Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между 3 джипа/suv-a

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между 3 джипа/suv-a

Здравейте приятели. Преди около 3 години влязох във форума, за да потърся помощ при избор на джипка. Тогава благодарение на Вас си взеха Grand Vitara 2000-та, 2.0 дизел и съм адски доволен. Има си и своите недостатъци, мога да споделя и слабото й място, но не му е тук мястото. Като цяло добър и проходим автомобил. Ровил съм и еднометров сняг с нея, баща ми в някви калища по балкана е газил с натръшкани прасета. Лошото е, че за дълъг път не е много подходяща. През този период семейството ми се увеличи и търся нещо по-комфортно и малко по-голямо.

Ще се ползва предимно на шосе, за шосе и градско (за катерене по планини, снегове и т.н.) ще си запазя Витарата. Търся комбинация между комфорт, не много висок разход (Витарата ми дава 10 градско с климатик, бих се жертвал за литър два отгоре). Спрял съм се за сега на няколко варианта:

1. Volvo SX90 D5 - прочетох тук не много ласкави отзиви, но Волво по принцип ми е кола мечта, но това което пишете за скоростите ме плаши
    2. Kia Sorento след 2006-07
    3. Huyndai Santa Fe, 2006

Приемам предложения и за други варианти. Знам, че тук сте фенове на Субару Аутбак, но много грозно ве, направооо. Както и да е, ще чакам мнения за тези, както и за подобни според изискванията ми.

Знам, че за вас това са големи коли, но както ми казахте на една сбирка в Пловдив. Качиш ли се веднъж на джип, повече няма да искаш да слезеш. По-практично е да се мушна в някое комби, но си искам на високо и съм готов да жертвам гориво за това.

От: Избор между 3 джипа/suv-a

Никой ли няма мнение? Вкарвам в играта и четвърти вариант: Мицубиши Аутлендър

Коментар

Придържай се към Санта Фе и Соренто и двете са перфектни. Може да видиш и Лексус RX.

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
        Придържай се към Санта Фе и Соренто и двете са перфектни. Може да видиш и Лексус RX.
        Някаква идея какво дават като разходи градско?

Коментар

Първоначално публикуван от kirilnaldjiev Преглед на мнение
          Някаква идея какво дават като разходи градско?
          Май си за Панда 4х2 1.0.

PS. Това е неуместен въпрос дори за SUV!

PS2. Все пак погледни в каталога на DigitalTuning. / Например: http://www.digitaltuning.bg/tuning/k...-crdi-170-.cv/
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Мерси за инфото все пак. Както съм писал горе разход до 10-11, в краен случай 12 градско съм склонен да жертвам за сметка на комфорта. Но все пак се бях зарибил за Инфи ФХ, но един приятел си взе я пусна веднага за продажба, понеже му дава 20-23 градско, което си е нечовешко. Затова разпитвам, да няма такива драстични разлики. Иначе почти навсякъде дават фабричния разход, който и за Инфи е доста по-нисък, а аз търся инфо от карали подобни коли да кажат на 120-150 000 пробек какъв е разхода, ако има разлика от фабричния. Но повече ме интересуват други забележки.

Както казах, чел съм тук по форумите, че Волво не ги тачите заради дребната и чуплива скоростна кутия. Та по-скоро въпроса ми е дали и споменатите коли имат някакви слабости. Може би трябва да конкретизирам въпроса си, ако не сравнения да ми оцените споменатите автомобили по:

1. Слабости
            2. Возия (комфорт, Гранд Витарата моята си вози доооста твърдо)
            3. Драстично висок разход
            4. Други особености

Коментар

Хонда-ЦР-В е твоят автомобил!
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Аз съм за соренто.Добър разход и нормални цени за части.Все пак покарай различните марки и ти сам ще опредедлиш твоя джип
                Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X