Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pathfinder vs. Discovery 3

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Pathfinder vs. Discovery 3

    Здравейте,

    Опитвам се да избера 4х4 за дълги пътувания, лек офроуд и качвания по снежни и кални пътища. Изключително много се колебая между Pathfinder 2.5dci от 2007 след фейслифта и Discovery 3 2.7. Сигурен съм, че за моите нужди и двата автомобила ще са достатъчно пригодни.
    Отдавна искам да си взема Land Rover но се опасявам от разходите за поддръжка и местата за сервиз. Pathfinder много ми допада но се притеснявам от Испанската сглобка и здравината на автомобила след многогодишна експлоатация. Също така от мои приятели знам че новите офроъдъри не са така добри както по-старите модели.

    Нужнен ми е съвет по няколко важни въпроса.
    - Кой от двата джипа е по-надежден и с по малко дефекти?
    - За коя от марките има по-добър сервиз и резервни части в София?
    - Кой от двата е по-евтин за поддръжка ако изобщо има нещо евтино в този клас автомобили?

    Тъй като това ще е първата ми кола 4х4 приемам всички съвети и мнения ЗА и ПРОТИВ двата модела.

  • #2
    От: Pathfinder vs. Discovery

    Здравей ! Дискавърито във всичките случаи е по-добро - за офроуд , по-евтини части , по-евтин данък (на Патфайндъра данъка знаеш ли колко е ? Ако не знаеш по-добре да не ти казвам ) . И двете марки имат добри сервизи в София - то в София всичко има . И със Патфайндър-а няма да сбъркаш ако го купиш , но по-доброто за теб е Дискавърито .
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

    Коментар


    • #3
      От: Pathfinder vs. Discovery

      Колега TLC23, напълно съм съгласен с теб за диското но погледни, че колегата пита за диско 3 с 2.7 мотор. Тогава май данъка на патфайндъра ще е наполовина/ при положение, че мОТО-пфу продава базовия модел на цена малко над 100К/ при цена на диско 4 в UK 30 350 паунда, докато патфайндера е 68К в българия. Говоря разбирасе за чисто нови автомобили иначе истината е да се купува от ЕС защото тук на много малко търговци можеш да имаш доверие...Успех на колегата.

      Коментар


      • #4
        От: Pathfinder vs. Discovery

        Много благодаря за бързият отговор. Искам да попитам за данък МПС ли става въпрос? Там не би трябвало да има голяма разлика между двата тъй като няма голяма разлика в конските сили. От това което съм чел Discovery е по-доброто 4х4. Това което не знам за него е колко е здраво? Също така съм чувал, че Мото Фоае са много зле с резервните части. Има ли достатъчно варианти за оригинални резервни части?

        Коментар


        • #5
          От: Pathfinder vs. Discovery 3

          Правилно си се ориентирал, а освен мото-фое можеш да си купуваш части и от Дару. Вторите вече са нормален сервиз (не са официални представители) и цените са им доста по-ниски от на мото-фое.
          А и се занимават доста години с ЛР и си разбират работата.
          Ако пък обичаш сам да си отстраняваш проблемите - английските сайтове предлагат всичко на брутално ниски цени и доставката не я чакаш с месеци, а само седмица - нещо, с което не-английските марки няма как да се похвалят.
          Много още може да се приказва за предимствата на ЛР, но не мисля, че е нужно да те убеждаваме - ти сам си стигнал до правилният избор
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X