Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Frontera 2.2i или 2.2 dti?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Frontera 2.2i или 2.2 dti?

Кое от двете ще ми препоръчате колеги - фронтера 2.2 бензин (136к.с.) или 2.2 дти . И двете са 2000година. Коя е по- здрава от към двигател? И като въврвене коя е по-добра, по-пъргава? Какви са + и - на двата двигателя? Гледам джипки до 6-7000 лв и фронтерата ми допадна. Може и други предложения за около тази цена, но да е нещо здраво. Ще го карам предимно градско и до някой курорт на ски евентуално. Очаквам вашите мнения и препоръки .

От: Frontera 2.2i или 2.2 dti?

Дизела ускорява по- мощно при всякаква ситуация, гори средно 10 поне при мен, бензиновата при мен гореше средно 13 и може да я караш от Стара Загора до София с пълна газ и няма да и стане нищо, докато дизеловата има шанс да задере
    Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Значи да разбирам , че бензоновия е по- безпроблемен и по-здрав... Тъй като и двата джипа които съм набелязал са на една цена искам да избера по здравия от към двигател... разхода на гориво не е от значение... Дилемата все още е пред мен - дизеловия или бензиновия?

Коментар

Колега моята е 2.5 тдс 115 конски сили , страшно съм доволен от нея но за дълбок оффроад не става , продавам я тя е на аватара ако проявяваш интерес пиши . поздрави
        Land rover 2.5 tdi
        0884035413

Коментар

Твърдо дизела! Мега здрав мотор, който с правилна поддръжка кара милиони километри....разхода е повече от приличен - среден около 8-10л/100км.
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Като гледам за още някой лев може да се вземе Нисан Терано 2.7ТДИ , 1999г... Това дали е по-добро от Фронтерата ? По– здрав ли е от към двигател? Окачване??

Коментар

Първоначално публикуван от foli Преглед на мнение
              Като гледам за още някой лев може да се вземе Нисан Терано 2.7ТДИ , 1999г... Това дали е по-добро от Фронтерата ? По– здрав ли е от към двигател? Окачване??
              Недей така че ще започнеш словесна война!
              И 2 -те са горе -долу едно и също. Зависи от конкретният екземпляр.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Тези дни ще взема нещо от тези, но все още се колебая ... Ще чакам още някое друго мнение и ще реша

Коментар

Oт 3 години карам дизеловата, големия ми син - бензиновата, и двете къси! И двете съм ги докарал от Германия, при еднакво каране на дълго, дизела ми даде 7,5 бензинката 9,5 л./100 км. До сега никакви сериозни проблеми. Дано да съм бил полезен! Успех!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

А от коя си по доволен... Коя ти е по на сърце ))

Коментар

Мисля, че си личи по подписа на колегата.
                      Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

А за Терано 2.7тди 99г. някой нещо да каже?

Коментар

А от коя си по доволен... Коя ти е по на сърце ))
                          batsasho1 наистина е уцелил отговора:
                          Първоначално публикуван от batsasho1 Преглед на мнение
                          Мисля, че си личи по подписа на колегата.
                          За себе си от 10 години гледам само за дизели. Сина ми беше свикнал и на едните и на другите и нямаше изискване за вида на горивото, нито за дължината на Фронтерката. В неговия случай бензинката беше в доста по-добро състояние от дизелите, които видях преди нея!
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

А за Терано 2.7тди 99г. някой нещо да каже?
                            За да не се превръща в спор, мога да кажа само, че Тераното няма ремък или верига, мотора и главата са чугунени, практически теразрушим двигател. Е но за сметка на това си има достатъчно електроника, което до някъде е добре, до някъде зле. Разхода при нормално каране е около 10/100-лято, а зимата около 12/100.
                            Всеки джип си има предимства и недостатъци.
                            Успех в избора.

Коментар

А скоростите еднакви ли са и на двете? Щото аз тръгнах за бензин с ръчни, пък се върнах с дизел - автомат! Не съжалявам за покупката, колата за тези пари си е много добра. Щом ще я караш предимно по асфалт дизела може би ще е по-приятен. Бензина ми се вижда по-прост и надежден, покарах и разгледах няколко преди печката, за гората бих си го взел него. Иначе щом не те интересува разхода това лишава дизела от най-голямото му предимство!
                              Honda XL600LM, 1987
                              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X