Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за джип за около 10000 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Съвети за джип за около 10000 лв

За първи път влизам, но всеки с дерта си.... Та ако си 2 метра и 150 кг за каква Витара говорим? Нали все пак трябва да се стои удобно.
    И една идея за модераторите прави ми впечатление че основните форумци са хард офродаджии, а питащите предимно за софт 4х4. Помислете за това и дали да не се раздели 4х4 в основния форум.
    Към днешна дата имам 2 автомобила 4х4 -нива за лов и хюндаи санта фе за път- /карам само такива/минал съм през почти всички, не карам/засега / хард, но такова нещо нема -универсален-нито джип, нито гуми, нито обувки ако щещ. Разумен компромис трябва всеки сам да си реши.
    и пак се питам дали да сменя нивата с фронтера

Коментар

Ами , аз съм 2 метра и само 100 кила , и в Витара беше доста комфортно..... При всички положения по-комфортно отколкото в Нива . А предложения към модератори можеш да пращаш и на ЛС . Или да направиш своя сайт за софт-оффроад , примерно .
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

До CJ_7 и Vokel:

Има и 2-ра кола, обаче, проблемът е, че се ползва много често за дълъг път и с дни я няма, та се налага нивата да се върти много по работа (предимно из града). А ходенето за риба и то е 60-70 км нормален път и 10 черно. Тия 2-те коли ги ползваме 3-ма човека щото са фирмени.

До Злой:

Не сме решили дали категорично ще бъде Витара. Освен това да си призная много ме плашат автоматичните скорости - никога не съм карал такова. Иначе, мерси за предложението.

Чудя се дали на Витара-та й се слага лесно газова. Гледам, че са най-вече V6 2.0 (говорим за 4 врати). Симгаз искат 1400-1600 лв за газов инжекцион за 6 цилиндира, но предполагам, че има разлика при поставянето на газ на V-образен и редови двигател, а те говорят за редови ...

Какво мислите за Чероки? По-голямо е от Витарата, ясно ... Как е подръжката на Витара спрямо Чероки ценово? Чувал съм, че първото е сравнително евтино и достъпно, докато за 2-рото нищо не знам...
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Отговорът на въпроса е Дискавъри. Удобно ми е за градско и за ходене за риба и по планините. Приличен разход и в същото време предостатъчно комфорт и проходимост за нуждите посочени от ixeos.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Освен това Дискавъри е 7-местна, така че може да мине и за фирмен разход.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
              ми тя темата е поизчерпана. витара е избора. комбинира всички основни позитиви на разумна цена. компромисите са незначителни в сравнение с всички останали кандидати. и не на последно място е....японец.

а това за фронтерата че е по-.. от витарата не го казвай. витарата е далеч по-рафинирана пъргава и икономична като лека кола без това да и спестява офф-роуд възможности. а последните фронтери са доста по-кекави от по-старите особено двигателите екотек са пълен жмел - най големия провал на опел (GM) в последните десетилетия...
              Имам за сравнение и витара и фронтера, сравнение за комфорт няма, поне за мен, във витарата ми е мнооого тясно друса повече люля се по завоите докато фронтерата е в пъти по-добра за това което писах. А за новите фронтери си прав аз имам в предвид 94-97 и за двата автомобила.
              no signature no problems

Коментар

discovery......мммммоята слабост, любимия ми джентълменски оффроуд крузър (след рейнджа разбира се) , но си е камион и за града е непрактично. в това отношение витарката бие. абе витарата е супер ежедневно джипче за фенове без екстремни оффроуд амбиции, на много разумна цена.
                "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

До: Re: Съвети за джип за около 10000 лв

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
                  discovery......мммммоята слабост, любимия ми джентълменски оффроуд крузър (след рейнджа разбира се) , но си е камион и за града е непрактично. в това отношение витарката бие. абе витарата е супер ежедневно джипче за фенове без екстремни оффроуд амбиции, на много разумна цена.
                  Не съм съгласен. Аз моя го търкалям всеки ден (понеделник - петък) до центъра на София и обратно в махалата. Супер удобен, доста компактен за „джип“. Доста комфортен. Удобен както за водача така и за пътниците( варианта с 5 врати )Паркираш лесно на всякъде, а автоматика го прави лесен както за в града така и за риба и лов. Моето мнение е Диско, колкото се може по-запазено.
                  Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                  Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                  Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

До: Съвети за джип за около 10000 лв

Като гледам това
                    http://www.youtube.com/watch?v=1yoz7wazwqU

се чудя дали си заслужава да се смени нивата.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                      Като гледам това

Не бих казал, че е много разумно човек да взима важни решения въз основа на такива филмчета. С еднакъв успех може да се спретне подборка, показваща колко велика машина е Нива-та (или която и да е друга джипка) или подборка, показваща Нивата като безнадежден таралясник ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Като гледам това

Чудене му е майката.
                        Твоита нива такава ли е.

Коментар

Като гледам това

Благодаря за клипа, вдигна ми духа
                          Винаги съм знаел, че нива-та е N1, само се чудя защо Рейнджа толкова се изложи
                          LZ1PER

Коментар

Погледни и гранд чероки аз продавам такъв
                            Джипа е комфортен за асфалт и много добра возия извън пътя
                            карах го малко с малтеста кобра и нямах проблеми по черни пътища и кал
                            има всички екстри и мога да те уверя че има части на разумни цени
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11154

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              или подборка, показваща Нивата като безнадежден таралясник ...
                              Ей Чаво !
                              За вашите джипки аз казвам само хубаво или нищо -
                              затова си трая
                              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                                Ей Чаво !
                                За вашите джипки аз казвам само хубаво или нищо -
                                затова си трая

Че аз да не съм казал нещо лошо за Нивата (не че не мога де ... ).
                                Със същия успех някой може да изгледа някое филмче с добре окопал се GR и припкащо по тревата наоколо Самурайче, от което да тегли извода, че по-добре да си вземе Самурай, вместо Патрул ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X