Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Cherokee 2.1 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на Cherokee 2.1 TD

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    Здравей, щом си се насочил към чероки 2.1, трябва да знаеш няколко основни неща:
    1. ТОЗИ джип ИЗОБЩО не става за скоростни или каквито и били динамични изпълнения. Всяко изпреварване си е мъка, особено по байр, всичко трябва да става по-обмислено, за не споннтанно когато ти щукне като с лека кола или бягаща джипка.
    2. От тези НЕдинамични показатели джипката бива насилвана до краен предел за да се изцеди и всяко конче, от където следва, че почти няма двигател който да не е прегряван.
    3. Ако е с климатик, че дори и без него и с постоянно зацепено виско пак има проблем със загряването особено по байр и когато е по-топло.
    4. Багажника не е много голям, даже си е малкък за такъв вид автомобил, когато си в него имаш чуството че си в БТР .
    5. Има леки недоразомения в електрическата система, но са поправими.

Това бяха (-) за които се сещам през вече 13те години за които го карам. Малко (+) :

1. Лично за мен изключително комфортен (88-94г) за тези години почри всички коли са дървета, задоволително качество и зглобка на матерялите. На 20 годишно чероки в салона му скърца само резервната гума. Ако попаднеш на такъв с кожен салон още по-добре. Тук ще добавя и климатика, който духа като хладилник МРАЗЗ , ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лЕк волан, каръл съм над 30 различни автомобили (само европейски и японски) - абсолютно никоя няма такъв волан,(като повечето американци).
    2. Разхода който е водещо при теб - ами около 10 градско, 8 извън 85/90, 12-15 когато е доста натоварен.
    3. Няма електроника по двигателя, което го прави надежден където и да отидеш, защото би могъл да позъкърпиш полужението при евентуална повреда и да се добереш до вкъщи.
    4. Доста проходим, особено ако има LSD в задния диференцял, което е доста рядко, но се среща. Цели мостове - позволяващи, лифт на окачването без особени проблеми.
    5. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дебела и здрава ламарина, позинковано купе. (моето на 24г. няма 1петно ръжда където и да било)

Моят опит показва, че това е едно товарно конче, направено да върши работа и да стигнеш от A до Б без да се притесняваш, дали е сняг, кал, дъжд, камъни или каквото и да било. Баща ми навъртя 120 000км на черокито като за тези колометри смени 2пъти водна помпа, амортесьори, предните главини, и една турбина. Джипът беше на 115 000км. внесен от Италия ( минимум на 200к че и повече е бил). След това го остави на мен. Като млад щофьор се учех на него, доста пъти ни се е разминавало на магия , правили сме какви ли не извращения. Аз му навъртях още 60 000км.(Толко щастливи моменти не съм имал през живота си. В добро и лоше все с него съм бил.)След което в една ацка жега по един исключителен байр със спъкано кранче за климатика, изтече антифриза и БЕЗ антифриз му изгорях гарнитурата на главата. СЛед което му направихме основн ремонт, сега е пак ЧУК и има още много хляб в него. Единственото което мисля да му направя в скоро време е да му сложа ел перка пред радятора на климатика.

Заключение: Ако искаш товарна джипка, готова да те закара където пожелаеш (до морето, на планина, на командировка, в града), бързината и скоростта не са ти преоритет, обичаш да си чпкаш по колата - това е твоята машина. Вземи си едно 2.1 TD пък когато му вземеш душата слагаш бензинов от РЕНО (има доста колеги вече така и са суперр доволни) и решаваш проблема.

Важно : при покупката на такава машина (на тези години) ТРЯБВА психически да се подготвиш за много ремонти или МАЛКО, но все пак ще има ремонт. НО да знаеш,че в тези магарета има мнооого живот.

Поздрави:
    Иван Стоянов !
    Адмирации за отговора ти.Пожелавам ти още много щастливи моменти с любимата кола...............

Коментар

Здравей, щом си се насочил към чероки 2.1, трябва да знаеш няколко основни неща:
      1. ТОЗИ джип ИЗОБЩО не става за скоростни или каквито и били динамични изпълнения. Всяко изпреварване си е мъка, особено по байр, всичко трябва да става по-обмислено, за не споннтанно когато ти щукне като с лека кола или бягаща джипка.
      2. От тези НЕдинамични показатели джипката бива насилвана до краен предел за да се изцеди и всяко конче, от където следва, че почти няма двигател който да не е прегряван.
      3. Ако е с климатик, че дори и без него и с постоянно зацепено виско пак има проблем със загряването особено по байр и когато е по-топло.
      4. Багажника не е много голям, даже си е малкък за такъв вид автомобил, когато си в него имаш чуството че си в БТР .
      5. Има леки недоразомения в електрическата система, но са поправими.

Това бяха (-) за които се сещам през вече 13те години за които го карам. Малко (+) :

1. Лично за мен изключително комфортен (88-94г) за тези години почри всички коли са дървета, задоволително качество и зглобка на матерялите. На 20 годишно чероки в салона му скърца само резервната гума. Ако попаднеш на такъв с кожен салон още по-добре. Тук ще добавя и климатика, който духа като хладилник МРАЗЗ , ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лЕк волан, каръл съм над 30 различни автомобили (само европейски и японски) - абсолютно никоя няма такъв волан,(като повечето американци).
      2. Разхода който е водещо при теб - ами около 10 градско, 8 извън 85/90, 12-15 когато е доста натоварен.
      3. Няма електроника по двигателя, което го прави надежден където и да отидеш, защото би могъл да позъкърпиш полужението при евентуална повреда и да се добереш до вкъщи.
      4. Доста проходим, особено ако има LSD в задния диференцял, което е доста рядко, но се среща. Цели мостове - позволяващи, лифт на окачването без особени проблеми.
      5. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дебела и здрава ламарина, позинковано купе. (моето на 24г. няма 1петно ръжда където и да било)

Моят опит показва, че това е едно товарно конче, направено да върши работа и да стигнеш от A до Б без да се притесняваш, дали е сняг, кал, дъжд, камъни или каквото и да било. Баща ми навъртя 120 000км на черокито като за тези колометри смени 2пъти водна помпа, амортесьори, предните главини, и една турбина. Джипът беше на 115 000км. внесен от Италия ( минимум на 200к че и повече е бил). След това го остави на мен. Като млад щофьор се учех на него, доста пъти ни се е разминавало на магия , правили сме какви ли не извращения. Аз му навъртях още 60 000км.(Толко щастливи моменти не съм имал през живота си. В добро и лоше все с него съм бил.)След което в една ацка жега по един исключителен байр със спъкано кранче за климатика, изтече антифриза и БЕЗ антифриз му изгорях гарнитурата на главата. СЛед което му направихме основн ремонт, сега е пак ЧУК и има още много хляб в него. Единственото което мисля да му направя в скоро време е да му сложа ел перка пред радятора на климатика.

Заключение: Ако искаш товарна джипка, готова да те закара където пожелаеш (до морето, на планина, на командировка, в града), бързината и скоростта не са ти преоритет, обичаш да си чпкаш по колата - това е твоята машина. Вземи си едно 2.1 TD пък когато му вземеш душата слагаш бензинов от РЕНО (има доста колеги вече така и са суперр доволни) и решаваш проблема.

Важно : при покупката на такава машина (на тези години) ТРЯБВА психически да се подготвиш за много ремонти или МАЛКО, но все пак ще има ремонт. НО да знаеш,че в тези магарета има мнооого живот.

Поздрави:
      Иван Стоянов !
      Благодаря за този отговор, напълно съвпада с мойте виждания и нужди
      Последно редактирано от CarTest™; 05-08-12, 22:01.

Коментар

Още една прясно случка от днес с лубимия боец.

Такам, ходим си на пикник днес с тайфата по байрите и в една иглолистна вековна гора си стоим цял следобяд. Радиото от джипа жеже на 6 и купона е суперр. Ообаче когато решихме да си ходим със завъртането на ключа акумулатора умря. (моя грешка). На една полянка равна дълга точно 8м джипа успя да зьапали само с леко побутване. И усмивките отново бяха на лицата НИ. Прибрахме се поживо по здрави с още едно бойно премеждие зад гърба ни.

Поздрави !@

Коментар

Край на терзанията!
          Джипа вече е факт, след дълъг пазарлък цената стана приемливо ниска за мен 2000лв. Естествено благодарение на наличните проблеми.
          1 капе масло между мотора и скоростите.
          2 или датчика за турбото ило по-вероятно турбото не работи.
          3 След смяна на задно дясно цилиндърче на спирачките, въпросното кове при рязко спиране а другите колела не хващата добре.
          Първите ми впечатления са впечатлителни, направих 100км тест драив, върви си като леката кола която карам(Ауди 80тд 84г.) че и по-добре.
          Хидравликата е супер, окачването стегнато, ускорението нормално.
          Карах и 4х4, катери си добре на бавните, нямаше някакви странични шумове освен едно полопване от време на време. Като слязох и поразклатих с крак задното колело пак го дочух и се наведох. Мисля че гърнето опира от време на време някъде.
          Общо взето съм доволен и със сигурнос точно такова возило ми трябва за моята работа, дано не се окажат много "дребните" ремонти.
          Благодаря на I.Stoyanov
          за съветите който ми даде! Има от мен един полет с тандемен парапланер
          Сега е време за отстраняване на най важната повреда за да мога да мина прегледа и регистрацията, а имено въпроса със спирачките. Дайте някакъв акъл, има ли чалъм при обезвъздушаването?
          После и въпроса с турбото, има ли проблем ако го покарам малко така? И как да постъпя после, втора ръка или ремонт?
          Накрая остава теча на масло, но той ше трябва да почака защото е най сложен и си трябва максторска намеса.
          Приемам съвети всякави

Коментар

ЧЕСТИТО, да те радва мнооого безавариини километри и само за хубаво да го ползваш .

Първо ще ти си понамръщя, защото не виждам снимки на новата придобивка .

А сега с проблемите. Първо спирачната система е доста замотана трябва да провериш саморегулиращите се устройства в задните главини. Ръчната спирачка работи ли ?
            След това внимателно да обезвъздушиш, в обезвъздушаването няма нищо спецялно като при всяка кола - трябват 2ма - един помпа, другия обезвъздушава.
            Второ - имай едно на ум със спирачките, ако не ти е ясно по-добре отиди на майстор или на приятел който разбира - не е шега работа. Черокито няма много завидни спирачки,, но се пак трябва да спира като хората.
            Турбото можеш да го провериш съвсем лесно - отвиваш маркуча който идва от въздушния филтър. Турбинката се вижда съвсем ясно - разклащаш я с ръка, ако има аксиален луфт, значи е заминала или ще замине. Ако има лек (0.1 -0.2мм) когато я разклатиш нагоре надолу, занчи е добре. Трябва да го усещаш съвесем леко. Прегледай дали някъде не е прекъснато нещо до датчика. Ако когато го караш не може да развие повече от 2700-3000 об./мин. и повече от 80 - 90 на 5 та значи имаш проблем с турбото. НО след като направиш обстоен преглед и не откриеш нищо не се притеснявай. НАй-вероятно е откачен някой от вакуумите. Това са едни мластмасови (повечето черни) тръбички влизащи в горивната помпа помпата. Прегледай ВСИЧКи, дори и една тръбичка да е откачена няма да работи турбината.
            В краен случай ако се окаже турбината, отиваш в най-близката морга с нея и търсите подходяща. До 150 лв. ще намериш, даже и по-малко. Само гледай да е със същия диаметър, НЕ по-малък, ПО-голям моЖе .

Теча на масло го остави за по-натам, сега гледай да го приведеш в движение после "one by one"

Ааа.. и ще се възползвам от ПОЛЕТА .

Поздрави !

Коментар

И така,
              след цял ден търкаляне под над и около Джипа, уснатових и отстраних няколко нередности.
              Първо, маркуча който отвежда маслените пари от капака на главата и ги вкарва във въздуховода след филтъра беше скъсан.
              Второ, жилото на ръчната беше съвсем хлабаво, предполагам е задържало и са го охлабили, но след подмяната на цилиндърчето е ОК и го натегнах и вече имам ръчна
              Трето, свалих маркучите на турбото, турбината духа яко, но като я запуша с ръка плътно не може да мине въздух през ръката. Интеркулера беше пълен с масло, много масло. Измих го с обезмаслител, но като запуша единия отвор и духна в другия изпуска малко въздух от пластмасата отстрани. Личи си външна намеса и опит за отваряне. Под него и около него имаше много масло, това ме навежда намисълта че е турбото, както и луфта който е осезаем.
              Иначе джипа върви добре, поема от малки обороти и вдигна 130 при 3100, нормално си върви без да се зори при 2000/2100.
              Отзат като го форсирам за момент излиза черен пушек после изчиства и като паднат оборотите пак излиза малко черно. Мисля че е нещо аванса защото ми се стори да чука като го ръчках, но това ше го гледа майстор.
              Теча на масло е около не е много голям, за цяла нощ прави 2 петна с 5-10 см диаметър.
              Има леко разминаване в предните колела, утре ще го карам на реглаж и регистрация в КАТ.
              Като включа на задна понякога има едно почукване, също се чува и като карам по черен път от време на време. Едно кухо дрънчене като да ми удря гърнето.
              И още нещо установих че има един маркуч излизащ от раздатката и отиващ към мотора, горе пък има един на всмукателната генерация затапен с болт. Предполагам че е отдушник и е умишлено махнат за да не вкарва масло и да чади. Не знам да го оставя ли така или да го свържа?
              Освен това от раздатката стърчи една букса висяща в нищото?
              Ето снимки на убавеца, казва се Мечо https://picasaweb.google.com/lh/webU...20726357738528

Коментар

Еее нещо снимките не излизат

Коментар

Еее нещо снимките не излизат
                  Опа, объркал съм линка https://picasaweb.google.com/100480620726357738528/Jeep

Коментар

Пак не се вижда!
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                      Пак не се вижда!
                      Я ги качи направо туК

Коментар

Изввинявам се, имало настроика "private" и за това не се вижда
                        https://picasaweb.google.com/100480620726357738528/Jeep

Коментар

Еее... това си е друго нещо. Още веднъж ЧЕСТИТО, джипката е суперска. Изглежда запазена, май е пребоядисвана ма то малко не са. Как е с ръждите поогледай го отдолу дали не е тръгнал, макар, че ако не е внос от Германия, Австрия или Швейцария не се притеснявай, ламарините ще са нещото което ще надживее останалото.

Поздрави !

П.п. Гледам, че си от "Е" регион , та може някой ден да се засечем по балкана. Да не забравиш да си лепнеш лого на форума .

Коментар

Браво колега!!!Джипчето е супер.Да се слушате взаимно и да минете много безаварийни километри
                            Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030159.jpg
Прегледи:1
Размер:161.3 КБ
ID:5404039
                              Благодаря колеги!
                              Всъщност съм от Дупница и вече сме с КН
                              Джипа не е пребоядисван, а единствената ръжда, която открих е под мокета на багажника. Вече и навъртях 3000 км без проблем. Остава да я разходим по горите, но малко ме притеснява аксиалния луфт на задните колела, който всъщност е 2-3 мм и се чива едно почукване от време на време. Нещо не мога да регулирам ръчната, струва ми се че дясното жило е по-дълго и мисля да го преработя с шпилка и да го изравня с лявото.
                              Иво, да не забравиш за полета

Коментар

Честито, колега и повече да се возиш, а по-малко да правиш! Хубавец е.
                                0899278323-0877500798

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X