Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по-добър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой е по-добър?

Здравейте,ще купувам джип,но ми трябва помощ.
    Интересува ме кой от тези три джипа е по-добър?
    Моля за сравнение на цена,мотори,поддръжката и разходите им.
    Всичките произведени след 2003 година ,къса база, дизел.
    Посочете предимствата и недостатъците им.

TOYOTA Land Cruiser D-4D
    MITSUBISHI Pajero 3.2 DI-D
    NISSAN Patrol 3,0 D

Нека знаещите да помогнат.

От: Кой е по-добър?

Някой ще даде ли съвет кой от посочените е най-добър.
    Предстои ми покупка.: Объркване:

Коментар

Тойотата е много много по-добра, но зависи в какво състояние е. Ако не се лъжа Паджерото няма шаси, Нисана има проблемен двигател, за офроуд нисана е може би една идея по-добър заради зависимото предно окачване, но аз не споделям това мнение. Тойотата се ползва и за ежедневна кола и спокойно 2003та може да е на реални 6-800 х.км. Тойотата има много писано за проблемите с дюзите, но мисля че няма някоя да не го е претърпяла и да не е отстранен, други проблеми няма. Имай предвид че 120ка на 400 000 е с перфектен салон и дребни следи от износване,аз като търсих всичко по авто къщите беше на реални 500+, друго неприятно беше че всичките бяха обрани до шушка, различни гуми... Задължително според мен е да е автоматик и с кожен салон. Ръчните харчат повече, губи се кефа от карането и не издържат на големия въртящ момент. Кожен салон, защото плюша е уникално гнусен на ТЛК и отделно след каляне трябва пране. Това е моето мнение, предполагам сега ще ревнат как не съм прав, но преди да купя моята съм говорил с много народ и съм чел де що има издадена и неиздадена литература Мога да ти дам тест драйв на моята.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        може да е на реални 6-800 х.км.
        800 х. км. са пробег, който би отказал почти всеки да си я купи, все пак тойота не е вечния автомобил. Отделно от 2003-та излиза, че това са по 100 000 км годишно, което разделено на времето значи, че не е възможно изобщо. Грубо по около 3000 км на денонощие.

Коментар

Не са сравними тия три модела.
          Нисана е старата здрава платформа с нормален дизел и цели мостове.
          Другите са новосечки с модерни мотори и носачи.
          Нисана дава усещане за камион, другите се усещат като леки коли.
          Избора е въпрос на предназначение.

И трите са еднакво калпави.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

И трите са еднакво калпави.[/QUOTE]

Направо ма заби.Мен и трите ма кефят.Ма нямам толкоз пари,и си карам стария(мяза на нов).Неща да споря,със сигурност си прав.Ама тия дето са си ги купили вече!!!Сигорно си викат"даве,да тоз много знай,моя няма чупене".

Коментар

С ръчни или автоматични скорости е най-добре?

Коментар

Превес при избора, определено би имало предназначението и ако ще е единствен, ежедневен автомобил, Тойотата би Ви харесала повече.
                Техническото състояние и стопанисването на горивната с/ма, според мен са определящи при избора на конкретната бройка.Тя е и по-добрия зимен автомобил.
                Ако се предвиждат по-тежички забежки извън пътя - Патрола е избора.
                След 2003 проблема с мотора е преодолян.
                Въпреки "камионския" си характер става и за ежедневен, но все пак тази черта трябва да се харесва, а това е много субективно.
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Грубо по около 3000 км на денонощие.
                  Дане би да бъркаш
                  „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Моята е 2006та и е на истински 400 000, защо 2003та да не е врътнала малко отгоре не ми стана ясно, както и за тези 3000 на денонощие но карай. Колега за Тойотата само автоматични!

Коментар

100 000км / 365дни = около 270км. на ден, което е напълно възможно. Имам познат, който живее в Германия и всеки ден пътува по 160км до работа, и още толкова на връщане, но само по магистрала и казва че ги взима за 45-55мин., ако няма задръстване.

Мисля, че Нисана е по-добрият избор, за бъдещи off-road планове.
                      Мицубишито, ако ще се кара главно по асфалт
                      и Тойотата като компромис между двете.

Успех с избора!

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                        Дане би да бъркаш
                        Първоначално публикуван от skoda_fan Преглед на мнение
                        100 000км / 365дни = около 270км. на ден, което е напълно възможно. Имам познат, който живее в Германия и всеки ден пътува по 160км до работа, и още толкова на връщане, но само по магистрала и казва че ги взима за 45-55мин., ако няма задръстване.
                        Вярно, сгрешил съм с една нула.
                        Мисля, че Нисана е по-добрият избор, за бъдещи off-road планове.
                        Мицубишито, ако ще се кара главно по асфалт
                        и Тойотата като компромис между двете.

Успех с избора!
                        Може и да изглежда възможно, но всъщност не е. Навремето съм живял в Инголщат, а работех в Аугсбург и мога да те уверя, че далеч не е толкова реално да вземаш постоянно, всеки ден разстояние от 160 км дори за час. Инцидентно може би, но постоянно едва ли. А и дай да не забравяме, че има и почивни дни около 100 на брой, а празниците? Това имах предвид като казах, че според мен 800 000 км за 8 години са много нереални като пробег.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                          Превес при избора, определено би имало предназначението и ако ще е единствен, ежедневен автомобил, Тойотата би Ви харесала повече.
                          Техническото състояние и стопанисването на горивната с/ма, според мен са определящи при избора на конкретната бройка.Тя е и по-добрия зимен автомобил.
                          Ако се предвиждат по-тежички забежки извън пътя - Патрола е избора.
                          След 2003 проблема с мотора е преодолян.
                          Въпреки "камионския" си характер става и за ежедневен, но все пак тази черта трябва да се харесва, а това е много субективно.
                          Патрола става за всичко ако знаеш предварително недостатъците и си съгласен с тях.
                          Поведение на камион, много инертен, бавен на старта...като камион, много голям т.е. труден за маневриране, не влиза по малките улички, ниска магистрална скорост- при 120км/ч. е над 3000об/мин.
                          Вози меко, почти като кола, много просторен с огромно багажно пространство. Купето на Y61 се различава драстично от Y60.
                          Моя съм го купил на жена ми за да знам, че децата ми са седнали на нивото на очилата на гоуфърите.

За Тойотата и Паджерото да каже който има.
                          Последно редактирано от drukman; 06-01-12, 14:40.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            Може и да изглежда възможно, но всъщност не е. Навремето съм живял в Инголщат, а работех в Аугсбург и мога да те уверя, че далеч не е толкова реално да вземаш постоянно, всеки ден разстояние от 160 км дори за час. Инцидентно може би, но постоянно едва ли. А и дай да не забравяме, че има и почивни дни около 100 на брой, а празниците? Това имах предвид като казах, че според мен 800 000 км за 8 години са много нереални като пробег.
                            Писа 3000 км на денонощие , и аз за това. Другото ми е ясно.
                            „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Е то в БГ се въртят по 100 на година без особен проблем, последната кола която купихме август в момента е на 30 като работата е много слаба. Рекорда за БГ е 180 000 за малко над година, в СФА имаха големи ядове за гаранцията която още не беше вързана с километрите. Та 120ка на 500 и повече спокойно може да се намери, а като гледах пак казвам повечето бяха с такива километри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X