Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дълга база какво да избера между тези :

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дълга база какво да избера между тези :

интересувам се от кола с по висока проходимост или джип-със следните изисквания
    няма да се използва за изключително тежък оффроуд лов риба излети

дълга база
    възможно най лека като собствена маса
    възможно най много коне
    възможно най икономична за конете си
    около 5-6000 лв
    надежден
    ремонтопригоден

насочен съм към :тойота рав-4 /субару форестър 2,0 120/170 коня / сузуки витара2,0 или 1,6/ сузуки гранд витара / хонда crv ili hrv

дайте мнения и идеи за подобни автомобили които не съм изброил и да се насочвам да купувам че ще свърши зимата.
    имал съм витара преди години но я продадох защото се поразвали 2 пъти се преобръщах с нея.беше къса база 1.6
    чух от монтйори че витара 2.0-136 коня на дългата база бил калпав мотор нямал нищо общо със 1,6 на късата база верно ли е ако е така да го изключвам като вариянт.
    благодаря предварително

От: дълга база какво да избера между тези :

Добре си се насочил, и за Витарския мотор са прави.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от denkata23 Преглед на мнение

дълга база
      възможно най много коне
      около 5-6000 лв
      надежден
      ремонтопригоден

насочен съм към :тойота рав-4 /субару форестър 2,0 120/170 коня / сузуки витара2,0 или 1,6/ сузуки гранд витара / хонда crv ili hrv

дайте мнения и идеи за подобни автомобили които не съм изброил и да се насочвам да купувам че ще свърши зимата.
      имал съм витара преди години но я продадох защото се поразвали 2 пъти се преобръщах с нея.беше къса база 1.6
      чух от монтйори че витара 2.0-136 коня на дългата база бил калпав мотор нямал нищо общо със 1,6 на късата база верно ли е ако е така да го изключвам като вариянт.
      благодаря предварително

Паджеро!

Поздрави и честита коледа на всички!

Коментар

дълга база
        възможно най много коне
        около 5-6000 лв
        надежден
        ремонтопригоден

Според изброените изисквания,Хонда-ЦР-В,но цената е по-висока!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Златков Преглед на мнение
          Паджеро!

Поздрави и честита коледа на всички!
          Даааа, дългото Паджеро определено е леко, евтино и ремонто пригодно.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От: помощ за 4х4 дълга база

Първо изключвам Субаруто заради цените на чстите ,поне в Гърция са УЖАС
            Хондата е едно по- високо комби и нищо повече.РАВ 4 е добра на асфалта ....и на асфалтаОстава Витарата която има бавни и старите модели до 2005г може даим правиш много подобрения!
            Аз имах къса база и я дадох за да взема новата дълга база защото за три години 80% беше по асфалта и беше изморителна за дълъг път.Сега с новата съм дърпал и Хонда и Рав от калта а и на асфалта си е идеалнадо 140км.
            Това от личен опит без да задължавам с нищо .УСПЕХ в избора!!!!
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

колеги забравих да питам за kia sportage и някои модели на hyunday има ли нещо от тях което да влиза в критериите

Коментар

За 6 бона има истински джипове, защо си се насочил към коли? Не си мисли, че един паркетник е нещо по-лесно или евтино за поддръжка или пък разход.

Коментар

Вземай една дълга Витара
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                    Вземай една дълга Витара
                    +1
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

насочвам се към такъв вид джипче защото е по пъргаво ,големите джипки са тежки а са с малко коне ако греша ме поправете

Коментар

насочвам се към такъв вид джипче защото е по пъргаво ,големите джипки са тежки а са с малко коне ако греша ме поправете
                        Прав си не грешиш!
                        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Сьгласен с колегата които еза Паджеро ,има дьлги бази V6 3.5 бензин 207 коня.УСПЕХ.
                          ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
                          Г 230Е
                          Г 500 0887 390 703

Коментар

колеги забравих да питам за kia sportage и някои модели на hyunday има ли нещо от тях което да влиза в критериите

Те колегите разсърдиха Пенчо и сега той не се включва.

На Спортидж 1 най-мощния двигател е 2,0 16V 128 к.с. Става и с обикновена АГУ, разбира се много по-добре с газов инжекцион. По отзиви на собственици - сравнително здрав и с нормална (като цена) поддръжка. Спортиджа тежи около 1450 кг. Така че е влиза в категорията на Гранд Витара. Има три вариянта на купето - къса, дълга и още по-дълга база. Последната се намира малко по-рядко, но пък има доста голям и просторен багажник. Системата 4х4 е Парттайм - с нормално задвижващ заден мост, при нужда ръчно се включва предния мост. Има и бавни. Често се среща с LSD в задния диференциал. Стандартната гума е с размери 205/70 R15, без повдигане влиза 235/75 R15, а с нескъпо повдигане на окачването мисля че стават и 31-ци. Т.е. имаш варианти и за по-евтини и за по-хубави гуми.

Аз лично нямам такава, но лятото твърдо съм решил да се обзаведа с най-дългия Спортидж. Правил съм 2-3 кръгчета и мисля че се кара като лека кола, а не като камион (както доста от по-големите и по-проходими събратя)

За 5-6000 лв можеш да вземеш от последните - 2001-2003 г., с климатик, АБС и въдушни възглавници.

Оттносно Хюндай - май само Галопер за тези пари. Двигатели - само 2,5 ТДИ 99 коня и 3,0 V6 към 160 коня. Като цяло е Паджеро 1 в по-модерна опаковка. Масата - 1850 кг. за дизела и повече за бензина. Съответно по-просторно купе. Ако можеш да прежалиш по-високата маса и съответно разход - е един доста добър вариянт.
                            Последно редактирано от bullet_pk; 21-01-12, 08:26.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Сигурно вече си караш каквото си избрал ама да се изкажа и аз по темата
                              С подобни изисквания бях и аз като търсих
                              При положение че няма да ти трябва за сериозен офроуд най-доброто от изброените е Рав 4
                              Предостатъчна проходимост по черни пътища и сняг.
                              Здрав и мощен мотор. По принцип бих казал здрава кола.
                              Разход на дълго 10/100 газ
                              Най-важното - Full time, защото ако караш повече по асфалт, джипките с part-time са безсмислени, защото си ги караш на задно.

Следващата алтернатива е Форестър, който има предимството че има бавни и доколкото знам по-прецизно full-time. Недостатък - всъщност е по-високо комби, ако това е изобщо недостатък

Подобно алтернатива за мен беше CRV , но ме отказа муфата - исках постоянно зацепване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X