Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредната молба за помощ и съвет от компетентни хора.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поредната молба за помощ и съвет от компетентни хора.....

Всичките бели кахъри на Нива настрана, не става за дебели хора. И за дълги хора не става твърде. Аз съм 1.81/72 и съм на лимита и по дебелина, и по дължина.

Коментар

На Симо Рейндж Ровера...... Вписва се в бюджета, току-що е направен/демек всичко е пипнато и е исчистено откъм грешки/дребни дефекти, със сериозни "заложби"....... А и доста широк отвътре, с голям багажник.
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Опитай паджеро 2. Иначе ръста не е проблем и в терано 2, но 120-те кила може и да са проблем. Лично съм 187 и 85 кила. В тераното ми е повече от широко, ама минавам за дълъг и кльощав. Субективно, паджерото е по-широко. Говорим за паджеро 2. А и приятели с по-големи габарити споделят същото.

...макар че за тия пари... После имаш и едни пари за обслужване и гуми, дето като нищо могат да се окажат повече от половината от това, дето си дал за самото возило.

ПП: Не съм карал C4, нито съм влизал в такова, за да мога да преценя щом то ти е по мярка, как би ти стояло терано.
        Спраки е прав.
        И аз съм за Паджеро 2. Горе долу същи кг и височина и ми е много широко.

Коментар

Ако в посочения бюджет се побират Паджеро, или Киа, които са в добро техническо състояние - вероятно това е решението.
          Всеки, който живее в къща, в малък квартал, дори и в града е бил изправен пред подобен проблем.
          Винаги ме е "забавлявало" обяснението - "Почистваме само улици, по които минава гр. транспорт".
          Но, по същество: - знам места, където си почистват проблемната отсечка с трактор.
          Това, също е решение и сигурно е по-евтино, макар и понятие да нямам колко струва един трактор, годен да свърши тази работа няколко пъти годишно.
          Би било твърде хубаво за да е истина, ако има с кого да си разделите разходите, ползвайки същия път.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Това е правилното според мен. А и няма по-евтин джип за поддържане. http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=123544
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Привет колега, добре дошъл във форума. Току що изчетох цялата тема за диското на Симо и съм напълно съгласен с Таргата, че това е най добрия вариант. В този джип е вложено страшно много и време и средства и любов. А що се отнася до размерите (твоите и на джипа) - Бащата на жена ми е 2м и около 130кг и се чувстваше доста комфортно в неговото Диско, та мисля че и на теб ще ти е добре. Успех с покупката и да се похвалиш после.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Голямо БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се!!! Ще се помъча да отговоря на всички:
                На Чавдар - Галопъра беше 1999, къса база с две врати. Когато затворих лявата ми опря в рамото и коляното.
                За Иван - Субару-то според мен не е даже и СУВ (без претенции за обективност, още по- малко компетентност).
                До Безименният - прав си, ама идеята да чистя близо километър сняг по баира, пък и с най- хубавата лопата на света, ме кара да настръхвам.
                Спарки, и ти си прав, ама във всичко. Тоест за тези пари Паджеро 2 само с десен волан(не ме притеснява) и в не особенно добро състояние и без добри гуми. С4-ката ми е купе и с много големи врати и се чувствам добре вътре. Това лято правих последователни преходи по 1200-1400 км. без дълги почивки и без голяма умора и дискомфорт. Само за Теглото не си прав- не съм точно 120кг, а 114-115 и според всеобщото мнение минавам за дълъг не кльощав но и НЕдебел.На някоя и друга чашка се хванахме на бас и подкарах Тико в един двор...
                И аз към такава мисля да се ориентирам (Кия, дизел по възможност), Пенчо,Ноел и МиткоЧанев.
                Трупър има в момента един във Варна, 160к.с.1997г.,4500лв.. Харесва ми(на снимките), но ме е страх от дебелина в подръжката и гумите и като разход.Десният волан не толкова- той притеснява жена ми.
                Кафелов-Нива-та просто не ми е по вкуса. Сигурно е без грешка извън пътя - само това. И добрите са на цена колкото Кия-та например. Пък и съм на възраст да си пазя простата, пломбите и нямам камъни в бъбреците засега, Пенчо.
                "Злият" градски сигурно има предвид Диското на Симорекс, както предлага и Тарга. Колегата явно е вложил много труд и главно средства за Ленд-а и те сигурно надвишават сами по себе си цената на която го дава. По моето скромно мнение с тази сериозна поготовка и този здрав мотор си е доста добър за по- сериозен offroad. Поклон за усилията му, но не мисля че е за мен (по-скоро аз не съм за него - няма да го използвам за това за което е подготвен). Има приятел с Диско- не може да го нахрани, пък е дизел. Все пак на мен ми трябва за по километър-два лош път и 50 км. асфалт на ден,ама всеки ден. И то при добро време ще ги минавам и със Ситроена.
                Всичко казано по горе е лично мое некомпетентно мнение, с което не искам да обидя никого или някоя марка или модел!

Още веднъж благодаря на всички! С този мизерен бюджет съм в момента, но какво да правя- засега така се налага.
                Ако не се лъжа, някой от форума беше споменал или намекнал, че продава Спортидж, но не помня кой и къде. Пък може и да съм се заблудил.

Със сигурност ще стана нахален, но имам питане и молба - дали някои колеги от Стара загора и Враца можат да погледнат по един "таралясник"? Благодарности от моя страна под всякаква предпочитана от тях форма - финикийска,течна,публична и т.н.
                Венцислав Петров
                Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                0889 62 8четири 6четири

Коментар

пак ти казвам, с тоя бюджет не си за джип...... от 5000 като извадиш 2000 за първоначално обслужване и гуми, остават 3000...... за тия пари какво читаво ще намериш, че и да харчи малко ???? ще намериш някое, но ще трябва да го държиш в началото на "екстрийма" и да го ползваш само за последния километър, а до там с С4-ката

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    ...
                    за тия пари какво читаво ще намериш, че и да харчи малко ????
                    ...
                    CRV, 1-ва генерация, десен волан ?
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Хвърляй се на КИЯ Спортидж, щом си влязъл в нея удобно. Явно не е толкова до размер, колкото до удобство. Всички други предложения в темата се разминават с твоите нужди, а и с бюджета.

Не забравяй, като си харесаш екземпляр, да вземеш някой да го огледа критично. Сигурен съм, че ще намериш от Форума желаещ, който да е близо до теб и да ти помогне.

И каквото и да си вземеш, имай предвид, че все ще намериш как да затънеш на неизчистен земен път. Бъди готов с алтернативните варианти - обаждане на приятел, прибиране пеш или умерена работа с инструменти за излизане от кални дупки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Не забравяй, като си харесаш екземпляр, да вземеш някой да го огледа критично. Сигурен съм, че ще намериш от Форума желаещ, който да е близо до теб и да ти помогне.
                        Точно в този план е и молбата ми по-горе......
                        Венцислав Петров
                        0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от venciru Преглед на мнение
                          Точно в този план е и молбата ми по-горе......
                          За това си има и утвърдена практика, ти само набележи екземпляр. Е, ще трябва и да почерпиш човека после.

Коментар

Колега,не е вредно да пробваш мнението на "пешеходеца" ivanivanov-Форестъра ще ти остави Ситроена само за много костюмирани случаи.На такива препятствия се изправят(не говориме за специални Офроуд трасета)Просто броят им е по-малък,затуй и мненията са толкова.А също и колегите са офроудъри,а там си трябват сериозни всъдеходки.Във Враца се обади на скайп straho_brazi-Страхил Станков,кажи му че Милен е помолил за съдействие(аз съм на близо 2000 км).Успех с оптималната придобивка!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Колега, кажи какво трябва да се види във Враца? Карам вече една година Киа Спортидж и съм много доволен от джипа.
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Благодаря още веднъж!
                                Ясене, то за почерпката е ясно - даже съм посочил варианти за избор..
                                Жеко, мерси и на теб. Сега е малко късно- ще пробвам скайпа утре. Пък и колегата Драго е така любезен да помогне при възможност.
                                Във Враца има няколко интересни (поне за мен и от разстояние) в cars.bg. По- удобни са ми тези с регистрация поради необходимоста от временни номера за другите. Например:

... изтрито!..

Драго, която и от тях да погледнеш през уикенда ще ми е от голяма полза поради рзстоянието и моята незапознатост в случая. Вторият е без регистрация, но все пак и той ме заинтересува...Все си мисля, че и в трите случая ще е възможна ценова корекция надолу. И гумите са важни както и корозията и всичко, ама не съм в позиция да давам акъл в тази област. Затова разчитам на Вас. А за почерпката е ясно и е обещана от сега и от сърце!
                                А в Стара Загора е това:
                                ...
                                главно поради цената.
                                Който има възможност и желание. Лека вечер на всички!
                                Последно редактирано от Ясен; 22-10-11, 02:01. Причина: такива линкове не са позволени
                                Венцислав Петров
                                0889 62 8четири 6четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X