Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за Геолог

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автомобил за Геолог

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
    Ръчкай патрула по магистралата и после се чуди с к'во да му залепиш главата
    Търтей, няма смисъл дискусията да тръгва в подобна посока
    Като няма смисъл да тръгва дискусията в подобна посока - не приказвай наизуст. Патрулите се ръчкат и извън магистрала и нищо им няма на главите.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Е той търтейо го продава неговия, направо без да разтовариш, каквото си събрал вътре палиш и караш /е оставаш му и малко кеш, нали/...
    Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    ... един газифициран гранд ще е по на далавера...
    Къс Патрул не става. Ако качиш хора отзад, място за много багаж не остава.
    Грандът също не е особено подходящ. Дори и да не е газифициран няма много място за багаж. Сложиш ли бутилка отзад - хептен не остава място.

Първоначално публикуван от Oxide Преглед на мнение
    Може ли някой да ми каже какво значи този VIN - VSKTWUR20UO508202 на Терано 3.0
    VIN: VSKTWUR20U05-08202
    Модель: TWSULVFR20UGCBEJCR
    Название: TERRANO2
    Серия модели: R20
    Дата выпуска: 07.2002
    BODY: WAGON
    ENGINE: ZD30 TYPE ENGINE
    AREA: SOUTH&CENTEUROPE GROUP
    GRADE: SE TYPE
    TRANS: MANUAL TRANSMISSION
    Код региона: EL1
    Внешний цвет: KL0
    Внутренний цвет: K
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-06-12, 06:19.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
      Грандът също не е особено подходящ. Дори и да не е газифициран няма много място за багаж. Сложиш ли бутилка отзад - хептен не остава място
      Чавдаре да те попитам като рибар в багажника твоето ГЧ можеш ли да събереш палатка масичка столове, въдици и всичко необходимо за три дневен излет или ползваш кутия на покрива и редиш в купето забравих да уточня това за трима души.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        Чавдаре да те попитам като рибар в багажника твоето ГЧ можеш ли да събереш палатка масичка столове, въдици и всичко необходимо за три дневен излет или ползваш кутия на покрива и редиш в купето забравих да уточня това за трима души.
        Точно това не съм пробвал, но силно се съмнявам, че ще стане. С газова бутилка (40 л) и малък тулбокс в багажника не остава много място дори за еднодневен излет. Малка раница с такъми, малка чанта с макари, 25 л. кофа за захранка + 2 сгъваеми стола и май "първия етаж" се напълни. Да кажем, че палатка, спални чували и др. по-леки предмети могат да се сложат отгоре. Но, ако човек има повече инвентар, без слагане по задната седалка няма да мине.

То това се отнася не само за Гранда де. Но все пак при мен сравнението е с корейския му предшественик, и в това отношение Галоперът бие с явно превъзходство. При свалена задна седалка в него съм побирал 2 климатика (9-ка и 12-ка) в кашони или пък комплект от 4 гуми 33-ки + тулбокс + кашон с резервни части + личен багаж. В купето на Гранда няма толкова място дори и без газова бутилка. С нея пък - хептен.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-06-12, 07:44.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Карал съм служебно дълго Терано. Като се махнат седалките, има място, не кой знае колко, но поне пода е равен. За да е проходимо, трябват МТ гуми, а те са си шумни, независимо на какво са обути и комфорта отива в минус. Не всички 30см рекички са с твърдо дъно
          Във фирмата имахме двата модела на 2,7 ТДИ, по-стария вървеше повече и гореше по-малко. В друга фирма пак съм карал служебно Терано по-новия модел и пак беше по-куцо. Та явно са на почит за служебни.
          Доста се чудих дали да си купя Терано за лично след витарата, но взех Дискавъри. Не знам колко е по-здраво или не, но частите са ми стотинки.

Коментар

Абе някой предложи Мицубиши. Що па да не е дизел 2,8? А? Не че само си хваля моето, ама място има, не се изкушаваш да сложиш газ, проблем с проходимост няма, комфорт има. На магистрала не си самолет, ама се движиш прилично. Извън пътя проблеми не съм имал (има си блокажи разни). Е мойто няма климатик да река, ама и с климатик влиза в бюджета. Части има дет се вика под път и над път. Па и не са скъпи да кажеш. Та така.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
              Абе някой предложи Мицубиши. ...
              Паджерото много става и според мен е по-подходящо. Хем има достатъчно място, хем е доволно проходим, че и с твърд блокаж на задния мост и Супер селект раздатка. Ама човекът се е хванал за Терано - негова си работа.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Aз рекох за мицуту, а то като галопера, който му е копие, събира бая доволно и без да падат седалките. Къс патрул става при условие, че си остане 1+1. Мицуто обаче вози много добре и върви доволно по магистрали. За черното иска прилични гуми поне, ако няма да се гърчи и чанчи си е супер машинка. Не бих изпрал терано пред него, особено пък терано 2. Не са скъпи наистина. Гранда признавам забравих, че е малко кът от към багажник...

Коментар

Първоначално публикуван от Oxide Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]459598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]459599[/ATTACH] Ето ви нагледно за какво става на въпрос. Това е на втория ден от 30 дневна комадировка и има само две проби около 7-8 кг. Терано 2.7, 99 коня, къса база.
                  Този багаж, ако е подреден, спокойно се качва в товарна къса Нива.
                  Иначе геолози, геодезисти, еколози трябва да си превозят оборудването до обекта. Това предполага работна джипка, което пък води до леко изоставане на комфорта на заден план. Всички СУВ, създадени с модната идея да заменят семейното комби, са неподходящи за целта.
                  С тези параметри /година, цена и товарен отсег/ няма нищо подходящо.
                  Иначе фаворитите ми за целта са дълго Г и дълъг Дифендър.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Здравей Колега,
                    Виждам, че доста колеги са изказали свойте мнения "за" и "против" дадени марки и модификации.
                    Аз лично бих те посъветвал да погледнеш и обявите за OPEL CAMPO (ISUZU PICKUP) дългата база с 3,1 литров турбодизел.
                    Може също така да провериш и как седят нещата с FORD RANGER (MAZDA BT), но тя е по-тесничка вътре.

Успех в търсенето.
                    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                    Opel Campo 3,1 TD '99
                    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• От: Автомобил за Геолог

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Иначе фаворитите ми за целта са дълго Г и дълъг Дифендър.
                      Еле Бенца за 8,айде 10 000 на 10,айде 12 години няма да го намери,че и дьльг.Ако увеличи вьзраста и Патрул се вмества,а и Дифендьр,за парите обаче само Дифендьра ако магистрално да не е красавец.

То па едни магистрали,3-4 часа и си стигнал.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

5стр.По въпроса "Автомобил за Геолог",а тя рибата в тигана.Колегата части вече търси или само проучва за терано.
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...06#post1867006,
                        ама нищо,на мене ми бе полезна дискусията,около неговата дилема.
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Ами много съвети и коменари, които се провериха и голяма част от тях отпаднаха. Все пак ви казах че от 2 месеца търся и съм чел доста от този форум. Частите ги проучвам за да мога д анаправя по-добър пазарлък Иначе благодаря на всички за мненията и коментарите. Благодаря още въднъж и на sparky за консултацията по телефона. Идните дни Тераното ще се кара на сервиз за да получа по-експертно мнение.

P.S. Абе багажа от снимките е подреден на макс - случаино да забелязвате 4 коня бензинова водна помпа Хонда, натоварена отзад?!? Плъх да пуснете отзад не може да отиде отпред
                          P.S.1 И аз не очаквах толкова нещо да се изпише по тази тема. Дано е полезна и за други мои колеги.

Коментар

E поне не е темата, какво 4х4 да си купя, както обикновено... та малко повече можахме да наметкаме... заключението е... автомобил за Геолог = Терано2

Коментар

Още веднъх благодаря за съветите. Избора е направен и платен - Терано 2 3.0. След преглед в сервиз излезнаха следние проблеми:
                              предни и задна дясна биалетки;
                              предно каре на преден кардан;
                              преден ляв външен маншон;
                              тампони на предна и задна стабилизираща щанга;
                              консумативи.
                              Да ми е жива и здрава банковата сметка
                              Скоро снимки .....

Коментар

Нищо от тия неша не е скъпо. Биалетки купувай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО оригинални. Всичко друго е окаян боклук.

Смени му антифриза с G12+, ако има и най-малки подозрения за прегряване - термостата, и му сипи най-доброто масло, което можеш да си позволиш. Лично съм доволен от Motul 5W40.

...и му почистете колекторите, интеркулера и запушете EGR-а.

И не на последно място - милион безаварийни.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X