Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero 3.0 v6 на метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi Pajero 3.0 v6 на метан

колеги реших да си взема този модел,и искам да му сложа метанов инжекцион,какво мислите по този въпрос,джипчето ми трябва предимно за градски условия и за лов,не мисля да го ползвам за офроуд,та въпроса ми е
    има ли сметка в това да се кара на метан ?
    бурзо ли ще се прецака двигателя?
    окачването ще издуржи ли бутилка 60 литра ?
    Че при тия цени на горивата не се издържа
    Благодаря предварително за вашите мнения

От: Mitsubishi Pajero 3.0 v6 на метан

здавей калега карам на метан 4рунер 3.0 v6, но не е инжекцон. Букилката ми е 100 литрова или това ще рече 17.5 кг. изминавам с нея приблизително около 150 км. Софийско градско каране и около 200 и малко км. на извънгртско прецени колко голяма голяма бутилка ще ти трябва на теб да не обигаляш вски ден рез метанстанцията. За сравнение ти казавам само че на пропан бутан ми харчеше 25/100. На градско не се усеща много загуба в мощноста на сам на вън ме мъчи малко, но и аз съм с обикновен изпарител всепак.

паздрави ,

Коментар

Re: От: Mitsubishi Pajero 3.0 v6 на метан

Първоначално публикуван от wotson Преглед на мнение
      здавей калега карам на метан 4рунер 3.0 v6, но не е инжекцон. Букилката ми е 100 литрова или това ще рече 17.5 кг. изминавам с нея приблизително около 150 км. Софийско градско каране и около 200 и малко км. на извънгртско прецени колко голяма голяма бутилка ще ти трябва на теб да не обигаляш вски ден рез метанстанцията. За сравнение ти казавам само че на пропан бутан ми харчеше 25/100. На градско не се усеща много загуба в мощноста на сам на вън ме мъчи малко, но и аз съм с обикновен изпарител всепак.

паздрави ,
      Колега имаш ли адванс процесор ?
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Колебая се каква метанова уредба да поставя на моята джипка и по точно дали има смисъл от метановия инжекцион (по-малко спадане на мощноста, по-нисък разход) или да заложа качествена обикновенна метанова уредба (ловато, ланди ренцо) с всичките я придружаващи джаджи ще бъде монтирано на паджеро спорт 3 литра бензин 177 коня.

Коментар

зависи колко караш,проверил ли си инжекциона колко $ е и колко км. трябва да изминеш докато почнеш да караш на далавера в сравнение с обикновенна метанова или с ГИ.
          според мен ако не минаваш повече от 20к км на година газовия инжекцион е за препочитане
          Pathfinder 4.0L

Коментар

Със сигурнос минавам доста повече от 20 000 км и затова съм решил твъдо метан разликата м/у инжекциона и обикновенния метан идва около 500-700 лв и от там идва колебанието ми дали има смисъл да се дават повечко парички ако мощноста не се различава а и разхода е сходен.

Коментар

Първоначално публикуван от injow Преглед на мнение
              Със сигурнос минавам доста повече от 20 000 км и затова съм решил твъдо метан разликата м/у инжекциона и обикновенния метан идва около 500-700 лв и от там идва колебанието ми дали има смисъл да се дават повечко парички ако мощноста не се различава а и разхода е сходен.
              Заслужава си , и на газ и на метан ГИ , повече върви и гори по-малко .

Коментар

Да кажа и аз какво се получи при мен монтирах на моето паджеро спорт метанов инжекцион АУТОГАЗ италански със 140 литра бутилки, без аванс процесор има разлика в мощноста но сега смятам да сложаи авансатора та се надявам да компенсира днякъде липсата на мощност в ниските обороти. Относно разхода градско(София) бензин 17/100(44лв/100) на метан 250 км с едно зареждане за 40 лв което дава 16 лв на 100 км
                Провисване на задната част с 4 см което смятам да коригирам с вече поръчани пружини Аиронман за повишен товар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X