Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препоръчайте ми Джип или SUV
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Препоръчайте ми Джип или SUV
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеколега, как я роди тая глупост???
всеизвестно е, че жените правят много по-малко и по-леки катастрофи, защото са по-предпазливи! техните "катастрофи" са от типа "един мигач и още нещо"...
аз лично бих взел на жена си /ако беше млад шофьор/ или /живот и здраве/ на дъщерите си класически бавен и тромав джип, за да не се изкушават с високи скорости... а и да не ги засичат разни пернишки гъзари, които си мислят, че като са мъже значи са "бАш-майсторЕ шАфьорЕ"... пък всъщност са пълни некадърници!
Кретенизмът наистина е безполов, но лично аз по-често забелязвам жени шофьори, които на кръстовищата не се оглеждат а се ЗАГЛЕЖДАТ, с което дразнят всички.
Нямам нищо против жените шофьори - мисля, обаче че първата кола трябва да е адекватна с възможностите на водача. Изобщо не става дума за простотия, гъзария и антифеминизъм. Преди да се качиш на голямото си колело си карал триколка - нали?"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеПреди да се качиш на голямото си колело си карал триколка - нали?
като малък съм правил опити да се науча на балканчето на брат ми, ама то се караше много трудно...
Жена ми е изкарала шофьорски в у-ще, но реално се учи да кара на моя кола /Опел Омега/ 10 години по-късно... Сега си кара много добре на каквото и да се качи - от Фиат Пунто до Хюндай Галопер и Санта Фе... Е, на последното му ожули калник... на излизане от гаража, но минахме без пострадали /бях в добро настроение/
известна ми е само една тежка катастрофа /жертви/, причинена от жена шофьор тази година и тя е с оная пияната англичанка...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениев интерес на истината, първо изкарах изпит за шофьорска книжка /на 17г и 1 месец/, а след това се научих да карам колело...
като малък съм правил опити да се науча на балканчето на брат ми, ама то се караше много трудно...
Жена ми е изкарала шофьорски в у-ще, но реално се учи да кара на моя кола /Опел Омега/ 10 години по-късно... Сега си кара много добре на каквото и да се качи - от Фиат Пунто до Хюндай Галопер и Санта Фе... Е, на последното му ожули калник... на излизане от гаража, но минахме без пострадали /бях в добро настроение/
известна ми е само една тежка катастрофа /жертви/, причинена от жена шофьор тази година и тя е с оная пияната англичанка..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
известна ми е само една тежка катастрофа /жертви/, причинена от жена шофьор тази година и тя е с оная пияната англичанка...
И пияната перничанка.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
Не съм толкова на ти с 4х4 автомобилите, но в други теми бях чел, че има известни специфики и може би за неопитен шофьор ще е по-безопасно да кара автомобил с предно предаване.
Нека колегите, които имат повече идея да поскажат, защото не се сещам в коя точно тема го бях видял. Ставаше въпрос за постоянно зацепено 4х4 на мокро или за системите "on demand".
За сметка на това имам по-голямо наблюдение над жена шофьор (собствената ми) и изхождайки от това мисля, че джип (освен ако е малък) не е много подходящ.
1) По-големи габарити - по тесните софийски улици ще е доста сложно да се завива
2) По-трудно паркиране (нещо не се оправят много със странични огледала май), допълнително затруднено от височината на задния прозорец
3) Наистина може да доведе до излишно чувство за недосегаемост, което в дадена ситуация да е опасно
Според мен обаче някоя много малка кола също не би била много подходяща, главно от съображения за сигурност.
Аз лично си мисля, че в описаната ситуация автомобил от среден клас с монтиран парктроник (наскоро си монтирах и съм много доволен) ще е най-подходящо. Нещо по-високо би било добре, за да няма проблеми с качване-слизане от бордюри.
Поздрави и успех в избора
Коментар
-
РейнджРовър или ГрандЧероки. Ще я заобикалят като голям камък. За тия пари всичко друго е или недоносче или камйон. За млад шофьор най-добре моноблок (редови двигател). Ускоряват като икарус. Няма как да го засили опасно.
Коментар
-
за мен женски градски джип е Тойота Рав , Витара или някой по-нов модел - пример е БМВ Х3 или новия Ровър късичък - доколко здрави са да кажат мъжете
винаги се чудя защо се поставя знак на равенство между мъж и шофьор, и като изключим пияните защото алкохола на никой не прощава, и погледнем статистиката какво ли е съотношението на причинените от мъже и жени катастрофи
Коментар
-
Щях да напиша същото, даже да не бях прочел препоръката на Софиянитка.
RAV4 (нищо, че ти се е сторило тясно) или Гранд Витара са може това, което ви е нужно.
Поради следните две причини:
1. Психологическа причина. Младият шофьор (няма значение дали е мъж или жена) по определение се притеснява, дори и когато се мъчи да покаже обратното на пътя. Защото има свикване с габаритите, оглеждане, провиране, паркиране на място, което не си сигурен, че стига и т.н. Тези емоции съм ги имал преди четвърт век и повече, но ги помня отлично.
Значи, колкото по-голяма кола - толкова по-притеснен млад шофьор. И толкова повече дребни и едри рискове за машината, за самия него и за околните. Т.е. въпросът не е в едното притеснение.
По тази причина направи малък компромис с размера.
2. Финансова причина. За Тойотите знам, че са доста скъпи, но не знам подробности. Но добра Витара от този век ще намериш без проблем в споменатия ценови диапазон. А при склонност - и възможност да го повишиш докъм 30 000, ще намериш и много по-добра. Вносителите на Сузуки - "Миркат" се казват (каквото и да значи това) чат-пат предлагат коли от "официална втора ръка", сиреч с някаква гаранция и с всички подробности, далеч по-изпипани отколкото при автокъщите на чакълена основа. Преди да си купя Джимнито (от чакъла впрочем), проверих там. Предложиха ми Гранд Витара от 2004 или 2005 г. за 24 к лв. Но в момента това не ми се побираше във финансовия план.
Мога да ти кажа и други неща, но вероятно ще те излъжа. За тия двете съм сигурен.
Поздрави и успех в избора!Искам България чиста!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнениеза мен женски градски джип е Тойота Рав , Витара или някой по-нов модел - пример е БМВ Х3 или новия Ровър късичък - доколко здрави са да кажат мъжете
винаги се чудя защо се поставя знак на равенство между мъж и шофьор, и като изключим пияните защото алкохола на никой не прощава, и погледнем статистиката какво ли е съотношението на причинените от мъже и жени катастрофи
Пропусна най-джипът в малкия клас. Паджеро Пинин. Рядко се среща и е скъп.
Лошото е че с такава кола много често ще ти свиркат и чат пат ще виждаш среден пръст от съседната лента. А това да те притесняват останалите участници в движението е доста подтискащо за един млад шофьор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение... Ускоряват като икарус. ..Обаче и спират като такъв, особено на мокър път. Аз самият преди няколко дни замалко да отнеса една корса, но успях навреме да се светна да пусна спирачката и да врътна вдясно и с малко газ да заобиколя малоумника, дето реши в последния момент да завива на забранено място. Колко млади шофьори ще се сетят да пуснат спирачката в ситуация като тази? Не го казвам за да се направя на велик драйвър, а като подкрепа на мнението, че по-малкото в случая е по-добре и по-безопасно, защото опита учи най-добре.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеНе им обръщаи внимание. Мъже.
Пропусна най-джипът в малкия клас. Паджеро Пинин
това си е екзотикано го пропуснах вярно е
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар