Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Самурай или Дайхатсу Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки Самурай или Дайхатсу Фероза

Здравейте,
    Отдавна обмислям варианта за джип и вече съм решен да се сдобия с такъв. Преглеждам форума редовно и съм се спрял на тези два - сходни размери и цени, а също така и смятам че и двата са добри за първа кола. За сега не смятам да карам тежък офроуд, но както прочетох на много места тук, с яденето идва апетита , но първоначално идеите ми са за кола с която да излизам на ,нека ги наречем, леки и средни разходки. Изборът ми клони повече към Самурая, понеже е с цели мостове и поддръжката ,до колкото разбрах, е по евтина, от друга страна и Ферозата не е лоша - имах възможност да карам един път, и ми направи добро впечатление. Търся вашите мнения по въпроса - плюсове и минуси и на двата.
    Поздрави, Виктор

От: Сузуки Самурай или Дайхатсу Фероза

Добри са и двете, според гледната точка. Зависи колко време ще ти отнеме да стигнеш до заразното.
    Аз карам Фероза, но бих си купил Самурай заради по-големия мегдан за тунинг по окачването.
    Ферозата, заради независимото окачване отпред, не е много податлива. Иначе е много здраво желязо. Най-големия и проблем е ръждата, особено на тези с австрийски произход.
    Огледей мноооооооого добре шасито, за да не гледаш един тежък филм после. Аз съм го гледал.
    Успех!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колега,доста писано има по въпроса, но все пак : Ако ще ги използвате за по-лек офф , то и Ферозата и Самурая с правилни гуми ще се справят напълно успешно.Вярно,Самурая става и за доста тежък офф, но возията му е доста по-дървена,отколкото на Фероза например.
      Като предимство на Ферозата е, че вътре много по-спокойно се возят пътниците ,комфорта е на по-високо ниво.
      Аз,например в Самурай ми е безкрайно да пътувам,особено като шофьор,защото не е пригоден за високи и едри хора.
      Но пак казвам - и двата джипа са страхотни,така,че който харесате ще успее да Ви удовлетвори желанията за приятни и кални разходки
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Благодаря много за бързите отговори. Набелязал съм няколко джипки и тези дни ще ходя на оглед. Надявам се скоро да стана пълноправен член .
        Поздрави, Виктор

Коментар

Витара
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

kia

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              kia

На Пенчо, ама той не я дава....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Фероза, много по-добър комфорт от самурая.
                ТЛК-120 Николай Колев
                0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от petrov-xvs Преглед на мнение
                  Здравейте,
                  Отдавна обмислям варианта за джип и вече съм решен да се сдобия с такъв. Преглеждам форума редовно и съм се спрял на тези два - сходни размери и цени, а също така и смятам че и двата са добри за първа кола. За сега не смятам да карам тежък офроуд, но както прочетох на много места тук, с яденето идва апетита , но първоначално идеите ми са за кола с която да излизам на ,нека ги наречем, леки и средни разходки. Изборът ми клони повече към Самурая, понеже е с цели мостове и поддръжката ,до колкото разбрах, е по евтина, от друга страна и Ферозата не е лоша - имах възможност да карам един път, и ми направи добро впечатление. Търся вашите мнения по въпроса - плюсове и минуси и на двата.
                  Поздрави, Виктор
                  Тук вече трудно някой ще ти даде правилния съвет ..... вземи това каквото ти е на сърце .
                  Успех
                  Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                  New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Тази тема я имаше и преди . И аз съм за Кияк .
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                      Тази тема я имаше и преди . И аз съм за Кияк .
                      Айде обоснови се ! Щото аз съм за ЦСКА !
                      Последно редактирано от New hope; 04-06-12, 19:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        На Пенчо, ама той не я дава....
                        За проба дава.

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                          Айде обоснови се ! Щото аз съм за ЦСКА !
                          Веднага ! Щото съм от Левски ! Кията, може да не е по-проходима от Самурай, но колегата няма да тръгне да се гони с някой който има Сузуки . Кията вози по-меко, върви повече,по-просторна е, по-красива и т.н ! Оважавам Самурая, но Кията ще върши по-добра работа . Пенчо айде защити ме бре !

П.С.- Колега нали си ЦСКА-р , имаш много поздрави от целия състав на Лудогорец !
                          Поздрави !
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ти май не ми разбра иронията ... карай. Имам няколко въпрос към теб :
                            1. Бил ли си собственик на повече от един месец на споменатите МПС-та ?

Коментар

Стига СПАМ!

По тема - не трябва да се сравняват два концептуално различни автомобила.... Самурая да се сравни с Дайхатсу Роки.. Тогава ще гласувам за Роки.
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X