Здр-те,колеги ще ви бъда благодарен ако споделите впечатленията си за тези два модела и двата са с двигател CRDI.2,5л.150 к.с.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Hyundai Santa fe или Kia Sorento
Свий
X
-
От: Hyundai Santa fe или Kia Sorento
Карам Санта 2.0 CRDI. Лично мнение -жълт и недонаправен мотор, също и изпилената му версия 2.2л
2,5 е мисля по добър вариант. А мотора е еднакъв и в двете коли- КИА е поделение на ХЮНДАЙ.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Имах въпросното соренто и мога да ти кажа че го продадох само заради финансова нужда. Ако имам възможност пак бих си взел. Карал съм и санта, но бледнее пред Сорентото. Кията е много корава машинка и ако случиш на сносна мисля че няма да имаш проблем. Слабите места на сорентото са дюзите и не дай си помпата на кононреала, също така и радиаторчето на парното е с много тесни тръбички и ако е карана с вода може зимата малко да ти е хладно, но мисля че това не е неразрешим проблем. Съветвам те който и от двата да избереш след като са с еднакви мотори иди задължително да ти замерят дюзи и помпа. При дюзите се запушва някакво клапанче което се предлага като резервна част само за бошовите, но не се намира лесно , нова дюза е 1000+ лв.
Успех!!!08888 седем шест 888
Коментар
-
Първоначално публикуван от sid6624 Преглед на мнениеЗдравейте,благодаря за съветите.Купих Kia Sorento 2,5CRDI.Първите впечатления са добри.Няма лоши автомобили - има лоши шофьори
Коментар
-
Добре де...и аз съм пред същата дилема,но не е ли Santa Fe 1- с по-удобната система 4х4,доколкото четох от собственици на Sorento -случвало се е да занесе задницата им на завой,тъй като е със задно предаване и е по-лека,не можеш на всеки завой да включваш и изключваш системата 4 HI-2 HI,докато Santa Fe няма този проблем...Имам ли основание за притеснение и ако поднесе и съм на 2 HI,ще зацепи ли и предното без да съм го включил на Sorento?
Моля хората с опит да споделят (изчел съм всичко написано по темата от нета,но не е достатъчно,затова питам)Благодаря, за отделеното време!
Коментар
-
Ако е на 2Н и поднесе,няма да "зацепи" предното. За поднасянето на задницата-нормално е като за автомобил със задно предаване.Трябва да прецениш какъв тип "4х4" задвижване ти трябва. "Соренто" от първата генерация е "part time",но този тип задвижване има доста предимства пред "Санта Фе-1",когато е необходимо "истинско 4х4"-при стръмно изкачване/спускане по "горски" път,в дълбока кал/сняг,при теглене на ... и т.н. Май има и модел на "Соренто",при който предното е "постоянно" включено( превключвателя за режимите е с две положения "auto" / "low"),но това съм го виждал само на снимка от обява.
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар