Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cheroke - какъв по точно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cheroke - какъв по точно?

Здравейте колеги,
    насочил съм се към покупка на джип, тъй като вече взех да се отчайвам от състоянието на пътищата в нашата родина :-)
    С леките автомобили и по скоро с италианските имам доста опит, но джиповете са ми малко мъгла.
    Насочил съм се към горепосочения модел, като мисля да търся 2,7CRD с лява дирекция около 2002-2004 година.
    Бихте ли ми помогнали към кое по точно да се съсредоточа по време на огледа и какво да търся като по ценни екстри в тоя джип.
    Изпълнението LIMITED с всички екстри за модела ли е или и там са по поръчка и има липсващи? Добре ли е колата да е с шибешах или са проблемни? Жиждам че има някакъв фейслифт, който ако не се лъжа е от края на 2004-та. На по новата халогените в бронята са кръгли.Има ли при фейслифта някакви подобрения и изчистени стари болежки или се различават само визуално.
    Всяка информация ще ми е от полза, тъй като тия дни започвам да търся.

Благодаря ви предварително.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
    Jeep Wrangler 2.5i 1996'

От: Jeep Grand Cheroke - какъв по точно?

Да се абонирам и аз за темата на колегата, че ги заглеждам напоследък. Пък и съм имал кола с VM двигател....
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Двигателят 2.7 CRD не е на VM.
      Колега , добре си се насочил, дръж ни в информация, за търсения и конкретни предложения.
      Екстрите, ще са такива, каквито намериш, това е втора ръка.
      Гледай за двигател, шумове в диференциалите, шумове в раздатките при бързи, бавни скорости, поведение при завиване с малък радиус.
      За двигателя гледай общите неща, газове в охладителната система, устойчиви обороти, нехарактерни шумове - там е едно и също с колите.

Без майтап, виж дали има 2 кардана - преден и заден, че сме имали и такъв случай тук във форума.
      Последно редактирано от Nik Nikolov; 15-01-12, 10:16.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от pininfarina Преглед на мнение
        ... Бихте ли ми помогнали към кое по точно да се съсредоточа по време на огледа и какво да търся като по ценни екстри в тоя джип.
        Изпълнението LIMITED с всички екстри за модела ли е или и там са по поръчка и има липсващи? Добре ли е колата да е с шибешах или са проблемни? Жиждам че има някакъв фейслифт, който ако не се лъжа е от края на 2004-та. На по новата халогените в бронята са кръгли.Има ли при фейслифта някакви подобрения и изчистени стари болежки или се различават само визуално. ...
        По принцип е по-добре да вземеш по-нова кола, защото освен козметичните външни промени са пипнати и някои други неща, а по Гранд Чероки WJ не е като да няма болежки по рождение.

Що е то "ценна екстра" е много субективно. Примерно, споменатият шибедах обикновено се смята за такава, но аз почти не го използвам.
        В изпълнение Limited има двузонов климатроник, което по принцип се води "ценна екстра", но поради това, че системата е сложна и не е изпълнена по най-добрия начин, тя си има характерни проблеми, които водят до скъп ремонт поради необходимостта от сваляне на таблото.

При всички положения търси да направиш пробно каране с колата, а също и възможност да я вкараш в сервиз за по-подробен оглед, в т.ч. и отдолу.

Гледай как превключва автоматикът. Слушай за шумове и удари. Направи някой и друг завой с навит докрай наляво и надясно волан.

Пробвай как работят разните екстри. Ако климатикът не работи, много е вероятно работата да не може да се оправи само с едно пълнене.

Както ти е казал Ник, виж дали има преден кардан. Освен това, виж какво е състоянието му. Ако видиш скъсан маншон на каре на кардана, да знаеш, че работата не е само до "смяна на едно маншонче за няколко лева",а означава скъпо главоболие, защото резервни маншони не съществуват като резервна част, а т.нар. универсални силиконови нямат никаква работа там.

Чудесен източник на информация (на английски) за този модел е този сайт. Вярно, че касае бензиновите двигатели, но въпреки това е много полезен.

П.П. След пробно каране можеш да пробваш да отчетеш евентуални грешки. Три пъти бързо последователно завъртане на контактния ключ в положение ON трябва да изведе евентуални кодове за грешки на таблото.
        Още по-добре, ако има мегдан колата да се закара в сервиз и да се закачи на компютър.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-01-12, 11:04.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже става въпрос за кола за доста пари, задължително я закарай на преглед за да не изревеш. Според мен е по-важно да е запазена колата от екстрите, ама да караш джип от луксозен клас без екстри при това американец е някак кофти работа

Коментар

Днес търсих из Варна - избор никакъв а и цените тук като гледам са доста по високи от София, а и там изборът е доста по голям. Най вероятно другата седмица ще ходя натам. Кофтито е че незнам на какъв сервиз ще попадна да я огледат и да и направят диагностика.
            Ако не се лъжа би трябвало да е с OBD2 букса. Ако е така ще гледам направо да отида с тестера заедно :-)
            Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Каква е разликата между 2.7 и 3.1 двигателите?
              И на снимките, които гледам лоста за автомата е отдясно, а други са с лост отляво?
              От опита ми с коли мисля, че колкото повече екстри, толкова по-добре!
              Ако не работи винаги можеш да я ремонтираш ако решиш, но ако я няма е по трудно да я сложиш.

Коментар

3.1 е по-старото поколение турбодизели, 5 цилиндъра, производство на VM Motori. С по 2 клапана на цилиндр
                Мощност - 150 к.с. при 4000 об/мин, Въртящ Момент - 373 Nm при 2000 об/мин. Куплира се с автоматични кутии на Chrysler. Има си специфични проблеми, които са дискутирани в раздела за Jeep. При него цилиндровите глави са отделни, малко е капризен към охлаждането, особено след продължително натоварване е препоръчително да се остави няколко минути да поработи на място, преди да се изгаси. Иначе криви глави. Това е и причината да се търсят решения с монтиране на допълнителни електрически циркулационни помпи, които да въртят охладителната течност за известно време след изгасване на мотора. Всъщност подобни препоръки за изчакване с работа на място има в User Manual-а на повечето съвременни дизели.
                2.7 CRD е Common Rail дизел, от по-ново поколение двигатели с електронно управление на впръскването и е производство на Mercedes-Benz (OM647). 5-цилиндров, редови двигател с мощност - 163 к.с. при 4000 об/мин, Въртящ Момент - 400 Nm при 1800-2600 об/мин. и се куплира с автомати също на Mercedes. Затова и е различно разположението на лостовете за управление на автомата и раздатката. Макар и от по-ново поколение, този двигател също си има специфични проблеми, като необходимост от по-чести проверки на дюзите. Особено внимание се обръща на индикация за пропуск в леглата на дюзите. Ако не се отстрани навреме се стига до ситуация, при която вследствие на натрупаното в леглото и коксирало гориво е много трудно да се извади самата дюза. Необходимо е специално сервизно оборудване за изваждането на дюзите и за обработка на леглата им. Особено трудно е с дюзите на последните два цилиндъра, които са разположени назад под отсека с въздуховодите на парното и под предното стъкло. /При 3.1 достъпът е със същите ограничения заради разположението си/
                Ако аз трябваше сега да избирам, щях да търся 2.7 CRD Common Rail дизел, но може би съм пристрастен, защото и в момента карам Common Rail, това ми е трети пореден такъв, а и от повече от 12 години карам само дизелови двигатели. Но всичко е въпрос на лични предпочитания, на това на какъв по-нов и най-вече по-запазен екземпляр ще попаднете.
                Успех!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

И аз мисля, че е много по-добър варианта с 2,7 двигателя и опасността от дюзите си е така, но общо взетто само това са му проблемите. В София колега има хора които биха погледнали джипа, аз бих се обърнал към Димата.

Коментар

Вчера направих първия оглед - предния капак се отваря отдясно ( значи ли това че му е била обръщана дирекцията ).
                    По какво друго най лесно може да се разбере на тая кола ако е била с дясна дирекция? Не искам да е бил с дясна преди това :-(
                    Другото, което ми направи впечатление е че беше доста шумна вътре - мотора и се чуваше много в купето. Дали са така или просто има проблем със шумоизолацията при прехвърляне на дирекцията.
                    Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Не мога да ти кажа с сигурност, но определено са добре обезшумени и тези притеснения са основателни, най-лесно може да дадеш номера и да се види цялата история.

Коментар

Мокета под стелките погледна ли?

Коментар

Ако си в София,погледни моя хубавец,може да ти е в полза!0888413173-Тони
                          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Пак в София,ако още не са те отказали от тях, може да видиш и един 3,1 VM Limited ,с богата на информация история във форума.

Коментар

Имам един въпрос към колегите.
                              Защо на някои CRD до скоростния лост пише CUADRA-DRIVE а на някои не пише?
                              Имат ли разлика в кутиите или...
                              Има ли такива, на които кутиите им са с типтроник? (говоря за 2,7CRD 2002-2005)
                              Всякаква информация ще ми е от полза.
                              Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X