Колеги изчетох доста от мненията Ви по въпроса но все още не мога да взема решение ,какъв джип да избера.Знам че основния въпрос е -за какво ще го използувам? Отговора е типично по български - за всичко. Повече градско ,малко извън градско , ходене до село по кални пътища и сняг,понякога и рибарски истории.Изискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци и т.н. Знам че изискванията са противоречиви ,но все пак ще се радвам да прочета мнението Ви. Бюджета е до 7000 лева. Марките към които съм се насочил са Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 Kia Sportage . Ще се радвам ако посочите и други марки и модели и споделите мнението си. Не ми е много ясна и системата на задвижване 4x4 макар че доста съм чел по въпроса . Очаквам отговори и съвети от любители и професионалисти .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 кое да избера?
Свий
X
-
От: Honda crv Suzuki Grand vitara Toyota Rav4 кое да избера?
Първоначално публикуван от da4 Преглед на мнениеИзискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци и т.н. Знам че изискванията са противоречиви ,но все пак ще се радвам да прочета мнението Ви. Бюджета е до 7000 лева. Не ми е много ясна и системата на задвижване 4x4 макар че доста съм чел по въпроса . Очаквам отговори и съвети от любители и професионалисти .
А за задвижването,има доста изписано в форума.0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
-
Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнениеАз такъв,джип(сув) не знам да има!
А за задвижването,има доста изписано в форума.
Аз, за сега, съм се спрял на това от подписа.
Коментар
-
Всяка от тия коли ще ти върши работа
Като 4х4 са съвсем различни.
Витарата е най-близо до понятието "джип" и ако действително няма да ходиш в гората често, точно тя не ти трябва. Защото през повечето време ще имаш високо комби със задно предаване
Хондата е най-близо до "висока лека кола с предно и при приплъзване включва задното"
Тойотата е с постоянно 4х4, има и блокаж на централния диференциал.
И според мен за тия цели е разумния компромис от проходимост, возия, здравина и разход
Но разбира се висичко е субективно, за теб може и друг да е разумния избор
Коментар
-
Първоначално публикуван от da4 Преглед на мнение"... градско ,малко извън градско , ходене до село по кални пътища и сняг,понякога и рибарски истории.Изискванията са да харчи малко,съобразявайки се с ненормалните цени на горивата , да е просторен,лесно и евтино да се поддържа,годишни данъци... ."
Коментар
-
За нуждите, за които ще се използват дадените всъдеходи( щото не са много джипки) най - подходяща е Honda CRV. Добър и здрав двигател с доста тяга. Вярно, системата за двойно задвижване е доста пасивна, но се компенсира с други неща като разхода на гориво - допостимо малък за автомобил от този клас и с такъв двигател. Иначе съм съгласен че Витарата е най - джип, ама лично мен не ме трогва с външен вид, интериор и в пр. Рав 4 ако става въпрос за 1 поколение, защото в посочения бюджет 2-то не попада нямам мнение, но мисля, че отстъпва на другите.
Коментар
-
Аз също бях пред такавадилема, но Хондата се оказа с доста по ниска цена и вече 3г. /две зими/ карам Хонда CRV вкарана отАнглия. Страшно сам доволен отХондата и като возия е комфортна и като разход на газ ми гори 11-12 със 130-140надълго, не сам правил нищо освен окачване веднъж за като я купих и ми струвашеоколо 500 лв със смяна на ремъци, ролки,филтри....и работа.След това самосменям масло и филтри.Ниският разход на гориво идва от това, че през цялото време е само с предно, а не постоянно 4х4 . Когато превъртят предните автоматично се включват задните и няма никакъв проблем. В лед в сняг си излизам като пич, спирам тръгвам няма никакви грижи.Висока е и нямам и проблеми и с коловозите. Мисля, че такава хондичка ще ти върши перфектна работа. Нисък разход на гориво, добра проходимост и добро поведение на асфалт.Това е от мен.
Успех в избора
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар