Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 кое да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 кое да избера?

Колеги изчетох доста от мненията Ви по въпроса но все още не мога да взема решение ,какъв джип да избера.Знам че основния въпрос е -за какво ще го използувам? Отговора е типично по български - за всичко. Повече градско ,малко извън градско , ходене до село по кални пътища и сняг,понякога и рибарски истории.Изискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци и т.н. Знам че изискванията са противоречиви ,но все пак ще се радвам да прочета мнението Ви. Бюджета е до 7000 лева. Марките към които съм се насочил са Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 Kia Sportage . Ще се радвам ако посочите и други марки и модели и споделите мнението си. Не ми е много ясна и системата на задвижване 4x4 макар че доста съм чел по въпроса . Очаквам отговори и съвети от любители и професионалисти .

От: Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 кое да избера?

Първоначално публикуван от da4 Преглед на мнение
    Изискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци и т.н. Знам че изискванията са противоречиви ,но все пак ще се радвам да прочета мнението Ви. Бюджета е до 7000 лева. Не ми е много ясна и системата на задвижване 4x4 макар че доста съм чел по въпроса . Очаквам отговори и съвети от любители и професионалисти .
    Аз такъв,джип(сув) не знам да има!
    А за задвижването,има доста изписано в форума.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
      Аз такъв,джип(сув) не знам да има!
      А за задвижването,има доста изписано в форума.
      То на всички е ясно, че такъв дзвер нема, ама се търси все още.
      Аз, за сега, съм се спрял на това от подписа.

Коментар

От Хондата имам лични впечатления, много здрав и приятен автомобил. Но не е джип!
        VARADERO SD2

Коментар

Хонда ЦРВ най добре се вписва за нуждите ти колега ,щом няма да скачаш в гората,надеждна здрава кола(не джип както и колегата горе спомена) и има доста обемен багажник . Успех !
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Всяка от тия коли ще ти върши работа
            Като 4х4 са съвсем различни.
            Витарата е най-близо до понятието "джип" и ако действително няма да ходиш в гората често, точно тя не ти трябва. Защото през повечето време ще имаш високо комби със задно предаване
            Хондата е най-близо до "висока лека кола с предно и при приплъзване включва задното"
            Тойотата е с постоянно 4х4, има и блокаж на централния диференциал.
            И според мен за тия цели е разумния компромис от проходимост, возия, здравина и разход

Но разбира се висичко е субективно, за теб може и друг да е разумния избор

Коментар

Първоначално публикуван от da4 Преглед на мнение
              "... градско ,малко извън градско , ходене до село по кални пътища и сняг,понякога и рибарски истории.Изискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци... ."
              Колега, и аз до скоро се двоумях по същия въпрос, но след малко четене и ръчкане из интернет и форума, стигнах до извода че за мен е Сузуки Витара дълга база (все още не съм я купил, но скоро ще стане, а пък аз планирам и малко повечко офроуд де). Избора на модели бе абсолютно същият като твоя. Моя съвет е ако можеш да покараш някои от посочените автомобили то самият автомобил ще те избере!

Коментар

За нуждите, за които ще се използват дадените всъдеходи( щото не са много джипки) най - подходяща е Honda CRV. Добър и здрав двигател с доста тяга. Вярно, системата за двойно задвижване е доста пасивна, но се компенсира с други неща като разхода на гориво - допостимо малък за автомобил от този клас и с такъв двигател. Иначе съм съгласен че Витарата е най - джип, ама лично мен не ме трогва с външен вид, интериор и в пр. Рав 4 ако става въпрос за 1 поколение, защото в посочения бюджет 2-то не попада нямам мнение, но мисля, че отстъпва на другите.

Коментар

Колега da4, какво стана с избора?
                  Питам защото и аз съм пред същата дилема, но за момента предпочитанията ми клонят към Хондата! Сега остава да намеря някой по запазен екземпляр

Коментар

Аз също бях пред такавадилема, но Хондата се оказа с доста по ниска цена и вече 3г. /две зими/ карам Хонда CRV вкарана отАнглия. Страшно сам доволен отХондата и като возия е комфортна и като разход на газ ми гори 11-12 със 130-140надълго, не сам правил нищо освен окачване веднъж за като я купих и ми струвашеоколо 500 лв със смяна на ремъци, ролки,филтри....и работа.След това самосменям масло и филтри.Ниският разход на гориво идва от това, че през цялото време е само с предно, а не постоянно 4х4 . Когато превъртят предните автоматично се включват задните и няма никакъв проблем. В лед в сняг си излизам като пич, спирам тръгвам няма никакви грижи.Висока е и нямам и проблеми и с коловозите. Мисля, че такава хондичка ще ти върши перфектна работа. Нисък разход на гориво, добра проходимост и добро поведение на асфалт.Това е от мен.
                    Успех в избора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X