Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Jeep Cherokee 2.5tdi LIMITED

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за Jeep Cherokee 2.5tdi LIMITED

Ясно. Заради специфичната поддръжка на американските автомобили, проблеми има само със стария VM-ски дизел, който в щатите дали е стъпвал и по поръчка. К'во му е американското, като се слага у Алфа Ромео, Форд(Европейския), Опел, Рейндж Ровър и разни други таралясници, но главно у Европа. Това, че новите двигатели на същия производител са добри е похвално, но това нЕма да помогне на никой борещ се със стария мотор. Нямат нищо общо различните поколения мотори. Но нейсе, и много големи марки имат мотори, които не отговарят на реномето им... Различното е, че тук този се явява външен доставчик, за вграждане в много и различни автомобили, което поставя интересни въпроси относно търговската политика на тези марки по онова време.
    И това, че били предпочели VM-ски мотор пред Мерцедесов... След 2007 година Крайслер и Мерцедес се разделят. Е, има и други причини, ама и тази е достатъчна.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Дидо, както разбра бягай от дизел с първи числа 2,5 и се ориентирай към по голями такива. Успех.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_XJ Преглед на мнение
        Здравеите колеги интересуваме точно този модел даите мнение как са като цяло блокажи имат ли и двигателчт им читав ли е 1998г е и е 116 коня. Благодаря предварително
        Здрасти колега, моето е същото, втора година го търкалям, сменил съм масла,ремъци,водна помпа,стартер правих тази зима и радиатор на парно проби миналото лято.сега се е разтропала предница, трябва да правя и ресори.Ама за кола на тези години мисля че е нормално.лятото с пробит радиатор на парно от яз. Искър до Дядо Владо го докарах на ход без да го прегрея и спукам глава, така че тва с пукането на главите зависи от задкормилното устройство и промивка и смяна редовна на охладителната течност.Успех!
        0899278323-0877500798

Коментар

Американското му е първата цифрата 1 от VIN номера, а иначе да не се повтаряме VM е подразделение на Детройт дизел, както не веднъж е писано и във форумите.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            Вие от колониите май верно сте религиозни фанатици
            Като си изровите главите от пясъка може да забележите, че тоз матор е полаган и в доста други "бледи подобия" на любимата ви марка
            Значи - ако е сложен на черок - да одим там, ако е на "не-черок" - ще ни гонят с камъни ли?

Кажи да знем и нии, непросветените!
            Просто Черок с тоя двигател и там не щат да го правят, сигурно съм с забдодена глава, след като имам в момента Черок, Крайслер, Мерцедес, Тойота, Ситроен, Форд.... Много ме радват такива изказвания остроумни Тоя двигател ако е сложен на генератор става, ако е на МПС не става, това е грозната истина, за да се ремонтира на Черок трябва да се разглоби половината кола, липсва му мощност и харчи много, освен цената на придобиване няма нищо хубаво в тоя двигател. Колеги не се сещам на кой Форд го слагат този двигател? Новия 2,8 двигател който го слагат на Либертито не е лош.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Просто Черок с тоя двигател и там не щат да го правят, сигурно съм с забдодена глава, след като имам в момента Черок, Крайслер, Мерцедес, Тойота, Ситроен, Форд.... Много ме радват такива изказвания остроумни Тоя двигател ако е сложен на генератор става, ако е на МПС не става, това е грозната истина, за да се ремонтира на Черок трябва да се разглоби половината кола, липсва му мощност и харчи много, освен цената на придобиване няма нищо хубаво в тоя двигател. Колеги не се сещам на кой Форд го слагат този двигател? Новия 2,8 двигател който го слагат на Либертито не е лош.
              Непоследователен си в изказванията си - първо казваш, че "има едно местенце, където Чероците са култ, ходи се с религиозна цел там", после викаш, че съм се правил на остроумен. Да - за мен всеки, който се кланя на марка, религия или култ е със заровена глава!
              Не мога да се съглася с никой, че мотора е за генератор - 21 години работи на моят Рейндж - тва какво е? Отделно 2,4 моделите са слагани поне 10 години, още повече 2,5. На всякакви марки! Толко па да са неразбирачи всички - само вие (ние) да разбираме от мотори...
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

.... Колеги не се сещам на кой Форд го слагат този двигател?...
                Виждал съм само на Скорпио.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега просто не разбра че го казах на шега, че са култ чероците и това идва от едни други теми и т.н. Двигателя VM е първоначално за генератор и за лодки , после го попреправят и слагат на коли и то не защото е читав, а защото завода е тяхна собственост. Не знаех че на Рейнджа се слага този двигател, на скорпио има 2,5 дизел но този,който съм виждал няма нищо общо, може и такъв да са слагали Форд обичат експериментите Принципно на Форд слагат на пежо 2,3 дизела на колите ония години, на Бусовете слагат 2,5 техен си дизел, невероятно здрав двигател. И като цяло никой от феновете на марката никога няма да препоръча 2,5 дизела, нито и 2,1 дизела. За меката на американските кокошарници не искат и да чуят за ремонт на този двигател, пък и фанатиците с заровените глави не броим кола за американска ако не е с правилния двигател

Коментар

И на Роувър 8-ма серия го слагат

Коментар

Този д-л /425ОНV/ никога заводски не е бил монтиран на ел.генератори и лодки.По принцип почти всеки мотор с конструктивни доразработки би могъл да се куплира към генаратор или монтира в лодки, но обикновено за тази цел се използват по ниско оборотни д-ли.Това ,че фирмата VM исторически е тръгнала от там, както и повечето сериозни фирми не означава ,че съвременните им двигателите са лоши. Показателно за това е приложението им в толкова различни марки автомобили.
                      Много пъти тук в форумите е писано , че дизеловият вариант на Чероки е преназначен за европейския пазар.

Коментар

......... За меката на американските кокошарници не искат и да чуят за ремонт на този двигател, пък и фанатиците с заровените глави не броим кола за американска ако не е с правилния двигател
                        Ихааа - има ли някъде списък на всички ВАШИ изисквания за посещение на меката, че за член на фанатичният ви клуб едва ли ще събера смелост
                        Замисляли ли сте се колко лошо направихте на меко-собственика с вашите фанатични изказвания? И как за пореден път бивате опровергани?
                        Щото каквото и да ви е мнението за "правилният" двигател - парите за ремонта нямат цвят и не признават вярата ви!

Надявам се някой ден да осъзнаете, че двигателя си е пушка и просто заради "фанатици" по нашите земи е оплюван от "разбирачи".
                        Това е и причината "никой" да не иска да се занимава с него.

Карал съм го 2,5 години и не ми се е случвало някой някъде да го оплюе след като види възможностите му.
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

За меката на американските кокошарници не искат и да чуят за ремонт на този двигател,....
                          Така е, не искаме да го правим. Докато е нов и здрав, в този мотор има много дъх, но като се развли, ремонта му е дълъг, сложен и скъп, а нито имам оборудване, нито знания, за да го направя малко от малко приличен и собственика след това да не ме плюе.
                          Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Ихааа -....изисквания за посещение на меката,.... меко-собственика ......
                          Като във всяка Мека и тук има Върховен жрец и гражданска администрация. Жреца за това е върховен, за да брани "правоверните" от съблазни , а както е прието в съвременното общество, гражданската администрация е веротърпима и допуска ерес (иначе току виж дошъл голения брат на мироопазваща мисия )....вчера вечерта си говорихме с Митко (дигнатов) и му казах съботно да докарва "Ровърската" глутница на хаджълък да видим дали меката ще потъне в дън земи...
                          На Митко му трябват за диференциал на "Ленд" някакви болтчета, хем твърди, хем инчови, ако ти се намира някое разглобена "прасе" му звънни
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В меката на чероците стой една глава от някакво говедо на коята пише Ленд Ровър, та може и с ровъри да ходят там на поклонение явно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X