментар

И Фиат Панда също, но е доста малка за да отговори на изискванията.
        Има някои, които могат да се попреработят на парт-тайм, ако е толкова зор.
        Не съм много сигурен от тези "баничарките" на Рено и Пежо, дали не беше нещо подобно
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Subaru Justy е парт-тайм,само,че се изключва задното от долу под купето,има и такива отвътре но са рядко срещани

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
            Subaru Justy е парт-тайм,само,че се изключва задното от долу под купето,има и такива отвътре но са рядко срещани
            Кое Justy e part time? Карал съм такова Субару и не помня да е било part time. Задното се включваше от червен бутон на лоста за скоростите.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Алфа Ромео 33 - лоста за включване на задния мост е до скоростния. Доста са редки не знам дали ще намериш.Навремето колегата докара една такава от Швейцария през зимата , каза че не е никакви проблеми. Задния мост се включва в движение със съединител, както и на джип се включва.Разправяше че гори 6 а с двата моста 7 л. Успех.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

А какво, ако не е тайна, налага именно този избор - парттайм на лека кола? Простете любопитството ми.
                Пряко по темата, мислили ли сте за преработка на някой он-деманд с Халдекс? Не че е лесно, но не и невъзможно.
                VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
                MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Ситроен АХ е парт-тайм, но е много малка. Тойота Терсел до 1985 също, но от тях живи има много рядко. Субару Леоне-също. Това са си олдтаймери. Сузуки Балено 4х4 е фултайм с вискомуфа, но има опция за изключване на задния мост чрез един щифт на раздатката. Субару с авт. ск. кутии имат бушон, махането на който прави колата 4х2. Успех.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Кое Justy e part time? Карал съм такова Субару и не помня да е било part time. Задното се включваше от червен бутон на лоста за скоростите.
                    Като включваш и изключваш с копче единя мост това фул тайм ли е?

Коментар

Повечето Субару Леоне /или 1800/ също са парт-тайм.
                      Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                      Opel Frontera V6

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        А защо да не е?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                          Поразрови се из форума и разбери какво е Part time и как работи. Това, че го включваш и изключваш не го прави Part Time. Между другото, гледам Алфа 33 имала междинен диференциял и тя, по новичките пък били с нещо като Халдекс. Та и там нещо...

Коментар

Ник, парт-тайм е, нищо че се включва задното предаване а не предното като при джипа. И нищо, че се включва с копче, а не с ръчка. По твърдо и сухо, нЕма да му е добре, щото липсва диференциал. НЕма и виско, нито съединители... Баш си става твърда връзка.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Ник, парт-тайм е, нищо че се включва задното предаване а не предното като при джипа. И нищо, че се включва с копче, а не с ръчка. По твърдо и сухо, нЕма да му е добре, щото липсва диференциал. НЕма и виско, нито съединители... Баш си става твърда връзка.
                              Това за Субарото или за Алфата.
                              Възможно, не споря. Субарото го крах преди 14 години. Включвах го когато ми скомне. Ама тате плащаше ремонтите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X