Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не точно джип - евтино, здраво и надеждно дизелово комби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не точно джип - евтино, здраво и надеждно дизелово комби?

Здравейте! Преди време пусках подобна тема, но тогава жената ме разубеди. Сега, след като по време на големите студове на Астрата и блокира водна помпа, счупи няколко кобилици и наличието на кой-знае още колко възможни, неприятни изненади ме принуждават да я "пенсионирам" скоропостижно. Та трябва да и търся достоен заместник - общо взето ми трябва "работно добиче". Изисквания: дизел, комби или в краен случай хечбек, с предпочитания към наличност на "релси, лайсни", или както там му се казва на покрива и теглич. И натам са традиционните: евтино ( първоначално 2-3 К лв. ), здраво, надеждно, с не-голям разход и т.н. Ясно ми е, че такова "животно" по всяка вероятност нема, и все пак? Давайте съвети!
    Благодаря, предварително на всички, които ми отделят от времето си и споделят свои впечатления!
    Успешна седмица на всички!

P.s. Ако модераторите преценят, че мястото на темата не е точно тук - нека я преместят!
    Последно редактирано от alex_serviz; 20-02-12, 21:13.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Не точно джип - евтино, здраво и надеждно дизелово комби?

ТЛК 100 4.7 е твоето комби. Отговаря на всички изисквания....2-3к месечно и си готов. Другото е Астра.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      ТЛК 100 4.7 е твоето комби. Отговаря на всички изисквания....2-3к месечно и си готов. Другото е Астра.
      Ама жълта нали??

Коментар

Този месечен разход окончателно ще ми разклати финансовите устои, така, че отпада. Иначе от Астрата съм страшно доволен, колко работа ми е свършила, само тя си знае, горкичката...
        Давайте други предложения.
        Казано е:
        -"Обичай ближния",

Коментар

Здравей, имам нисан примера комби 2,0тд 1998г пълен ел пакет, клима и т.н.т .Не съм го обявил за продан но ми се въртят разни идеи из главата а ми трябва кеш.За 3500 мога да се разделя с него ако имаш интерес да качвам снимки.Има пълно каско до 27.
          12 2012 за 4100лв.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Не виждам да търсиш 4x4,така че си позволявам да ти предложа peugeot 306 2.0 hdi.Комби,здрав,има релси на покрива,разход смесено сега зимата 5.2 дизел.Аз имам много добри впечатления от колата.Ако не намериш подходяща в интернет ми пиши да ти предложа моята,но е малко по скъпа.

Коментар

Ще потърся в малко по-низкия ценови диапазон, все пак ми трябва работно добиче. Иначе за пътя си ползвам Пежото, за извън пътя - Фронтерката, а пък до сега за работа и като "учебен" автомобил за жената ползвах Астрата.
              Благодаря, все пак!
              Идеята е да датете по-скоро съвет, какво да търся, като модел, отколкото конкретни предложения!
              И още нещо - повече бих предпочел, "добичето" да е с дизелов двигател от по-старо поколение, с по-малко електроника и т.н.
              Последно редактирано от alex_serviz; 20-02-12, 21:54. Причина: Допълване
              Казано е:
              -"Обичай ближния",

Коментар

Мерцедес 123 или 124 комби.

Коментар

Пасат 94-97 година,с двигател 1.9 tdi.Само незнам дали ги има по 2000 лв.А и като при всяка употребявана кола си иска и късмет з намирането на читав екземпляр.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    ...
                    И още нещо - повече бих предпочел, "добичето" да е с дизелов двигател от по-старо поколение, с по-малко електроника и т.н.
                    Партнер, или Берлинго 1,9Д. Работи, вози, здраво е, икономично е. Само дето не е много представително.
                    Ако искаш по представително, колегите са казали - комбитата на Ауди, Пасат, Мерцедес 124. TDI на WAG групата е с доста електроника, но е читава.

Коментар

Човекът определи цена - 2 до 3 хиляди лева. А повечето предложения както виждам определено са с по-високи цени за да са що годе читави. Затова подкрепям taran-а за vw passat комби. Ако излезеш от варианта дизел ти предлагам да потърсиш едно изпитано добиче, а именно 1,9 моноинжекция от 1994-1996-7 година , 90 коня, много лесно се газифицира с нормална газова и е доста голям по размери, и без убийствена електроника. А ако си късметлия, може да намериш и вариант синхро, който по мои лични впечатления си заслужава отвсякъде. Искаш ли да имаш един общо взето безпроблемен, голям автомобил за работа и дълго пътуване, то това е твоят евтин, но добър избор.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Човекът определи цена - 2 до 3 хиляди лева. А повечето предложения както виждам определено са с по-високи цени за да са що годе читави. Затова подкрепям taran-а за vw passat комби. Ако излезеш от варианта дизел ти предлагам да потърсиш едно изпитано добиче, а именно 1,9 моноинжекция от 1994-1996-7 година , 90 коня, много лесно се газифицира с нормална газова и е доста голям по размери, и без убийствена електроника. А ако си късметлия, може да намериш и вариант синхро, който по мои лични впечатления си заслужава отвсякъде. Искаш ли да имаш един общо взето безпроблемен, голям автомобил за работа и дълго пътуване, то това е твоят евтин, но добър избор.
                        Аз карам точно такъв в момента.Май го водят 1.8 моно инжекция.Палеше си на газ през студовете,стига да е читав акумолатора.Здрава просторна и относително ефтина за поддръжка кочинка.С бутилка на мястото на резервната гума багажника си остава напълно фукнционален.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Като за 2-3000 лв - трябва основно да гледаш състоянието на колата. От по-старото поколение има доста доказали се дизели. Лошото е, че вече са на преклонна възраст и рядко се намират запазени и не изгнили.

Като почнеш - Астра, Голф, Кордоба комби, Пежо 306 1,9 почти еднакво със Ксара, Меган 1,9 d или dTI, Японските 2,0 ТД на Тойота и Нисан. Някоя Фелиция 1,9 D - малко са дървени, ама пък мотора си е VW.

И пак ще се намери сума ти народ да каже, че "един негов приятел си взел такава, ама се оказала пълен боклук", а пък той самия си "взел друга и излезнала много яка ..." Ама това си е жите и битие на авто форумите.

Само ще дам пример с Фииестата 1,8 D на баджанака - от 5 години я кара и никакви сериозни проблеми. Сега в големите студове не я беше карал - дадох му само моя акумулатор, на - 10 две подгрявания и запали от първия път. Пък нека да разправят после за Форда и циганина
                          Последно редактирано от bullet_pk; 21-02-12, 08:25.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                            Аз карам точно такъв в момента.Май го водят 1.8 моно инжекция.Палеше си на газ през студовете,стига да е читав акумолатора.Здрава просторна и относително ефтина за поддръжка кочинка.С бутилка на мястото на резервната гума багажника си остава напълно фукнционален.
                            Прав си, 1,8 е. Още не съм се събудил. 2.0 -115 коня също не е лош, но иска газов инжекцион, а нали целта е да не е много скъпо. Та вариантът с 1,8 моно е най-добър, поне така мисля аз.

Коментар

Виж Пежо 307 sw
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X