Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете, предложете ми модели, които биха покрили изискванията ни!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете, предложете ми модели, които биха покрили изискванията ни!

Избирам семеен автомобил и все ми излизаше този сайт. Затова направо се регистрирах и моля за съвет. Знам, че има много писано, но за мен ще трябва да е като за ниво нула. Жена съм и то не шофьор и моля за благосклонност. Ще ви помоля да ми давате направо варианти на конкретни модели, от които да избера.
    Изискванията:
    Цената към 7-8000 лв. Може малко нагоре, малко надолу, както дойде. Колата не е задължително да е нова, може и по-стара да е, ако има предимства. До към 12-13 год. може да е стара.
    Трябва да е значително по-висока от сегашната ни кола – Нисан алмера, но не задължително джип. Строим къща в един квартал, на крайна улица, където пътят до къщата ни ще си е направо черен път – мястото е равно, но зимата може да навява много сняг и да е трудно проходимо, може да се образуват някакви ями по пътя. Почти всички в този квартал карат джипове. Прекарваме си почивките сред природата, съпругът ми е рибар, но тъй като сме с деца, маршрутите не са екстремни, да не говорим, че не излизаме в лошо време. Обаче нашият нисан е толкова нисък, че изобщо не става за черен път и затова се налага да го сменим.(навремето със старата жигула нямаше проблем).
    Икономичността ни е второто изискване. Обичаме да пътуваме, пътуваме доста, ежедневно. Прочетох, че икономични джипове няма. Мечтая си за джип, но от съображения за икономичност приемам предложения и за по-висока градска кола.
    Благонадеждност. Съпругът ми няма изобщо навици да поддържа кола. Жигулата буквално ни остави навремето, а и нисанът не е пипан изобщо. Слава Богу, не се е налагало, желязна кола излезе. Ако не беше нисък, щяхме да си го караме още.
    Колата е хубаво да изглежда прилично и след 5 години, тъй като, ако излезе сполучлива изобщо няма да се наканим да я сменяме. Имаме вътрешно предпочитание към японски коли. Европейските почти са изключени, с някои изключения на определено добри марки.
    Предпочитам кожен салон, от хигиенична гледна точка, а съпругът ми си мечтае за автоматична скоростна кутия. Това е, общо взето.
    Ще съм изключително благодарна, ако ми дадете предложения за конкретни модели, между които да изберем.

От: Помогнете, предложете ми модели, които биха покрили изискванията ни!

Две съображения:

1. Със сигурност има джипове, по-икономични от Жигули. А сигурно и от Нисан Алмера - ако не сте върли противници на пропан-бутана и ако не пътувате с потресаващо много багаж.
    2. Автоматичната скоростна кутия има много хубави страни, но спестяването на гориво не е от тях. При равни други условия си представяйте преразход от 20-40% спрямо ръчната.

Нека другите да дадат конкретни предложения.

Коментар

Чета,чета и пред очите ми е все Субару Форестър.
      0898496264 -Пламен

Коментар

Здравейте колежке

Позволявам си да ви дам няколко варианта които биха удволетворили повечето от вашите изисквания :

Събару Форестър
        Тайота Рав - 4
        Мицубиши Аутлендар
        Нисан X - траил
        Хонда ЦР-В

Поздрави
        [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от diuks Преглед на мнение
          Чета,чета и пред очите ми е все Субару Форестър.
          И малко допълнение,Аутбек,също Субару!!!
          А за 7-8 хил можеш да си вземеш която и да е от двете на не повече от 6-7 години!
          А и в никакъв случай дизел,значи отпадат Мицубуши и Тойота и Нисан,а за ресурса на японския бензинов двигател на Сузуки,а и особено на Субару мога да говоря с факти до Второто пришествие!
          С две думи колата на колежката е някоя от двете Субарита!
          Последно редактирано от suzuki team; 10-12-11, 14:41.
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

В тези пари спокойно се вмества и Grand Cherokee дори с монтирано газово (ако е бензинов)! Определено е вашата кола - кожен салон, автоматик, невероятен комфорт и возия за тези пари...

П.П. И върви като самолет!

Коментар

На скоро мой близък беше пред подобна дилема и след доста чудене и гледане взе Хонда ЦР-В 2000г. Вървят около 7-8к. лв, достатъчно широки са отвътре , имат приличен комфорт на возене и почти всички(серийно) необходими удобства като АБС, климатик и тнт. Поддръжаката им е като кола от същия клас- нищо страшно. Разхода на гориво също е поносим: около 10-12/100км в София и около 9/100 на извънградско. Лесно се газифицира и бутилката не пречи в багажника, поне се слага на мястото за резервна гума, а самата резервна гума си има стойка на вратата на багажника. Според мен за този бюджет и тези изисквания това е най-подходящия автомобил.
              M57D30T1
              W450

Коментар

Мартооо ти си пристрастен...
                Макар че съм съвсем съгласен с теб, това определено е правилен избор
                Друго предложение е Киа Спортидж
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

За тези изисквания Honda CR-V или Kia Sportage - разхода на хондата е 8-9 на 100 а на кията с литър отгоре. (по икономични от тези няма засега)
                  Хондата е по-здрава, киата е по-евтина за поддръжка. За автоматични скорости сигурно има модели, но ми се струва безмислено.
                  Между другото, киата има даже 2 лоста защото освен стандартните 5 скорости има и 4х4, бързи, бавни...

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                    На скоро мой близък беше пред подобна дилема и след доста чудене и гледане взе Хонда ЦР-В 2000г. Вървят около 7-8к. лв, достатъчно широки са отвътре , имат приличен комфорт на возене и почти всички(серийно) необходими удобства като АБС, климатик и тнт. Поддръжаката им е като кола от същия клас- нищо страшно. Разхода на гориво също е поносим: около 10-12/100км в София и около 9/100 на извънградско. Лесно се газифицира и бутилката не пречи в багажника, поне се слага на мястото за резервна гума, а самата резервна гума си има стойка на вратата на багажника. Според мен за този бюджет и тези изисквания това е най-подходящия автомобил.
                    Честно казано и аз съм се замислял за една такава за семейна кола но, за тези пари от коя страна ще е волана .
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Още един глас за Спортиджа. Давам и пробни кръгчета, ако сте наблизо.
                      Не я продавам.

Коментар

Още един глас за,Хонда-ЦРВ!
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=89336
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                          Честно казано и аз съм се замислял за една такава за семейна кола но, за тези пари от коя страна ще е волана .
                          Моят познат я взе с ляв волан, а и доста пообиколих с него докато си търси, та мога да кажа че в този диапазон са цените на екземплярите с леви волани за тези години. Друг е въпроса колко трудно се намира екземпляр в добро състояние(независимо от цената). Срещали сме "гробници" за по над 10к лв, така че е повече въпрос на късмет
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Първоначално публикуван от Listening Преглед на мнение
                            ...Изискванията:
                            Цената към 7-8000 лв. Може малко нагоре, малко надолу, както дойде.
                            Икономичността ни е второто изискване. Обичаме да пътуваме, пътуваме доста, ежедневно. Прочетох, че икономични джипове няма. Мечтая си за джип, но от съображения за икономичност приемам предложения и за по-висока градска кола.
                            ...
                            Защо не и Опел Фронтера Б? 7,5 до 8 л/100 км извънградско ми дава моята ( дизел ).
                            Е, не е японска, но пък в разните части на света се произвежда под марката на Исузу, ако не се лъжа и Хонда.
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

+ за Хонда ЦРВ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X