Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте: Suzuki Vitara vs Toyota Rav4 vs Hyundai Tucson vs Nissan X-Tail

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръчайте: Suzuki Vitara vs Toyota Rav4 vs Hyundai Tucson vs Nissan X-Tail

Търся компактен модел,ще се кара на асфалт,но трябва да може зимата да се справя и на сняг/лед при умерено непочистени улици с наклон и с приличен разход.

Поддръжката да не е скъпа,да не се чупи,да е с добър обзор,маневрен и с комфортна возия.

Цената - около 14-15 х.лв.,от 2005г. нататък ,ориентирам се към бензин, за да избегна евентуални скъпи ремонти /възможно е да греша/ като пробега е около 5-8 000 км./г.,евентуално да става за газ /ако не създава проблеми/,т.к. джипа ще се ползва дългосрочно.Как се държи джипа с всесезонни гуми?

Препоръчайте нещо от горните или друг модел при тези параметри.

От: Препоръчайте: Suzuki Vitara vs Toyota Rav4 vs Hyundai Tucson vs Nissan X-Tail

Хонда-ЦР-В,Киа спортидж.
    Може да им се сложи АГУ,возят добре,здрави са,частите не са скъпи!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

От: Препоръчайте: Suzuki Vitara vs Toyota Rav4 vs Hyundai Tucson vs Nissan X-Tail

Само не купувай Х трейл всички други стават!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

И няма всесезонни гуми за 4х4, а всетеренни... което променя нещата, но само малко. Държи се добре, но зимата няма да е по-добре от добри зимни и лятото от добри летни, но ще имаш възможност да забягваш лекинко и извън пътя.

Коментар

Има всесезонни гуми за 4х4 - асфалтови.
          При положение че ще се кара само на асфалт, няма никакъв смисъл от всетеренни гуми.
          Иначе джип на асфалт се държи като лека кола на асфалт. Само разходът е по-голям. А ако разходът е като на лека кола, значи не говорим за джип. То така или иначе да се кара джип само по асфалт е безсмислено. Всесезонните гуми на джип се държат по същия начин като на лека кола. Някои ги харесват, а други като мен си взимат 2 комплекта: летни и зимни.
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

СУВ-а ще се кара по асфалт и забежки извън пътя няма да има.

Понеже размера на гумите е по-голям и съответно са по-скъпи /скачам от лека кола/ се замислих за всесезонни гуми,спокоен водач съм,но не правя компромиси със сигурността и куча марка гуми няма да вземам, та затова питах.

Какво смятате за горните модели и ако някой има ориентация каква е цената за обслужване и на резервните части при неофициален сервиз.Очаква се машината да е на около 120- 180 000 км. и там ме чака пълно техническо обслужване - вериги,ролки,флуиди,ходова част и спирачна система да се подготвя психически и материално.

Коментар

За лятото може всякакви гуми, та даже и зимни стига да не са стари и износени.
              За зимата си трябва зимна гума, без значение какъв е джипа.

Който е карал джип със всесезонни гуми зимата знае каква мъка е. Според мен това е направо опасно. Джиповете с всесезонни гуми зимата вървят, но са много нестабилни в завой и спирачният им път е огромен.

Иначе СУВ-че дори само за асфалта за България си е съвсем оправдано като се има предвид какви са ни пътищата и зимите.
              Тези шосета нашите са си почти офроуд трасета

Препоръчвам ти да видиш Хюндай Санта Фе, струва ми се, че ще ти върши чудесна работа и е много добър по отношение цена/качество.
              Според мен другото добро решение за теб е Рав4. Но Хюндая е един клас по-горе, пък е на същата цена и качество.

Успех

Коментар

Аз карам зимата с MT/R-и и съобразявам малко по-дъгото спирачен път и леката нестабилност в завоите, да не мога като субару импреза в снега със 120... но това се променя като стане дори само 5 см снега, а в повече е несравнимо по-добре от зимни. Та зависи и за какво се ползва, мене ми трява да рие добре в повече сняг, друг предпочита стабилност при скорост.

Коментар

Тойота Рав 4. На второ място Витара, на трето Хюндай и накрая Нисан. Ти си решаваш !
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Аз карам зимата с MT/R-и и съобразявам малко по-дъгото спирачен път и леката нестабилност в завоите, да не мога като субару импреза в снега със 120... но това се променя като стане дори само 5 см снега, а в повече е несравнимо по-добре от зимни. Та зависи и за какво се ползва, мене ми трява да рие добре в повече сняг, друг предпочита стабилност при скорост.
                    Хм, това не го знаех. Може ли още някой да коментиира.
                    С кой гуми е по-добре в дълбок сняг - с гуми за кал или с гуми за сняг?

Според мен ако си сложиш едни Тойо Транспат ще полетиш в снега в сравнение с МТ.

Коментар

Ами зимните гуми са ок, но за наистина дълбок сняг, камо ли ако отдолу стигаш до почва, а не асфалт МТ-то е мноого по-добре. Освен това MT/R е мека гума и има добро сцепление, дори на лед /естествено не и гладък лед/. Ако е много отъпкан и загладен снега става неприятно от липсата на ламели и трябва с повишено внимание да се упрвлява. При повечко сняг обаче ламелите не играят, а само дълбочината на грайфера. И там е заровено кучето, зимните гуми имат 1 см грайфер макс, а МТ-то 2 и повече...

Коментар

За дългосрочна употреба, екстериора и интериора са често решаващи, при автомобили с подобни характеристики и цени.
                        VARADERO SD2

Коментар

X-Trail вози най-приятно по асфалт и е най-широк вътре. Витарата ще ти излезе с по-малко разходи като цяло накрая.

Tucson е леко по-мощен и по-добре ускорява от Витарата, като кола за асфалт се държи по-добре, а и вътре е по-обширен и по-удобен за каране, с по-малко шум в купето. Като цяло обаче Tucson е просто един голям детевоз. Освен това мисля че дават повече технически проблеми.

Рав4 става, но нещо от този период имат генерални проблеми с двигателите.

Коментар

Що не погледнеш и Киа Соренто.Добър външен вид.Добра возия.Долу-горе приемлива подръжка/лично мнение/
                            Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Твърдо за Туксона!
                              1.Изключително широк и удобен - без проблем се возим 4 човека, като предните седалки за дръпнати до крайно положение, а аз съм най-дребния в колата (184см) и на всички ни е добре.Супер тих вътре в купето и добро багажно пространство за вектории.
                              2.По голям багажник от Рав4 и Витара.
                              3.Супер евтини части/говоря за 2.0 crdi 140hp) - ангренажен комплект, водна помпа, пистов ремък с ролки, 2 предни диска с накладки, масло 5/40 Кастрол с всички филтри = 550лв(ремъците са Гейтс и ролките, дисковете КАП, филтрите Хюндай)
                              4.Изключително удобна возия за нашите пътни условия - вози много по меко от Витарата и Рав4, абе направи си е като S-класа във возията спрямо тях.
                              5.Добър разход на гориво - средния ми варира от 7.8-до 8.9/100км в зависимост колко ми тежи крака.
                              6.Много добри нива на оборудване с интересни глезотии(например подгрев на предния прозорец)
                              7.Изключително здрав технически - за 8 месеца и 40000км само консумативи.
                              8.Лесна диагностика - нужно ти е само ОБД2 и си ти, не е нужно да ходиш по скъпи сервизи.
                              9.Добро пътно поведение(ако не си рали пилот)
                              10.Изключително добро пътно поведение зимата на сняг, живея в Банско и знам какво е сняг...върши идеална работа.
                              Като минуси - при по големи неравности често вдига едното краче във въздуха, докато не си свикнал с 4х4-то с халдекс малко те страсира, грозничък е отвън.
                              Всичко това го казвам на следната база - 2 години карахме Витара, след това тръгнах да търся отново СУВ и след доста проби стигнах до покупката на Корееца и ме спечели тотално.
                              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X