Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за кия спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• съвет за кия спортидж

Колеги харесах си този път за мен кия спортидж бензин с климатик - искам да се газифицира .За лов и каране по асфалт и пътуване из България.
    Бих искал да ме посъветвате дали има значение кога е произведена в такъв смисъл по новия или по стария модел ли е по добре да се вземе .
    За пари мога да отделя до 10 000 лв. но киите които си харесвам са максимум 5500 .
    Възможно ли е да се намери с блокаж на някой диференциял или е по-добре да си сложа после ако искам .
    Коя година да гледам и кой мотор-(виждам че има някои с по малко коне 95).
    Бях се спрял на рав-4/ гранд витара /субару форестър / и кия спортидж.останах на кия защото е на рама като витарата /но ми се струва по достъпна от витара поправете ме ако греша в избора .
    Благодаря предварително..

От: съвет за кия спортидж

Ако е бензин вземи 128 коня, още повече ако има климатик. Молята е 128 и като пусна климатика се усеща... С 95 не знам какво ще е... Относно годините, ако не греша се делят на 2 серии до 98 и след 98 до 2002...
    Предимството, на по-новите е че УЖ трябва да са по запазени, с по-малко ръжди и т.н... Обаче, това е много условно, защото зависи от много неща...
    Аз съм доволен от мойта която е 96 и забелязвам, че много от "болестите" при по-новите модели ги няма... Естествено предполагам има и някои недостатъци, които при по новите са изчистени...
    И още нещо, щом бюджета ти е такъв, не се скъпи а гледай, да вземеш нещо запазено и поддържано, преди време имаше и кии за 7000, но бяха основно ремонтирани, изкърпени и обработени против ръжда... абе като нови...
    Ако решиш да минеш с 1000 лв по евтино, после тези пари ще ги дадеш за ремонти. Затова, вземи възможно най-добрата и запазена машинка, ако се налага смени някои друг консуматив и ис я карай със здраве

Коментар

ясно мерси колега .А относно проблемите които дават с предното как ще се лекува .

Коментар

Ами да ти кажа, аз проблеми с предното съм нямал. Работи си (да чукна на дърво). Незнам какво е, вакумно ли е, инерционно ли е и предишния собственик не беше запознат... Но го ползвам разумно, при нужда.
        Иначе решението което 80% от колегите използват е, ръчни хъбове...

Коментар

И аз съм с вакуумни хъбове и вече четвърта година нямам проблеми. Вчера се прибрах от над 3500км из Европата, като поне 1500 съм бил на 4х4. Нямам грижи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X