Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за Геолог

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автомобил за Геолог

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
    Археолог , геолог и подобните професии винаги ги свързвам с ЛР Дифентер
    Щото си млад и гледаш много ТВ! За много милиони по света, а и за много поколения тези професии се свързват с ГАЗ и УАЗ! Колко ли Дефендер-а са участвали в проучването и разработването на Сибир, примерно..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Щото си млад и гледаш много ТВ! За много милиони по света, а и за много поколения тези професии се свързват с ГАЗ и УАЗ! Колко ли Дефендер-а са участвали в проучването и разработването на Сибир, примерно..?!!
      Гаранция са повече, отколкото руските, използвани извън СССР
      Те калмуците качиха Дифентър на най-високият връх у Кавказ, погледни им трофитата - ако не е УАЗ е Дефендър..
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Марто аз свързвам проучването на Сибир по-скоро с Урал и Витяз. А за колегата дето търси да погледне Дискавъри. Той е най-икономичен от всички. Успех в търсенето.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Навсякъде ползват за работа първо местното производство.

Ние в България... каквото в момента ни е местно.

Коментар

"Чудовището" на Йори примерно... И разни други самоделки... Разбира се с части, от какво ли не...

Коментар

Тъй като и аз съм със същата професия инженер-геолог, да кажа част от служебния автопарк за целите който си изредил
              1. Нисан king cab 2 1994g пикапи. 2 броя
              2. Land Rover Discovery (1995)
              3. Range rover (1999)
              Товарени с какво ли не проби(водни, почвени) сондажни работи от рода на бордни, обсадни колони, генератори и какво ли не тоест много кг.
              LZ1ZAH

Коментар

Дифендъра има безпорни качества за такава работа, но човек трябва да е убеден, че го иска точно него... И е готов да се прости с някой удобства, които при него са на заден план. Като удобство на асвалт примерно. Всичко в него е мислено за работа в гората. Примерно (ако купуваш нов) в първият пакет екстри е подгряване на предното стъкло, а чак в третият - ел. стъкла...

Коментар

NISSAN кинг-cab не беше ли терано 1 пикап с ресори отзад? Ако да, смисъла е никакъв. Абослютно винаги бих предпочел една дълга база вместо пикап. Вместимост - същата, ама отгоре с покривче. А вътре можеш да я направиш всякак. А освен друго, не виждам принципно предимство на 4runner/hilux, сравнени с терано, даже обратното, по отношение на дифове например.

Конкретно по темата - търси 2.7TDI. По-надежден мотор е. Трилитровите имат някои проблеми с двигателя ако са преди 2003-та. Сега, има вариант на това двигателя да е подменен гаранционно, ама няма как да разбереш. За трилитрово цената е някак подозрително ниска. Но пък върви гадината осезаемо повече от 2.7, и е по-икономична.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    УАЗ играе пряка конкуренция с Дифендъра .Да ме казвам колко са подобни ,че ще почнат споровете .
                    УАЗ е една идея по просторен и има повече място между предните седалки и се качвам що годе свободно.
                    Дифендъра има супер малко пространство отпред и за да седна на шоферската седалка правя едни много специални движения така че краката да ми минат под кормило .В крайна сметка сядаш някак но колена ти опират в таблото и след 2-3 киломера са посинели от ударите в таблото .Теснотията между седалките и таблото му е кусура .Ти доста трудно би влезнал в него
                    Няма да излезе скъпо удоволствието да се оправи този кусур .Дифендърите имат мотори ,технически са по-здрави от УАЗ-а .
                    Пространството в Дифендъра е толкова голям , че чак се чудих за кво са прекалили толкова (вътре палатка сигурно можеш да опънеш) .
                    Просто професия на Дифендъра е Геолог и е удобен за мнооого екипировка ,че даже и къде да спиш ще има

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                    Дифендъра има безпорни качества за такава работа, но човек трябва да е убеден, че го иска точно него... И е готов да се прости с някой удобства, които при него са на заден план. Като удобство на асвалт примерно. Всичко в него е мислено за работа в гората. Примерно (ако купуваш нов) в първият пакет екстри е подгряване на предното стъкло, а чак в третият - ел. стъкла...
                    Виж как защитавам и не плюя ЛР бе .Веднъж да сте направили джип който да става за определена цел
                    Лудак

Коментар

Закарването на джипа в оторизиран сервиз на Нисан - дали ще хвърли някаква яснота?

Коментар

По принцип съм се отказал от ЛР като цяло - Дефендъра - нямам никакъв опит с него, но ми се струва че мога да направя компромис с по-комфортна кола; Диското - колко то и да е голямо на външен вид - не мога да се събера зад волана - за изненада на продавача и моя, не че съм пълен - но съм 186 см висок ( проблеме е в родителите ми - не са мислили като са ме хранили . Пикапите както каза Sparky не са опция за мен - имам опит с тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Oxide Преглед на мнение
                          Закарването на джипа в оторизиран сервиз на Нисан - дали ще хвърли някаква яснота?
                          Ще трябва да звъннеш и да питаш. Можеш да си запишеш VIN номера на джипа и серийния номер на двигателя и евентуално да се провери оригинално на тоя VIN номер дали отговаря тоя двигател. Ама звънни и питай по-добре, че всяка марка си има специфики.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                            Виж как защитавам и не плюя ЛР бе .Веднъж да сте направили джип който да става за определена цел
                            Аз да не съм на заплата при тех бре!
                            Макар и да не съм - ще черпя следващият път кат се засечем некъде
                            Щот е убаво понякога, дори и тук, на бялото да се казва бяло

Коментар

Нисан Патрул дълга база GR Y60, при повече късмет около 95-96-та може и да има с клима. Голям параход, два твърди моста + блокаж, място, достатъчно за посочения багаж и проби, както и за двамата пътника. С добри гуми и малко грижи ще ти върши работа.

Коментар

Мама сте си тракали! Ей..!!! За Дифендера или хубаво или нищо! Доказана машина във времето и може би единствената конструирана специално за целта, за която се ползва обикновено (извън асфалта)! Аз бих си закупил, без да се замисля, при условие, че е с възможно най-големия и мощен бензинов или дизелов мотор... За мястото отпред - лекува се!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X