Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ За Покупка на Джип до 30 000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ За Покупка на Джип до 30 000лв.

Първоначално публикуван от k0k0 Преглед на мнение
    Да де но за офф роуд дали става? Въпреки че това което написа за италия и мен би ме спряло повече от колкото автоматика. Но все пак не съм карал автоматик извън пътя и незнам как се държи. За това и автоматика ме спира.
    Има много изписано по темата най-добре ще е прочетете нарочната тема за да не се повтаряме. Автоматика има и своите предимства и своите недостатъци...А колкото д о TLC80 и добавянето и в списъка аз също бих го направил но не забравяйте че в сравнение с Granda TLC-то за същите пари ще е с много години по-рано произведена и е рядкост да намерите такава която да е на под 500 000 - 1 000 000км... Собствениците на TLC добре знаят какво имат и трудно се разделят с него... обикновено когато вече е момент за сериозни вложения... Повярвайте ми, проверено е...

Съвсем не казвам че един автомобил като е от Италия не може да е в добро състояние, но е малко вероятно... Като външност, салон и прочие автомобилите оттам обикновено са перфектни проблемът е че в Италия е скъпо регулярното обслужване и поради спецификите на данъчно облагане и прочие там излиза по-евтино автомобила да се кара без смяна на масло на дълги интервали...
    VPetrov.photography

Коментар

Друго също за което се колебая , дали джипа да се купи от България или от Германия ?

Коментар

А в случая на Гранд Черокито като е със заводско окачване как ще се държи на шосе задавам въпроса на кинекс най-вече. Но някой ако знае нещо да казва. Няма ли да вози по твърдо сигурно няма да може да се кара примерно със 140-150 км в час.

Коментар

TLC 80 4.2 TD това също е добро решение . Ще го вкарам в списъка както и по новата Toyota Land Cruiser Prado .

Kinex а колкото до Гранд Черокито , да същото гледах и на мен ми се вижда много запазено.
          Имал съм TLC 90 Prado d-4d , много хубава кола, но за извън пътя изобщо не може да се сравнява с 80-ката, която за мен е най-добрия джип дълга база, съчетаващ успешно най-много качества.
          Звуча много категоричен и пристрастен, но твърдо ти препоръчвам 80-ката. Просто легендарен автомобил, за комплексна употреба.

Коментар

Значи всичко се очертава около Toyota 80 или 90 . Остава въпроса на който никой все още не е отговорил от къде да се купи Джипката от България или Германия ?

Коментар

А в случая на Гранд Черокито като е със заводско окачване как ще се държи на шосе задавам въпроса на кинекс най-вече. Но някой ако знае нещо да казва. Няма ли да вози по твърдо сигурно няма да може да се кара примерно със 140-150 км в час.
              Иди покараи въпросното ГрандЧероки. После се опитаи да намериш Тойота която вози по-добре на пътя и извън него. Ако я намериш взимаи я. И 80ка съм имал.

Коментар

Значи всичко се очертава около Toyota 80 или 90 . Остава въпроса на който никой все още не е отговорил от къде да се купи Джипката от България или Германия ?
                От България,може и нов.ТЛК-120 също става,по-добре е от всички изброени

Коментар

Проблема е, че в България разчиташ основно на късмет. В Германия определено има по-голям избор, но трябва да знаеш че всеки по-старичък автомобил има проблем с изгниването. Там хората стриктно почистват зимно време улиците от снега, и съответно ламарините са подложени на атака от лугата или каквото друго ползват.

Коментар

Това е добър съвет. Най-добре е всеки сам да си прецени кое му харесва и кое не. На мен например въобще не ми харесва возията на Гранда и това е една от причините да нямаме в колекцията си и такова возило. Но това е чисто субективно възприятие което важи само за мен. По-горе kinex пише точно обратното... За мен Тойота 80 е образец на стоеж и возия. Отново субективно... Затова най-добре послушайте kinex и след като пробвате всичките възможности решете кое е това което ви харесва на ВАС!
                    VPetrov.photography

Коментар

Значи до сега не съм карал Чероки . И за това попитах дали с това заводско окачване (ъп кънтри) ще е ставбилно на шосе при по висока скорост. Но определено трябва да се пробва.

Коментар

Първоначално публикуван от inko Преглед на мнение
                        От България,може и нов.ТЛК-120 също става,по-добре е от всички изброени
                        Аз имам 120ка, страхотна кола е, но за извън пътя категорично не я препоръчвам.

Коментар

..Няма ли да вози по твърдо сигурно няма да може да се кара примерно със 140-150 км в час.
                          k0k0, реалистично погледнато, ако малко подготвиш колата за извън пътя (гуми, окаване, малко тегло в повече - брони, лебедка, багажник) е неразумно да се мисли за скорости от 140-150км./ч. на магистралата. За който и да е модел от всичките. Проверено е например, ТЛК 80 ги прави, друг е въпроса какъв е смисъла да бутам един въздух по шосето с 2-2.5т. желязо на 4 колела.

Относно закупуването на джип оттук или от Германия, според мен не трябва да има твърда формула, а по-скоро да се гледа конкретния(-ите) екземпляр(-и). Ако намериш добра кола тук, не е необходимо да се ходи до там. Купували сме няколко коли от Германия и трайното ми впечатление е, че добрите оферти се взимат (най-малкото капарират) в рамките на часове от пускането на обявата, най-много ден. Което значи, че трябва да си гъвкав в преговорите, да можеш да преведеш капаро веднага, да имаш хора на място за всичките логистики.

Последния личен пример е следния - намираме много добра оферта, която излиза в събота (това става около 01.05., когато понеделник и вторник бяха почивни дни тук в БГ). Намирам човек в Германия, който превежда значителен процент от сумата на колата като капаро за периода на почивните дни тук. Продавачите се свързват с моя човек и потвърждават, че превода е получен, аз се обаждам 1 ден по-късно за да уговоря кога и как отиваме да вземем колата, при което продавача казва - съжаляваме, да преведохте капарото, ноколата я продадохме. Ще ви го върнем. С всичко това искам да кажа, че и хората там вече са светнати на разни цаки (генерално според мен не-германците) и независимо, че си организирал всичко, ако някои на място даде 200-300евро отгоре, изпускаш. Разбира се има и изключения - например когато купувах моята 80-тка (продавачите бяха изключително коректни).

Успех!

Коментар

Значи до сега не съм карал Чероки . И за това попитах дали с това заводско окачване (ъп кънтри) ще е ставбилно на шосе при по висока скорост. Но определено трябва да се пробва.
                            Точно това ГРАНД чероки има в пъти по добро пътно поведение от моито и от други които съм карал. Ъп-кънти е изключително окачване. Меки пружини с твърди амортисьори. По високо е с 1.5см. Задницата за разлика от стандартното окачване е много по стабилна.

Коментар

Поради същите причини които изтъкна Яро, кола от чужбина повече няма да купя.

Коментар

Аз мисля, че с тая ТЛК 80-ка съвсем го шашнахте човека. Къде е Гранд Чероки и Паджеро 2001-2004 година, къде е 80-ка 90-92 година.

И въобще каквато и стойка да има и поведение 80-ката, това в никой случай не е излъскан полу паркетен джип за предимно движение по асфалт и леки оффроудчета. Мисля, че трябва задължително да се спомене, че 80-ка първо не се намира избощо лесно, второ като я вземеш влизаш в сервиза за 1-2 месеца и олекваш с еди колко си пари, и накрая имаш кола, на която никога може и да не и използваш пълните възможности.

Т.е. искам да кажа, че ако някой ще се сдобива с 80-ка, това в никой случай не е като да се сдобиеш с Паджеро 2001-ва, и най-малко е отдалечено във времето на 5-6 месеца, които ще преминат в търсене, транспортиране, ремонтиране и т.н. Така, че човек трябва сериозно да си направи сметката.

In the end of the day - при ориентировачна цена на готов направен такъв автомобил от 40,000лв (на 15 години и 500,000км) и сумати и време и нерви загубени да ходиш напред назад, аз бих се фокусирал върху една нова 105-ца - и всичко това само при едно условие, че знаеш тоя клас джип за какво ти е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X