Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СУВ на метан до 15 лв./100 извънградско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СУВ на метан до 15 лв./100 извънградско

Аз бих казал,разни хора разни идеали.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Бегачки, ама да харчат колкото Пежо 106 1000 кубика и частите им да са на цена като за Астра... А и да са 2-3 годишни, а да струват колкото 10 годишна Витара.... Е и аз искам таковО, ама нЕма. Съжалявам колега, ама темата стана за коша. Изясни си критериите и възможностите, за да не пишем глупости и празни приказки. Ако евтинията ти е приоритет, търси старо и масово. Ако искаш визия и лукс, забравяш за евтиното. Горивото е най-малкото перо в разходите там.

Извинявам се за тоя неуместен коментар. Объркал съм темите явно...
      Добре нека да изясним приоритетите.
      1. Не се търси проходимост няма да влиза по нивите, но ще ходи зимата по недопочистената асфалтова мрежа.
      2. Възможностите ми не са големи но не са и много малки, бих дал около 20000 лв заедно с метановата инсталация
      3. Няма да се кара градско - предимно дълги разтояния около 30-50000 км годишно
      4. Не се търси бегачка - да върви нормално и да изпреварва бавните натоварен с 4-5 души и климатик
      5. Да минава 250 км с едно зареждане на метан и да има място за багажа на тези 4-5-мата (може и на покрива)
      6. Не се търси визия и лукс по скоро надеждност (моделите цитирани по горе в темата са засега най логичното до което съм стигнал - просто няма избор на бензинови СУВ на пазара и това е)
      7. Днес смених маслото, свещите, въздушен филтър и филтър купе на лекия си автомобил - 140 лева за частите закупени от Каргоекспрес. За СУВ-а бих дал до 500 лв. за същото
      8. Бегли спомени за цена на предни дискове на автомобила неоригинални 2 бр. 150 лв. - за СУВ-а бих дал до 300 лв. за същото
      9. Гумите ми на лекия автомобил струват 150-200 лв. едната - за СУВ-а бих дал до 500 лв. едната
      10. Годишния ми данък е 44 лв. (регистриран като 90 к.с.) -за СУВ-а бих дал до 300 лв.
      11. Гражданска отговорност 168 лв. / Автокаско 300 лв. -за СУВ-а бих дал до 1000 лв. общо

Поздрави и Благодаря за мненията
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Добре нека да изясним приоритетите.
        1. Не се търси проходимост няма да влиза по нивите, но ще ходи зимата по недопочистената асфалтова мрежа.
        2. Възможностите ми не са големи но не са и много малки, бих дал около 20000 лв заедно с метановата инсталация
        3. Няма да се кара градско - предимно дълги разтояния около 30-50000 км годишно
        4. Не се търси бегачка - да върви нормално и да изпреварва бавните натоварен с 4-5 души и климатик
        5. Да минава 250 км с едно зареждане на метан и да има място за багажа на тези 4-5-мата (може и на покрива)
        6. Не се търси визия и лукс по скоро надеждност (моделите цитирани по горе в темата са засега най логичното до което съм стигнал - просто няма избор на бензинови СУВ на пазара и това е)
        7. Днес смених маслото, свещите, въздушен филтър и филтър купе на лекия си автомобил - 140 лева за частите закупени от Каргоекспрес. За СУВ-а бих дал до 500 лв. за същото
        8. Бегли спомени за цена на предни дискове на автомобила неоригинални 2 бр. 150 лв. - за СУВ-а бих дал до 300 лв. за същото
        9. Гумите ми на лекия автомобил струват 150-200 лв. едната - за СУВ-а бих дал до 500 лв. едната
        10. Годишния ми данък е 44 лв. (регистриран като 90 к.с.) -за СУВ-а бих дал до 300 лв.
        11. Гражданска отговорност 168 лв. / Автокаско 300 лв. -за СУВ-а бих дал до 1000 лв. общо

Поздрави и Благодаря за мненията
        1. Евтин джип който ще го караш около месец годишно.
        2 за рестото от 15000 отвори нещо и създай поне едно работно място
        3 Виж т.1 нещо с малко по-мощен двигател
        4 Виж т.1 нещо с малко по-мощен двигател
        5 Дълга база
        6 Като си купиш и нещо ако се счупи ще ти срине бюджета.
        7 Значи караш що годе ново опелче. Цените на "онея" не се раличават много-много за тези консумативи.
        8 За Мерц Р -класа 4 диска са 2000лв. -това лято "Балканстар", не аз
        9 Варна е с най-скъпите данъци -очаквай, ако не е омагьосана годината или киловатите в талона -7-900лв.
        10 Около 250 лв.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

e, щом е такава работата, огледай гамата на Субару, то за това е направено, за непочистени пътища / и са само бензин/

Коментар

И аз мисля, че сумите, които си предвидил за консумативи за избраните от теб СУВ са силно оптимистични. Само смяна на масло и филтри в автомата ще надхвърли сумата в някой специализиран сервиз.
            TR-60SN PORSCHE CAYENNE TURBO S 2008- 4.8 - 359.00 лв с ДДС;
            6 HP-26 PORSCHE CAYENNE 3.2, 4.5L 2002-06 - 448.00 лв с ДДС;
            TR-60SN VW TOAREG 2004 3.2;3.6;4.2;5.0;3.0TDI - 359.00 лв с ДДС
            Цитата е от ценовата листа на общоизвестен такъв....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Пак казвам Гранд Чероки 5,2, отоговаря на всичко което искаш + че става и за по-тежки изпълнения, а цените са доста надолу, от предвидените ти за поддръжка и първоначална инвестиция.

Коментар

Колко струва обслужването на следните:
                1. MB МЛ320 M112 E32 V6 -218 к.с.
                2. VW Touareg 3.2 V6 - 220 к.с.
                3. Porsche Cayenne 3.2 VR6 - 250 к.с.
                Здравей,

С тези три сувчета само като ви "намигне" късмета и цените започват от 1000лв. нагоре.. от изброените смело махате 1 и 2, а за 3 като влезете в сервиза за цени не питате, само оставяте смирено картата иначе ще ви се смеят до припадък все пак кайена е гъзарска машина и някак не върви да питаш "това колко струва?" и да търсиш части ментета ( ако изобщо има такива) и т.н. Това което искам да ви кажа е че тези машини са за хора, които не смятат с калкулатора

Моето предложение е да прегледате субару (оутбек, форестър), тойота (ланд крузер, рав, 4рънър) мицубиши паджеро и т.н. все японци.. избора е огромен

Пиша като човек притежавал /и все още някои/ само немски автомобили и то някой от най-висок клас и видях качеството какво е, видях глупавите решения /за да е по евтино производството/ при марки които парадират за качество и традиций и т.н. простотии... ако ще е немец само и единствено Порше или стар Мерцедес всичко друго е конпромис..

Поздрави и успех!
                Real Recognize Real

Коментар

колега поразгледай американките
                  бол голями бенз. двигатели които и след скопяването с метана ще имат сила
                  влизат ти в бюджета,даже и за почерпка остава
                  от към екстри и простор нито кайена нито големио голф им отстъпват даже на против.
                  Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    e, щом е такава работата, огледай гамата на Субару, то за това е направено, за непочистени пътища / и са само бензин/
                    Карам Вектра Б комби с максимално големи гуми 15-ки - повярвай ми клиренса ми е почти като на последните Аутбек и Форестер.
                    Искам нещо по високо и по СУВ-есто.
                    Не че не слизам лятото с Вектрата до рибарския плаж на с. Близнаци - Варненци знаят какъв е пътя.
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                      Здравей,
                      Моето предложение е да прегледате субару (оутбек, форестър), тойота (ланд крузер, рав, 4рънър) мицубиши паджеро и т.н. все японци.. избора е огромен
                      Поздрави и успех!
                      За Субару споменах по горе
                      Тойота единствено Ленд Круизер ми допада, но бензиновите дълги бази не са много на пазара.
                      Паджеро 3.5 е добра идея, не че ги има много на пазара ДБ. Не виждам някой да ги кара на метан?
                      VW Golf VI variant

Коментар

Аутлендър с газов инжекцион, с 15лв изминавам 120км извънградско при сегашните цени на газта. Бутилката е на мястото на резервната гума, общ пробег на газ над 300км смесено каране, 2/3 извън (икономично шофиране - до 100км макс. скорост) и 1/3 в града. Побира около 36л газ.

Коментар

Карам Вектра Б комби с максимално големи гуми 15-ки - повярвай ми клиренса ми е почти като на последните Аутбек и Форестер.

ами......... успех!

но все пак провери колко е клиренса на мечтаните СУВ-ове, да не останеш изненадан

Коментар

На Туарега клиренса е колкото на "надървен" сутерен ксара

Коментар

На Туарега клиренса е колкото на "надървен" сутерен ксара
                              Може би имаш предвид "Ксантия",те са с пневматично окачване.
                              0884 987 137
                              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Така стоя си тази вечер обикалям в немското мобиле и преосмислям приоритетите си.
                                Погледа ми се спря на следните:
                                1. Опел Фронтера ДБ 3.2 2000 г.
                                + разпространен модел вероятно с по масови и евтини части все пак е Опел, бавни скорости
                                - парт тайм, олд фешън визия, най стар от посочените
                                2. Сузуки Гранд Витара ХЛ-7 2002 г.
                                + японска марка - предполага се по качествен и нечуплив, бавни скорости
                                - японска марка - предполага се по скъпи части, парт тайм
                                3. Джип Гранд Чероки 4.0 2002 г.
                                + не знам с коя раздатка е точно, но може да се кара на 2WD - евентуална икономия на гориво, по големи офроуд възможности (не че се търси но е добре да има), фул тайм 4х4, много екстри стандартно, бавни скорости
                                - американска сглобка /предполагам интериор от скърцащи пластмаси, много екстри стандартно
                                4. Мерцедес Бенц МЛ 350 2004 г.
                                + мотора го дават по добър и по икономичен от 320 (а той е достатъчно добър), последните години на W163 предполага най високо качество на изработка, фул тайм 4х4, бавни скорости
                                - цените на подръжката ще са по високи - нали е МБ, нестабилен в завои (трябва да покарам и да преценя според моя стил каране дали ми е добре)

Та това са дилемите ми тази вечер
                                Следващата ми стъпка е да намеря и покарам горните модели за да имам база за сравнение.
                                Поздрави и Благодаря за вниманието
                                VW Golf VI variant

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X