Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ при избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ при избор на джип

Здравейте аз съм нов тук в този форум ,пчелар съм и имам два пчелина на неудобни места ,единия е на 200 метра от асфалтов път и още 50 по пресечена местност ,другия е на 500 метра от асфалтов път ,през миналата зима не можах да вляза в тях поради обилните снеговалежи до края на март нямаше даже разчистени пътища и претърпях големи загуби честно казано за хиляди ,карам голф 4 който е много нисък но с него ходя до тях.
    Трябва ми джип с който да си върша работата да е до 5-7000 максимална цена ,с евтина поддръжка че много ще ми станат вече колите
    спрял съм се на паджеро , киа спортидж, за киа нищо не знам за тази марка но са ми казвали че са големи кучета и не голям разход което също е важно и каквото предложите ,най вече ми е важно зимата ако затъне някъде ще ме ядат вълците буквално просто едното място е много диво до сръбската граница 1000 метра височина в планина .Имам някакъв опит, година и половина бтр съм карал и повечето военни камиони в пресечени местности ,блата кал и къде ли не ,имам доста учения но не знам кой е джипа с който ще мога да ходя при пчелите
    С голфа съм влизал доста пъти и вече спойлерите му се начупиха и се одрънка от всякъде ,за това молбата ми е да помогнете в избора ,голфчето ще го оставя за всекидневна кола

От: Молба за помощ при избор на джип

Здрасти колега,Паджерото е добър избор ако не те бърка разхода,за Кията знам,че е добра,може да се насочиш към Витарите и Гранд Витарите(много здрави машини)със сравнително евтина подръжка и добър разход,обърни сериозно внимание и на Тойотите

Коментар

Кията си е съвсем според изискванията. Давам пробни кръгчета.

Коментар

Ела да ти дам и аз едно кръгче да видиш кво е жип
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Опитай да намериш и покараш малко моделите към които се насочваш или някой предлага. Аз мисля,че добър вариант може да бъде и "Ленд Ровър-Дискавъри".
          Има теми във форума с подобни въпроси.Със сигурност ще отнеме време да се прочетат,но има много полезна информация.Възможно е да стигнеш и до идеята,че всъщност е по-добре да се смени концепцията за основния семеен автомобил и.....търсенето да промени насоката си.

Коментар

Първоначално публикуван от PCHELAR Преглед на мнение
            ... през миналата зима не можах да вляза в тях поради обилните снеговалежи до края на март нямаше даже разчистени пътища ...
            При по-дебела снежна покривка и джип няма да те спаси ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

В описанието на задачите, които ще се решават с джипа сте написал колко е дълъг участъка, който ще преодолявате по лош път/респ. липса на такъв, но не сте упоменал колко ще го карате по асфалт докато стигнете до мястото за оффроуда, а това е съществено според мен, защото ако този участък е кратък, то спокойно можете да се насочите към някоя от леките и относително евтини, както за покупка, така и за поддръжка машини от типа на Витара, Самурай, Роки... та вкл. и Лада Нива с едно наум за нея, наистина. Тези машини се славят с добра проходимост в тежки условия (не на последно място именно защото са леки), но, по мое скромно мнение, не са много подходящи за по-дълги преходи по асфалт - некомфортни са и изморяват при по-дълги преходи. Освен това в тях липсват, като правило климатици и прочие удобства, които при по-дълъг път започват, пак по мое скромно мнение, да стават съществени. Затова, ако пътуванията по асфалт до "мястото на истината" ще са по-дълги Ви препоръчвам да се ориентирате към по-големите машини, като Митсубиши Паджеро, Нисан Терано (смятам, че напразно Ви е убегнало от погледа) или Патрул и т.н. Те, разбира се, ще са по-скъпи, при прочие равни условия, както за закупуване, така и за експлоатация и поддръжка, но...
              Колкото до КИА-та, да ме прости Пенчо, не считам, че е най-подходящия избор за "пресечена местност", която сте споменал, без да се подготви достатъчно сериозно за подобно приключение.
              VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
              MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Паджерото се справя със снега, като му сложиш едни подходящи за условията гуми. Снега не е толкова проблем, колкото ако има лед отдолу. Малко са тромави.

+1 за Ланд Ровер, обаче за цените не знам как е в сравнение с Паджеро.

Субару Форестер също се справя със сняг.

Коментар

Ако искаш голям багажник (май има какво да возиш в него) - диско 1 - има и тук обяви в бюджета ти.
                  Ако е за фирма - може да погледнеш нисана на търтьо - 1+1 е, има къде и багаж да качиш (е, не е като Диското, но не е и малко).

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение

Субару Форестер също се справя със сняг.
                    +1, това, което съм чел за него са все добри неща, дето се вика и добра семейна кола е, като проходимост и джип и Форестър да си вземеш, както каза колегата, ако не му сложиш гуми няма спасение, само дето джипа е малко по висок, но ще харчи повече, а с тези цени на горивото и това има голямо значение.
                    Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Субарото ме устройва те не са лоши коли водят се комби но са ми казвали че са добри в лоши условия ,другото е Витара ще гледам едно от тях да е май ,разстоянието на единия пчелин е 65 км от София ще рече отиване и връщане 130 км другия е на 20 ,но като че ли джипа си е джип,и естествено зимата ще е обута машината в сериозни гуми ,остава субаро или витара

Коментар

Привет, с бюджета който си заделил спокойно можеш да си вземеш едно Дискавари-1.Не че и витара няма да ти върши работа но ,първо диското е по голямо и е с фул-тайм раздатка което ще рече че, може да се кара по всякъкви терени на 4х4.Второ е с много повече място за багаж.Витарата си е с парт-тайм раздатка т.е. кара се на 4х4 само по хлъзгави участъци на асфалт и твърди терени само на задно.Но пък като свикнеш с управлението можеш и в движение да си включваш предното на бързите.Разход на диското 8-10л дизел, на витара пригодена за извън пътя около 15-16л газ на 100км.Витара в стоков вид забрави че ще ти върши работа в дълбок сняг и разкаляни пътища.И при двата модела без подходящи гуми нищо не става.Успех в избора
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Ела да ти дам и аз едно кръгче да видиш кво е жип
                          Човека каза между 5 и 7 хил. лв. !
                          Първоначално публикуван от PCHELAR Преглед на мнение
                          Здравейте аз съм нов тук в този форум ,пчелар съм и имам два пчелина на неудобни места ,единия е на 200 метра от асфалтов път и още 50 по пресечена местност ,другия е на 500 метра от асфалтов път ,през миналата зима не можах да вляза в тях поради обилните снеговалежи до края на март нямаше даже разчистени пътища и претърпях големи загуби честно казано за хиляди ,карам голф 4 който е много нисък но с него ходя до тях.
                          Трябва ми джип с който да си върша работата да е до 5-7000 максимална цена ,с евтина поддръжка че много ще ми станат вече колите
                          спрял съм се на паджеро , киа спортидж, за киа нищо не знам за тази марка но са ми казвали че са големи кучета и не голям разход което също е важно и каквото предложите ,най вече ми е важно зимата ако затъне някъде ще ме ядат вълците буквално просто едното място е много диво до сръбската граница 1000 метра височина в планина .Имам някакъв опит, година и половина бтр съм карал и повечето военни камиони в пресечени местности ,блата кал и къде ли не ,имам доста учения но не знам кой е джипа с който ще мога да ходя при пчелите
                          С голфа съм влизал доста пъти и вече спойлерите му се начупиха и се одрънка от всякъде ,за това молбата ми е да помогнете в избора ,голфчето ще го оставя за всекидневна кола
                          Пенчо да ти каже колко му гори неговата, ама моя дизелов Спортидж под 10 трудно се смъква. Даже никак.
                          Дизеловите Паджерота също не са цвете за мирисане от към разход.
                          Витарата 1.6 двигател гори малко газ и е здрава. Едни хубави гуми, ако се и повдигне малко си готов.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          08седем9010З60
                          MAKE RALLY NOT WAR
                          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                            Човека каза между 5 и 7 хил. лв. !
                            Ми баш моята влиза в тия пари
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

PCHELAR, доколкото разбирам проблема ти е, че не успяваш да стигнеш до пчелина рано на пролет (предполагам за да подхраниш...)
                              Каквато и джипка да си вземеш, моят съвет е да си вземеш и едни снегоходки. За разстоянията които си посочил( 200-500м) ще са добър вариант "Б". Не са скъпи, а в същото време са далеч по проходими от джипа. С една пласмасова шейничка зад теб може спокойно да си стигнеш до кошерите с 20-30 кг багаж.
                              И да повторя: вземи си джип и снегоходки. Не е нужно да се мориш с тях ако джипа минава, но е хубаво да ги има за "зор-заман"
                              П.П. Съвета ми е на база личен опит свързан с айсфишинг през зимата (аз съм в Канада). Джипката която ползвам е Ленд Круизер BJ70, и до сега не съм успял да я закарам до дупката в леда където ловя. Или стига до началото на езерото, или до края на горския път. Последния етап е 1-2 км със снегоходките. Правил съм упражнението и без тях, но е доста по-изморително и неприятно.

Успех в избора
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X