Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада НИВА с 3 или 5 врати?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лада НИВА с 3 или 5 врати?

На мен с една уж поддържана Нива ми се разказа играта от дребни до средни - но пък непрекъснати - проблеми и ремонти. Продадох я с леко свито сърце, че купувачът ми беше познат, но много я искаше (как няма да я иска, като цената й беше около 1/3 от всичко вложено в покупка и ремонти). След година и нещо ме среща нахилен - "Брат, по тая Нива не съм пипнал нищо, откак я купих!". До късмет ли е, аз ли бях вече оправил всичко по нея, или разбиранията му са други, не знам. Знам само, че втори път такова нещо не взимам.

Борис Димитров ако още си чете темата и още иска Нива - сетих се, че единият от нашите монтьори в София продаваше своята. 1.7 къса база, по спомени беше на малко години, правил я е като за себе си. За информация и цена звъни на него: 0898 659 828, Вальо.

Успех!
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от hhh355 Преглед на мнение
      Направо съм изумен от проходимоста на нивата като падна дебелия сняг просто си карах където си поискам а имаше към 50- 60см.
      А какво различно от Нива си карал, че си така ''изумен'' ?
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Нямам много личен опит с Нива, освен за кратко с една служебна, от старите - 1.6 карбуратор, но все пак да попитам:
        Новите Chevrolet - Niva 1.7 са с променен дизайн, купе с 4 врати, но същевременно не изглеждащо, като с присадена задна част. Двигателите са с MPI - многоточково впръскване на горивото, салонът е с доста по-богато обзавеждане и т.н. Та, те как са като механика, ходова част и трансмисия, двигател? Пак ли са така шумни, с качеството на сглобката и вложените части как са, често ли дават дефекти? С ръждата имат ли същите проблеми и антикорозионното покритие и обработката на кухините и шевовете при тях по-добро ли е? Питам, защото гледам, че такава може да се намери на цена от 5 - 6 хил. лева - 2004г. и ако е по-читава, може би тя би била решението на въпроса на колегата.

Поздрави!
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Не съм карал такова чудо, но преди години се появиха масово, след месеци изчезнаха, като единствената която съм виждал и виждам е след тунела Люлин веднааг в дясно и пак веднага в дясно седи и се продава от 2г има няма. Знам че на една и се облегнах на фабричния бул бар и го откъртих, беше хванат с 4 рапидки 5-6 бона колега може да се намери какво ли не по-хубаво от това, лично мое мнение че старата Нива е по-добра от това или по-малко скапана

Коментар

Аз точно днес гледах една такава 2004г./явно от първите за модела/, която се продаваше. Изглеждаше прилично, поне отвън и беше на цена 6хил. и нещо. Затова питам за мнение. Може някой колега тук във форума да е имал или да е карал от този модел и да сподели опит. Гледам, че един познат от доста време кара служебна такава, но бронирана - инкасо на една банка. Но не споделям какво е неговото мнение, защото там има преработки и теглото е съвсем различно от стандартното за колата. От друга страна - тази всеки ден е на път, независимо от атмосферните условия и разчитат на нея.

Коментар

Разчитат на нея, щото това имат. И аз снощи разчитах на такава в Драгалевци. Сутринта като слизах се разгъвах като дърводелски метър, а не съм от големите. Отделно, че докато се движех не си чувах радиостанцията, хем комутатора ми е на рамото. Но да залитаме повече в ЗА и ПРОТИВ е безсмислено. Всеки сам си решава дали го устройва.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Шевинивата се появи, когато в завода върлуваха американците. Според бизнесмоделът им, цената трябваше да е колкото може по-висока, най-най-високата, която човек изобщо някак може да прочете, +10 долара отгоре, така че да се принуди да вземе заем, и -2 долара, един вид отстъпка, така че да лапне куката. Което и изяде главата и на колата, и на пиндостанците в Русия, понеже в крайна сметка за тия и други номера, просто им взеха акциите, и ги изгониха с ритници.

Конструктивно тая кола е собствено първоначалния проект, и всичко там е много правилно, освен цената. Това което светът познава като "Нива", е силно скопен вариант, който е отишъл на конвеера заради нямане на пари, уж временно, и така - до днес.

Коментар

Значи все пак тази "Шевинива" е по-добра от старата. Предвид това, че в нея има повече неща, които създават комфорт, нова визия и т.н. А важните неща, като трансмисия, окачване, антикорозионно покритие и обработка как са при нея?

Коментар

Моето мнение съвпада с това на колегите, които те съветват да се замислиш сериозно над този избор. И аз имах Нива. Купих я на 3г. и 60000 км. Ремонтите бяха постоянни и ако не те влече монтьорството... Иначе определено има и положителни неща в този автомобил. Ако твърдо си решил да купуваш Нива, моя съвет е да не се хвърляш на по-нова, на малко км. От по-старите, а и тези внос от зап. европа има по-достойни на по-добри цени. Е избора си е твой. Успех!!!
                    SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                    УАЗ

Коментар

Колеги,вече направих избора,мерси за мненията и съветите.Взех нива с три врати 2003г.
                      Минах през сервиза на лада-покупката излезе доста сполучлива-освен лагер,жило на ръчната и леко пукнатото табло колата е окей.За двете седмици които я карам съм доволен-мислех че ще е по шумна и повече ще друса,но е добре.Мотора също е добре.Благодаря и поздрави.

Коментар

Честито!
                        Публикувайте отговор

Коментар

Честито и успех!
                          SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                          УАЗ

Коментар

Честито, колега!!
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Честити и безаварийно!
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Честито и много безаварийни!
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X