Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage II 2.0 CRDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage II 2.0 CRDI

Kолеги имам питанка относно този джип. Решил съм да взема такова животно 2004 - 2006 г. Интересува ме по конкретно 4х4 предаването. Има ли ЕДЛ или върти 1 предно и едно задно ако забоксува някъде в сняг или кал. Ако може някой да разясни предаването. До колкото знам става със "виско" съединиетел на задния мост ако превърти някой от предното колело.
    Двигателя читав ли е скърцат ли пластмасите лашка ли се при 130 примерно и ориентировъчно обслужване на двигател. и ходова част

От: Kia Sportage II 2.0 CRDI

Аз карах такава 3г!Незнам какво точно й е 4х4 -то и неискам да знам!
    Интериора не е много зле!За лашкането-Да гарантирано....Просто няма никакво поведение във високите скорости,а и ако я напъваш разхода става идиотски!На мен ми беше служебна(и беше автоматик) и ми даваше извънградско 18л/100км със 170-180км/ч и много изпреварвания и същият разход ми даваше и в града! ....Другото,което не ми харесва е,че автоматика е много бавен и трудно да свикнеш на изпреварванията,но впредвид цената на този джип -смятам,че това са очаквани неща!
    Има бавни,които аз съм ползвал само веднъж и немога да изкажа суперлативи като оффроуд машина за Кията!
    Като цяло впредвид измамно ниската стойност на джипката-Не е толкова лош вариант!

П.П....забравих да поясня,че Кия-та беше CRDI 16v ,че сега ще ми скочи някой от колегите,на когото Кия-та му харчи 7л/100км и ще стане страшно!
    Последно редактирано от CrAzY_eMo; 12-01-12, 15:02.
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
      Аз карах такава 3г!Незнам какво точно й е 4х4 -то и неискам да знам!
      Интериора не е много зле!За лашкането-Да гарантирано....Просто няма никакво поведение във високите скорости,а и ако я напъваш разхода става идиотски!На мен ми беше служебна(и беше автоматик) и ми даваше извънградско 18л/100км със 170-180км/ч и много изпреварвания и същият разход ми даваше и в града! ....Другото,което не ми харесва е,че автоматика е много бавен и трудно да свикнеш на изпреварванията,но впредвид цената на този джип -смятам,че това са очаквани неща!
      Има бавни,които аз съм ползвал само веднъж и немога да изкажа суперлативи като оффроуд машина за Кията!
      Като цяло впредвид измамно ниската стойност на джипката-Не е толкова лош вариант!
      Колега да не го бъркаш с Соренто - то ?
      Моите впечатления са коренно различни . Миналото лято ходихме до Италия и мога да кажа , че при скорост 140 (около 3000 оборота) разхода бе 7,8 по борд компютър . Не съм усетил никакво лашкане при тази скорост , по скоро усещането е като за лек автомобил .
      За режима 4x4 или е с виско съединител или с хелдекс не мога да кажа кое е точно с сигурност . Няма бавни и неможе да си избираш режима на задвижване , обикновено е само на предно и само като пребуксуват предните гуми се включва задния мост .
      Тракащи пластмаси не са ми направили впечатление !
      Относно обслужването не мога да коментирам .

п.п. Колега Ессо не пишете дали нещо друго Ви интересува ? По принцип моите впечатления не са много положителни и за това Ви ги спестявам .
      Последно редактирано от iansto; 12-01-12, 15:37.
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Дам....Станала е грешка! ....За Соренто ти говоря всъщност!....Може при спортидж-а разхода да е наполовина или тази,която аз карах просто да си е била със висок разход (въпреки,че аз й се качих като беше чисто нова и я карах до 65000км) ! ...Незнам,както вече казах....Само я ползвах като моя,а разходите бяха на чужд гръб,та затова не ме и интересуваше като цяло,колко гори,но едвали в София може да падне под 13л/100км ,но това е много относителна тема с разхода,просто споделям лични впечатления!
        ....За сравнение....10 Витари с 1.6 бензинови мотори.....на 8 човека ни харчат по 17-20л/100км ,а на 2-ма им харчат по 6-7-8л/100км!
        Като цяло Кия е евтино съчение на красива и комфортна кола,такаче не очаквайте да е дуракоустойчива и да седи на пътя като Х5 ,но това определено не означава,че не си струва парите и че няма да перфектна за нуждите Ви!

Коментар

Главно това ме интересува по автомобила. Виждал съм хюндай тускон и му въртяха 1 предно и 1 задно колело. Надявам се на киата да са измислили нещо като EDL за да се избегне този момент. В някой случаи и едно колело със сцепление може да те измъкне от тежка ситуация. Надявам се да можете да ми кажете за задвижването.

Коментар

Първоначално публикуван от esso_ Преглед на мнение
            Главно това ме интересува по автомобила. Виждал съм хюндай тускон и му въртяха 1 предно и 1 задно колело. Надявам се на киата да са измислили нещо като EDL за да се избегне този момент. В някой случаи и едно колело със сцепление може да те измъкне от тежка ситуация. Надявам се да можете да ми кажете за задвижването.
            Моите впечатления са.....Ако имаш усет да караш,няма да имаш проблем с КИЯ-та!Малко е коварна зимата и лесно поднася задницата,но като се свикне няма проблем!Карал съм я и във дълбок сняг и не съм имал проблеми с нея!Един път само ме е разочаровала,защото на порой с 80км/ч изправих един завой с нея и определено системата й за сигурност не е много надеждна,но и това не е спортен автомобил! ...Това,което ме ядоса най-много беше,че като поднесе и набих Кикдоун-а,за да я изправя,а тя незнам защо не подаваше газ!...Явно и това е част от системата,но мен поне не ме кефи!

Коментар

Аз карам спортидж 2.0 CRDI, само че моя е 2008г
              Разхода е много приличен според мен градско зимата 8.5- 9макс при това час пик и прекосяване на цяла София. Лятото - 7.5-8.5
              Извънградско от 6 до ... колкото ти е тежък кракът. Аз повече от 11 не съм му качвал- това при проба колко висока скорост може да държи (160-180км/ч)
              Стабилна е на пътя, до колкото е стабилен един СЪВ, все пак е с висок център на тежестта.
              4х4 стандартно задвижването е предно, при пробуксуване на някое от предните колела се включва и задния мост, като разпределението е от 90 към 10% до 60 към 40% преден - заден мост.
              Имаш копче което заключва задвижването 50-50% преден заден мост, но не се препоръчва скорост по- висока от 30-40км/ч
              Няма бавни скорости.
              Има разни стабилизиращи системи които разпределят въртящия момент между колелата, задействат спирачка на буксуващото колело и прехвърлят въртящия момент към другите.
              Единственото скърцане идва от кората която покрива резервната гума в багажника, и то като има нещо тежко върху нея, но не ме дразни чак толкова, че да го открия къде стъргучка и да го уплътня.
              Ако мога да съм полезен с още нещо- пиши.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Явно има голяма разлика между двата модела на Киа! ...Сорентото е на задно,когато не е на 4х4 и разхода определено му е много различен! Но да не забравяме,че е и по-тежко....автоматик е и други карантии,които оказват влияние на разхода!
                Санта Фе и Волво ХЦ90 също харчат много,но явно от СУВ до СУВ разликата е голяма!
                То гаранция няма....имам два Хюндай-а еднакви.....всичко им е едно към едно и са изкарани в един и същи ден от представителството и единият градско под 10,5л/100км не пада ,а другият харчи твърдо 8,8л/100км и двата се карат от мен по един и същи начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X