Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между ОФБ/Галопер/ Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между ОФБ/Галопер/ Терано

Здравейте! Дойде и моя ред да си избирам автомобил 4х4. Критериите при избора ми са следните:
    -бюджет около 6 000лв;
    -държа да е с ляв волан;
    -по скоро клоня към бензинов автообил и последваща газификация;
    -в момента карам една Алфа 166 и просто гледам как колата си отива в следствие на хубавите ни пътища и искам нещо по-високо, с по-здрава ходова част;
    -като цяло се заглеждам по Опел фронтера около '99/2000г, Нисан Терано, Галопер... долу горе тези автомобили гледам, че попадат в бюджета ми, като май фронтерата по-ми радва окото, поне дългата база, а иначе в късото изпълнение и трите ми харесват. Приемам други препоръки и съвети като към кой мотор и какви комплектации да се спра. За ОФБ гледам масовия бензинов е 2,2-как се представя? Тераното освен 2,4 май друг бензин няма, а галопера в бензинов вариант излиза само 3.0, но това незнам вече не е ли едно малко бензиново чудовище . Та очаквам всякакви мнения и коментари.

Поздрави и лек ден!
    Танки грязи не боятся!

От: Избор между ОФБ/Галопер/ Терано

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
    ... а галопера в бензинов вариант излиза само 3.0, но това незнам вече не е ли едно малко бензиново чудовище . ...
    Само това е вариантът. За този двигател съм срещал не особено ласкави отзиви. В смисъл, че повече харчи, отколкото върви.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз а и както доста от колегите тук сме виждали доста модели джипки ,и то в екстремни условия.....но това е за други експлоатации!
      Та по темата.....Нисан Терано !доста идиото устойчив джип който не ще те предаде лесно!прочети повечко има доста теми в форумаhttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=111342 за бензиновия вариант!а и има такива които се продават и то на добра ценаhttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137470
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

1+ за Тераното ,имам такова дълго бензиново предпочетох го пред ОФБ и съм доволен.Почти не си карам леката кола.....Успех в избора.

Коментар

ОФБ разбира се. Освен ако не искаш да ти е тясно и да плащаш като поп за подръжка. Няма по-компфорна и икономична кола от 3-те които си изброил. Карал съм и 3-те и притежавам 1-вата.
          no signature no problems

Коментар

Ако си средно дълъг и тънък като мен (185/83 кила), нямаш абсолютно никакъв проблем с "теснотията" в тераното, нито по височина, нито по ширина. Ако си 2 и кусур и 120 кила трикрилен гардероб - ще влезеш вътре като крак в обувка (това съм го виждал на живо ).

Та, ще трябва поне да поседнеш във всяко от изброените, а е добре и да покараш, и после да си преценяваш.

Относно поддръжката при тераното - ако е в прилично състояние поддръжката се състои в едни горни шарнири на 30-40000км и едни предни биалетки на 15-20000. И шарнирите и биалетките са на средностатистически цени за пазара ни, дори оригиналните (то аз единствено такива слагам, след безброй безуспешни опити да мина "тънко"). Други кой-знае какви хронични проблеми няма. А то всяко от изброените си има кусурите, повече или по-малко.

НО! Не е джип за хард изпълнения извън пътя. За това трябват доработки, ама това пак важи за всичките изброени.

За съжаление 2.4 е единствения бензинов вариант, докато при другите модели, например фронтера и паджеро, имаш и по-мощни опции. Вярно, не са под път и над път, но който търси-намира.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ОФБ Спорт по какво се различава или това е просто късата база? Как се представят бензиновите мотори на Фронтерата. Тя е на рама до колкото видях, фул тайм ли е или не? Ходовата част как е като здравина и поддръжка?
              Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Ако си средно дълъг и тънък като мен (185/83 кила), нямаш абсолютно никакъв проблем с "теснотията" в тераното, нито по височина, нито по ширина. Ако си 2 и кусур и 120 кила трикрилен гардероб - ще влезеш вътре като крак в обувка (това съм го виждал на живо ).

Та, ще трябва поне да поседнеш във всяко от изброените, а е добре и да покараш, и после да си преценяваш.

Относно поддръжката при тераното - ако е в прилично състояние поддръжката се състои в едни горни шарнири на 30-40000км и едни предни биалетки на 15-20000. И шарнирите и биалетките са на средностатистически цени за пазара ни, дори оригиналните (то аз единствено такива слагам, след безброй безуспешни опити да мина "тънко"). Други кой-знае какви хронични проблеми няма. А то всяко от изброените си има кусурите, повече или по-малко.

НО! Не е джип за хард изпълнения извън пътя. За това трябват доработки, ама това пак важи за всичките изброени.

За съжаление 2.4 е единствения бензинов вариант, докато при другите модели, например фронтера и паджеро, имаш и по-мощни опции. Вярно, не са под път и над път, но който търси-намира.
                При Тераното чисто визуално дългата база не ми харесва, не че късата ще ми е някаква супер малка... но после поне като си давам парите да го правя с мерак в някоя убавица. Като цяло мисля, че съм долу горе наясно с възможностите на изброените и не очаквам чудеса от тях. Мен и целите ми са по скромни-просто искам висок автомобил, с подсилена ходова част. Май като цяло дългата база на фронтерата след '99 най-много ми хваща окото. Ще се радвам за още мнения по въпроса
                Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
                  ОФБ Спорт по какво се различава или това е просто късата база? Как се представят бензиновите мотори на Фронтерата. Тя е на рама до колкото видях, фул тайм ли е или не? Ходовата част как е като здравина и поддръжка?
                  Всичките са на рама. И ходовата част малко или повече е еднакво здрава. За другото - да кажат запознатите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Frontera не е full time 4X4 - м/у предния и задния мост няма диференциал.
                    когато избирах и аз се двуумях м/у Frontera/Terrano - опела ми фопадна повече като форма, а и не можах да попадна на голям бензинов нисан. а и много ме кефи как се отваря задната врата на опела
                    Последно редактирано от bushiDO; 19-07-12, 10:44.
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Мисани има и с 3.5 двигател, ама ще трябва да си внесеш от.... Япония, и то май и там почти ги няма. Не че не може да се монтира от 350Z, ама това са вече сериозни заигравки, които не съм сигурен че си струват. Фронтерата и паджерото са по-благодатни в това отношение - трябва само търпение и упоритост.

Коментар

Англия е по-близо, ама като не ще десен волан?!

п.п. Айде еврейски форум - а трябва ли ти "джип" (а не "паркетник"), след като причина за закупуването са разбитите български пътища?!
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                          Тераното се обръща доста по-лесно от някои други джипки, между другото.

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение

п.п. Айде еврейски форум - а трябва ли ти "джип" (а не "паркетник"), след като причина за закупуването са разбитите български пътища?!

To сега ако тръгнем в тази посока... тряба, искам.. разликата е много тънка.
                            Танки грязи не боятся!

Коментар

Моето скромно мнение,че Фронтерата е с доста по-скъпа подръжка от на Тераното.в бизнеса с авточасти работя и това ми мнение трудно може да бъде променено.За японтците,колкото и да е има и алтернативни части внасяни от араби и други търговци.Сега...ясно е ,че не всичко е препоръчително да се взема алтернативно,поради не дотам доброто качество,но има и доста неща,които стават.При Фронтерата обаче...повечето неща /особено ако говорим за Фронтера В след 98г./ са само оригинални.Цените в Опел са доста солени ,а самия джип не се слави като особено здрав джип/нещо като около средно ниво по здравина/
                              Сега...не знам как е пазара за части втора употреба,ама...за старата Фронтера примерно един мигач на втора употреба е почти невъзможно да се намери,а оригиналния струва 80лв. в Опел,така че не знам....
                              Аз лично не бих се поблазнил по евтината фронтера...има защо да е в бюджета ти!!!
                              П.П.Направи си труда и провери колко струва примерно воден радиатор за фронтера 2.2 16V екотек 2000г.....и може и да ме разбереш за какво ти говоря...
                              П.П.П.Преди половин година си купих Терано 2 2001г..единия от критериите ми беше да не ми е тясно/а съм 106кг./...мога да кажа ,че Тераното в никакъв случай не е тясно.Джипа е повече от удобен и на дълъг път въобще не ме изморява,не ме заболяват краката,нито кръста...абе в това отношение едва ли Фронтерата ще е по-добре,така че...
                              П.П.П.За твоя бюджет ако намериш Фронтера след 99г. ще е в долния ценови клас за модела и това крие рискове от "убавица" да седнеш на един голяяям "убавец"...
                              Поздрави!
                              Последно редактирано от lubashki777; 19-07-12, 14:06.
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X