Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара или Ленд Круизър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Витара или Ленд Круизър

Първото което ще кажете след като видите заглавието на темата е, че двата автомобила са коренно различни и няма какво да ги срвнявам. По принцип е така и все пак съм изправен пред тази дилема.Значи към момента имаме Самурай, с който се придвижваме до вилата на около 30 км от града. Карам го и в града когато жена ми е взела колата. Иначе имаме семеен автомобил (Киа Каренс), който за момента ни устройва като комфорт и разходи. Проблема е, че Самурая не е комфортен за по-дълги пътувания и когато се налагат такива, например при зимни условия, може да се наложи и слагане на вериги, т.е. 4х4 е необходимо.
    Първоначално се бяхме спрели на Гранд Витара 2006г., 2.0 бензин, дълга, като естествена еволюция на Самурая. Т.е. има сходна проходимост, но има и комфорт и евентуално може да замени семейния лек автомобил и Самурая. След разглеждане на наличните оферти в мобиле.бг и един тест драйв в Миркат, се установи, че необходимата сума за Витара е около 20 хил. лв. От тази позиция започнах да си мисля, че за тия пари може да се намери Тойота Лендкруизър, но малко по-стара. А Витарата спрямо Лендкруизъра ще бъде компромис по отношение на проходимост, надежност и комфорт в името на по-нисък разход и цена за закупуване. В тоя ред на мисли подреждам предимствата и недостатаците на двата модела:
    Гранд Витара
    + по-ниска цена за закупуване
    + по-нисък разход на гориво предвид възможната газификация
    Лендкруизър
    + марката Тойота, надежност
    + по-добра проходимост
    - по-висока цена
    - по-висок разход на гориво (лв./км)
    Моля, за Вашите мнения и коментари. Днес тествах и един Лендкруизър от обявата по-долу. Доколкото разбрах от огледа, двигателя е атмосферен дизел 3000 куб. и според обявата е 100 к.с. При настъпване на газта реагира мудно, както и може да се очаква предвид масата на автомобила. Интересното за мен беше, че е с парт-тайм раздатка, т.е. има само задно, 4х4 бързи, 4х4 бавни и неутрално положение. Няма ABS, ЕSP и др. подобни. Няма и въздушни възглавници, климатика е ръчен, което са минуси. Интересно ми е как ще бъде на магистрала и каква скорост ще е нормална за този мотор? Всъщност това е по стар модел автомобил в купе на 120-ка. И дали си струва в сравнение с Гранд Витара на същата възраст с ABS, климатроник, възглавници, фабрично стерео и газов инжекцион.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Жоро; 26-02-12, 22:15.
    По-добре късно, отколкото по-късно.

От: Гранд Витара или Ленд Круизър

Гласувам за ТЛК-то, но не това от обявата.
    Или е грешка, или е някакъв "пришълец" от друг континент/много е ситно и не прочетох/.
    Във всички случаи не е мудна, която и да е масова за България ТЛК на тази възраст.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

За около 20-22к можеш да си купиш TLK100,която е несравнима с тази от обявата,а и с повечето джипове на пазара.А за витарата...на латински сигурно ще звучи така: testiculi naturalum est...Въобще не се заглеждай в нея,щом можеш да си купиш ландкруизър.
      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
      Най-добрият ром е студеният ром!
      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

От запитването ти колега, имам чувството, че ще се кара 80-90% на асфалт - ако е така то по-добре ще е според мен да вземеш гранд витарата, щото ще имаш значително по-нов и луксозен автомобил и като караш градско или междуградско ще ти е доста по-приятен пътя /по-лесна за паркиране, по-динамична и т.н./. Разходите също ще са ти по-малко /гориво, части и т.н./ Ако избора беше между двете, ама от една и също година производство - то тогава е ясно, че избора ще падне върху тойотата. Успех в избора все пак!

Коментар

А Паджеро 3.2 DiD като по - евтина ( или по- нова) алтернатива на ТЛК?

Коментар

Аз съм за Тойота Лендкрузер 120 твърдо.По голяма ,по комфортна,разхода не е кой знае какъв даже да не кажа и приличен.Човек като се качи на голям джип не иска да си помисли за по малък.Живи и здрави следващият джип ще е такъв.ТЛК 100 е ок,но все пак се търси и икономичност с тези цени на горивото.
            Последно редактирано от masagero; 27-02-12, 13:22.

Коментар

къде има хора 120ка за 20 бона? То е ясно че няма вобще база за сравнение м/у витара и ТЛК, ама за 20 бона 120ка не виждам как ще се намери, то ако се гледа из обявите сносна 120ка и за 30 нямада не казвам че и за 40 трудно се намира хубава. Лично аз мисля че 90ка за под 20 е много по-добре от витара за 20. Това от обявата ми е чудно от къде е докарано, колега ела да ти дам да караш 120ка истинска и тежко му на бюджета на фамилията докато не събереш още пара за ТЛК120ка, 100% няма да помислиш за друго. Сериозен съм ела да покараш, не си я продавам, но ще ти дам да сравниш. Ама верно колеги от къде е тая 120ка от обявата? има ли парно тая кола?

Коментар

Малко уточнение - не съм казал, че Витарата е за 20хил. и Тойотата също. Въпросът е дали ~10хил. повече си струват за Тойота. Както и последващите разходи. При сегашните цени на горивата грубо Витарата на газ/бензин ще е около 15 лв./100км, а Тойотата е около 30 лв./100 км

А мисля, че за 30хил. лв. все ще се намери 120ка. Но дали да се хвърлям у дълбокото?

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                има ли парно тая кола?
                Имаше парно и то яко! И климатик има.
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

И аз си мислех за 120ка, ама като за втора кола, парите ми се струват прекалено много. По мнението на познати, притежаващи споменатото возило, си струвала всяка стотинка. Въпроса е дали ти се дават толкова стотинки А и избора е крйно ограничен- не си ги продават хората.
                  според мен Витара с автоматик не взимай. Аз лично, бях потресен от "вървенето" и.

Коментар

Колега и над 10 си струват отгоре за 120ка. Витарата няма как да е на газ 15лв ако не е на метан. 120ката и под 30лв дава, последно с 100лв нафта с ДДС 380км 50/50 градско/ извънградско, като се прибира ДДСто, събота заминавам за немско ще ви кажа на дълго при 130 колко ще даде, ама тва друга тема. Питах те за парното защото се появяват екземпляри за Африка без парно, подгревни свещи и т.н. 120ка за 30 бона с много късмет можеш да намериш, задължително автомат и цивилна версия и тотално гледане на всичко, защото 120ка се продава рядко, или ако си е купил човека 150ка да кажем или ако е фалирал или ако има сериозен проблем Хубава и изгодна 120ка може да се намери изгоряла от лизинг и евентуално в ТМ ауто, ама там с връзки изпадат хубавите. Ама пак ти казвам колега ела да покараш 120ката ми и няма да се двуомиш вобще какво да си купиш.

Коментар

Тази бялата беше моя. Отлична е. Изпълнението е хеви дюти. Двигателя е атмосферен 5Л. Резервоарът е 180литра. Окачването е по-високо и здраво. И километрите са и реални. Яде всякакво гориво и ще изкара един милион километра като нищо. На магистрала е шумна и бавна.

Коментар

+1 за ТЛК . Колега , щом знаеш , че няма база за сравнение между Тойота и Сузуки защо се чудиш ? Взимай Тойотата и бегай ! Ще знаеш , че имаш джип , за всичко . Гранд Витарата , ако трябва да оценявам проходимостта и по 10-балната система , то ще е най-много 3,4 (сега някои ще скочат , че не е така . В Троян видях доста Гранд Витари , закъсали там където минава Жигул , така че не ми казвайте , че са проходими) . Гранда е хубав джип , но за из пътя ! С ТЛК-то можеш да идеш и на Оф Роуд , и на разходка на излет , въобще навсякъде ! Няма какво да се чудиш , взимай Тойотата !
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Само да не ме анатемосат колегите от форума за предложението което ще направя но бих ти предложил да погледнеш Santa Fe 2,2 CRDI. Аз съм много доволен от него, возията е изключително мека за джип, разхода при 130 км/ч е 7л. А за 30 000 лв ще получиш автомобил 2008г с DVD TV навигация камера за обратно виждане и всичко останало което се сетиш. И в интерес на истината има задоволително 4х4

Коментар

Първоначално публикуван от dedko Преглед на мнение
                            Само да не ме анатемосат колегите от форума за предложението което ще направя но бих ти предложил да погледнеш Santa Fe 2,2 CRDI. Аз съм много доволен от него, возията е изключително мека за джип, разхода при 130 км/ч е 7л. А за 30 000 лв ще получиш автомобил 2008г с DVD TV навигация камера за обратно виждане и всичко останало което се сетиш. И в интерес на истината има задоволително 4х4
                            Предложението ти наистина е добро и разумно. За мен 4Х4-то на Санта Фе-то не е задоволително, но това си е индивидуално. Съгласен съм с всичко останало, което си написал. Според мен към момента корейските автомобили предлагат най-добро съотношеие цена/качество.
                            Според мен Киа е с малко по задоволително 4Х4, но е по-малко СУВ, отколкото Хюндая.
                            Може да видиш Соренто или Мохаве.
                            Последно редактирано от TLC14; 05-03-12, 23:54.

Коментар

Колега,
                              от написното по горе оставам с впечатлението, че си готов да платиш до 30000 лв за Тойота ЛК. За мен това са много пари.
                              Ако Витарата е с около 10000 лв по-евтина, то от същия ценови клас има и други джипове, които не са по лоши от Сузуки Витара. Например Мерцедес 300ГД. Преди 4 години платих 20 хил за такъв, 1991г. къса база, модел 463 на 190 х.км., 3л двигател 6 цилидъра 113 кс. автоматична скоростна кутия, ABS, климатик, шибидак, фултайм, 3 блока и т.н. Разход извънградско около 12л., градско 12-14. Нямам оплаквания а и мисля, че е не по-малко здрав и проходим от Витарата. Осве това е по-мощен от описаната по-горе Тойота, фултайм е, има ABS и също понижаващи предавки. На всичкото отгоре формално 463 е модела, който е в прозводство. Що се отнася до частите, имаш резерв от 10хил лв. до цената на Тойотата. Освен това, едва ли Тойотата е правена за бедни хора.
                              Давам просто тема за размисъл на цена до 30 хил. лв.
                              Последно редактирано от Steven; 08-03-12, 00:15. Причина: грешно число

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X